redlös

Är så trött så att jag hänger redlös på pinnen just nu. Rensade och plockade ihop de viktigaste som jag behöver med mig i min väska nyss. Plocka bort mer och mer för att kunna lyckas stänga igen den. Fick sätta mig på väskan och pressa riktigt ordentligt medans jag pillade in pinaler som stack ut på sidorna. (precis i filmer, ni vet.) Vägde den efteråt och den väger närmare 35kg, 15klio för mkt med andra ord. Hoppas dom inte kollar vikten på flyget bara. Imån blir det att stiga upp kl 6 och gå till jobbet och efter det måste jag köpa min bärbara dator, gå till telia och fixa internet och sedan blir det avskedmiddag hemma på mig. 

...jag fattar inte vad jag skriver ens, men ja..


"fan d snöar ju ute"

123292-761
OBS! Dessa bilder är färskstagna!

Jag och Sandra kom hem från O´learys för ca 1h sen, från god mat och goda drycker. Mycket trevligt! Några sekunder efter att jag sagt ajdö får jag detta sms av henne: "fan d snöar ju ute!" Ja, se på fan. Jag och mamma gick ut på balkongen och skådade flingorna med sorg. Tur att man flyttar på lördag!

OBS (igen)! Önskar värme till min lillebror som är på tältutflykt med skolan just nu!  

Glider sakta ner från pinnen...

123292-760
Jag - Stockholm. Bilden blir 1 år gammal nu på lördag.

Full rölle! Att ha semester i 4månader är väldigt skönt och avslappnade, men att gå tillbaka till arbetslivet/stressen i 8h/dag efter dom 4 (jävla) månaderna är mindre skönt. Har jobbat igår och idag och jag håller redan på att ramla av pinnen. Att ställa om livet på ett sånt här sätt mitt i allt och utan förvarning är en grov utmaning. Ska fortsätta jobba till fredag + att jag måste hinna fixa 1000 grejer till innan planet till sthlm lyfter på lördag. Önska mig lycka!

yey

Kvällens partylåt:
 Rihanna - Don't Stop The Music

Jag ska lyfta mitt arsle idag...

123292-759


Vet ni vad?


 

Lilla jag ska lyfta mitt arsle till arbetsmarknaden idag. Efter nästan 4:a månader semester. Micke (min arbetskompanjon från mitt gamla jobb) ringde och väckte mig nu på morgonkvisten helt hysterisk. Dom hade panik efter folk och hade tydligen ingen som kunde ställa upp. Så idag ska jag spendera min fredagskväll på gröna konsum i 6h. Tjänar väl inget på det direkt, snarare förlorar (p.g.a. a-kassan). Fast skitsamma. Ska bli kul ju, men hur det kommer gå, ja det är ju en annan fråga. Dom där PLU-koderna är ju som bortblåst med vinden för länge sen. 

Rösta

Svårtuggad

Denna dag var då ingen höjdare, svårtuggad och tråkig. Fryst hela dagen och trots det inte orkat lägga mig i badet. Färga håret blev inte av heller och den där kjolen jag ville ha satt förjävligt. Ångrade dock att jag inte köpte skorna. Imorgon vaknar vi upp och tar nya tag!

123292-758
... ska iaf se denna film nu ↑ Något jag sett framemot mycket!
..nu ropar Niklas att den börjar! Så hejdå!

Längtar!

123292-757
I september har serien premiär och jag kan redan känna lukten av härlig dramatik och fängslande underhållning. Kan man inte slita sig från böckerna, hur kommer det då gå med tv-serien? Det här kommer bli bra!

-
Trailer -
...men dock är jag lite besviken på Serena! I böckerna har man läst att hon ska vara "näst intill perfekt". Jag hade då målat upp henne som någon annan.

Olika personligheter

123292-756
Familjen vi bodde hos i Norge hade även dessa små filurer.
Två knoddar med helt olika personligheter. Mira var lite skraj i början och välkomnade oss med en blöt fläck på mattan. Men hon gillade att busa. Daisy, den mogna, med hela 11år på snöret var den lugna typen som gillade att mest bli klappad, hela tiden! 

Nytt lack

123292-755
Ett tips för att få naglarna att hålla sig långa utan att gå av eller skiva sig är att använda Maybelline´s lack "Foreverstrong". Jag använder den jämt och den ger alltid mina naglar ett bra (långt) resultat.  Har även fastnat för denna blåa sötnöt, från märket Depend ( som ni ser ) nr: 41. Den kommer passar pörfekt till mina blåa pumps. 

Norgeresan

123292-752
123292-753
123292-754

Jag och Niklas drog ju som sagt med hans mor och far till Norge för att dra upp lite firrar. Jag har alltid varit rädd för att fiska, eller iaf för att få napp. Jag har förut bara doppat lite nervöst och sedan i panik vevat upp linan. Fiskar är obehagliga, men man kan som säga att jag vunnit över min fiskerädsla nu. Skrek ett tag där i början. Men sedan gick det bra. Napp efter napp fick jag och ja, då övergick den stora rädslan istället till ljuvlig glädjerus ute på havet.
 
På lördagen hamnade vi i någon sorts "torskstim". Man hann bara veva ner linan så nappa det, hela tiden!! Sjukt, men vilken känsla. Eftersom vi alla fick fisk hela tiden samtidigt så fick tre jobba med att veva upp fiskarna medans en drog lös dom från kroken. Slöfiske var inte på tal. 45minuter tog det, sedan var storbaljan full. Haha, armarna darrade och svettdropparna rann längs ryggen, men kul var det :D Svärmor Anneli vann segern med att dra upp en 10kilos torsk och jag kom 2:a med min ca 4kilos torsk. Karlarna kom på delad sista plats. Kvinnorna i topp alltså! Jag får nog smäll nu!


Bokad resa

Vilken dag! Solen har då inte varit blyg för att visa sig idag inte. Började morgonen med en timmes solning på balkongen. Sedan tog jag och Niklas en promenad runt Sandstensberget. Till middag blev det makrill (som Niklas drog upp i Norge) med potatis. Gött!

Nu är resan bokad till Sthlm, 1:a september blir det. Samma dag som vi får flytta in i våran nya lya. Spännande!

Denna trio passade också på idag... ↓
123292-751

Härlig helg

123292-749
Helgen i Norge var härlig. Och fisket, ja nog gick det bra även för en nybörjare som mig.
Måste t.o.m. erkänna att jag fick lite träningsvärk i armarna. Skratta om ni vill.
Mer bilder kommer...

Rösta gärna på mig →
här

♥ ♥ ♥

Rehab

Denna låt är njutbar för örat : Rihanna - Rehab

Fixat lägenhet i Sthlm!

123292-748Vi ska först dra om en timma, så jag kan passa på att berätta vad det där brevet handlar om....

Jag drog ju till Sthlm i början av juli för att söka lägenhet. Och bestämde mig för att inte dra hem till Kiruna förrän jag fått tag i en. Kändes rätt hopplöst där ett tag. Men, sen helt plötsligt dök det upp en 2:a bara sådär med hjälp av lite kontakter. 2 veckor tog det, sen var det klappat och klart.  Så jag har vetat om det här med lägenheten rätt länge nu + att  jag och karln som äger lyan skakat hand och allt. Men jag har ändå inte viljat "skrika ut" det till alla förrän kontraktet har varit påskrivet och skickat.  Man vill ju vara 110% säker. 

Jag och Niklas drar dit om ca 2 veckor och börjar leva, ska bli sjukt kul. Sedan drar han till Åre där vi har våran andra lya för att förbereda vintersäsongen. Jag kommer fortsätta vara i Åre så ofta som möjligt då Niklas är där. Men eftersom han alltid är på resande fot i stort sätt hela vintrarna så blir det nog inte så ofta. Kommer sakna säsongslivet i Åre, men det ska bli spännande att bli stockholmare igen :D

drar

Har lite panik här, måste packa och fixa massa saker. BAAA! Alltid i sista sekund. Ska nämligen iväg till Norge och fiska med Niklas och hans föräldrar. Kuligt!

Fick förresten det efterlängtade brevet igår :D JAAA! Men det får vi ta sen!

Ha det så bra så länge!

Det där med att sota...

123292-747

Mycket prat och skriverier överallt om just sotade ögon.
Själv tycker jag att det kan vara riktigt snyggt på andra, men på mig själv vette fan. Testade - som ni ser här ovanför. Fast jag fuskade lite eftersom jag bara sotade övre ögat. Testade underdelen också, men nej...inget för mig. Såg sjuk ut och då menar jag sjuk. Sen det där med att ha kajal innanför fransraden. Det klarar jag heller inte av. Lite löst suddande under fransraden sedan får det vara nog. Sotning hör även hemma vid mer festligare tillfällen enligt mig. Jag menar, att rosota och sedan gå ut i dagsljus ser aldrig lika snyggt ut som det gör en mörk festlig kväll.

Så på er som passar i det, grattis till er!


Reign over me

123292-745
Jag och
Niklas såg denna film igår. Sjukt bra film som handlar om en karl (Adam Sandler) som förlorat hela sin familj i terrorattackerna mot WTC. Har alltid haft lite svårt för Sandler. Men efter denna film så måste jag faktiskt säga att jag har ändrat mig helt. Många som går över från komedi till drama brukar oftast göra misstag. Men Sandler gör allt annat än det. Grym skådespeleri. Filmen berör rakt in i hjärtat och att den är sorglig är knappast att tveka om. 

Second hand - fynd!

123292-743
Glad! Hittade denna väska idag. Blev kärlek vid första ögonkastet. Perfekt storlek och färg.
Sen att den bara kostade 10kr!!! Japp, ingen kalabalik i plånkan precis.

Dubbeldejt

123292-742Jag och Niklas tog en liten tur med våra cyklar idag. Ett bra tag sen jag veva trampedal. Den där bilen har fanimej gjort en lat märker jag. Skönt väder var det dessutom. Vi fick för oss att göra egen lunch, pastagratäng med massa pesto och filadelfiaost. Tyvärr så verkar denna håla fatta noll + - noll om att ha pesto hemma i butikerna. Men efter att ha besökt 3 olika affärer hittade vi burken tillslut. 




Det var dessutom första gången min och Niklas cykel var ute på tur tillsammans. Man-blå och dam-rosa + vi = dubbeldejt. Snyggt jobbat!


123292-741

Kom då!

Åh, har varit som en pilsk iller på brevlådan den senaste tiden. Stack hem fort till mor vid kl 13.00 idag för att kolla om posten hade med det väldigt viktiga brevet till mig, men tyvärr. Inte denna dag heller! Vafan! När? Hoppas den kommer imån iaf.

Äh, ska iväg och ta en lunch med mitt frö nu.


L.A. STYLE

123292-741
Fick ett sug efter en ny parfym häromdagen. Hittade denna ovanför. Doftar lite väl starkt i början, men ljuvligt gott efter att den "kommit in i huden". Stort + för att den håller länge och endast kostar 99kr ♥

Fest igen!

123292-739123292-738123292-737
Igår blev det fest, igen! Först några redbullvodka hemma hos Sanna. Sedan körde Martin mig, Sanna och
Krille till en fest uppe på Lappgatan. Gatan man i yngre dagar ofta spenderade sina fredagskvällar. Nu var det alltså dags igen. Kul kul! Höll mig på topp hela kvällen, inte för lite och inte för mycket av det goda. Träffade massa kända ansikten ute också, så kvällen blev riktigt trevlig. Klockan 03.15 gick jag glatt hem och la mig nöjt under samma täcke som söten.

Spritbloggen

123292-738
Illa att säga det här, men det känns som att celandine.blogg.se håller på att utvecklas till en...ursäkta mig...spritblogg. Just det, spritinlägg efter spritinlägg. Hah! Men äh. I fredags var det tänkt att det skulle bli en väldigt lugn och harmonisk kväll. Ett eller två glas vin närmare bestämt. Men så blev det dock ej, lilla jag blev lite väl "glad" denna kväll. Men vad gör det?

Söndagarna

123292-735
Såhär såg det ut utanför mitt fönster nyss. Farligt mörkt. Vi Kirunabor får nog säga hej till regnet snart! Det är söndag och jag mår bra. Det är inte ofta det händer efter att ha avslutat en 2-dagars!

Ge mig sol!

123292-734
Några bilder från gårdagen. Önskar att vi hade samma väder idag.  Men icke.
Nu blir det stan!

"Stress tjej"

123292-732
Löständerna är goda godisar
+ att man får fina gaddar på köpet!

Har varit hos tandläkaren idag. Satan vad nervös jag var. Inte för att jag har någon tandläkarskräck direkt, har ju aldrig behövt möta borren (än iaf). Men ni vet, nu har man blivit såpass gammal att man måste betala för skiten också. Som tur var slapp jag det. För jag hade inga hål! Men något som kanske inte var lika positivt var att jag tydligen var en "stress tjej". Och det märkte tandhygienisten eftersom jag hade tandavtryck på sidorna av tungan. Hmm. Får väl erkänna att hon har lite rätt där. Tyvärr!

Dreamland

Bali
En bild på mig från förra året. Plats: Dreamland, Bali.

Har varit sjukt fint väder. Jag,
Niklas och Mina har legat på stranden i nästan 5h idag. Och gissa om solen tog? Gött!! Får passa på att njuta av de varma vädret innan luvan åker på. För denna höst blir det tyvärr ingen Baliresa för oss, illa det. Nepp, nu ska jag iväg och handla. Jag och Niklas ska grilla och göra en god fetaostsallad. Perfekt avslutning på denna dag.

House party 2

123292-731123292-730123292-729
Här får ni lite bilder från avskedsfesten som hölls hos
Sofia i lördags. Ännu en lyckad husfest. Laddade mIna battarier hela förmiddagen så dom var på topp innan vi anlände till festen och slocknade inte förrän halv 5 på morgonen. Perfekt!

House party 1

123292-726
123292-727
123292-725
Här kommer äntligen bilderna från husfesten vi hade hemma hos Sanna. Har hur många bilder som helst, men orkar inte lägga upp alla. Folk ploppade in i huset lite här och där och det bjöds på både cigarill och shots, något som var väldigt uppskattat. Kul var också att festen blev som en liten oförväntad återklassfest ( "för vi har slutat 9:an"), eftersom vi var hela 9st från gammla klassen på högstadiet samlade.

Redo

123292-724



Är härligt väder ute, fast det blåser lite väl hårt bara. Men skit i det. Har just druckit upp min jordgubbssmoothie och är redo för en grillning i solstrolen.


....återkommer!


♥ ♥ ♥


Ny design!

Sådärja, nu har lilla jag fixat fram en ny design på min blogg. Gillade skarpt den förra också, men alldeles för tidig höststädning på bloggen skadar väl aldrig själen. Är inte riktigt klar än. Min presentationsbild måste bytas, är så less på den så fyyyyfan. Och med tanke på att den har samma design som min förra så passar den inte alls. Farväl till den (snart).

Rösta gärna →
här ← så blir jag 123292-668


Full helg - tolka det som ni vill!

123292-723

Fredag: Helgen började med att jag blev bjuden på god mat och dryck ute på restaurang av fam. Karlström. Mycket trevligt måste jag säga (nig och tack :D). Blev några Ginatonic senare mot kvällen + en krogrunda av ren impuls.

Lördag: Mådde riktigt bra trots gårdagen. På kvällen blev det en liten snabb förfest hos Jens sedan vidare till avskedsfesten som hölls hos
Sofia. Har blivit 2 husfester i rad nu. Men jag klagar inte, mer sånt åt folket!

Piggare

123292-721
Lägger upp lite bilder från förra lördagen som jag lovat. OBS! Det här är bara från vår grillning innan själva festen började, så mer kommer :D

Känner mig faktiskt lite piggare idag. Kan t.o.m ta mig upp ur sängen utan att kämpa. Fortfarande lite rosslig i halsen och feber. Men magsmärtorna har iaf gått över. Skönt!

Förgiftad...

Ja, det var väl bara det som fattades. Att ligga med högfeber och halsont räcker tydligen inte. Nä, för 5 på morgonen idag hälsade matförgiftaren på hos mig. Och fyyyfan vilka magsmärtor. Först drabbades syrran tidigt på kvällen, sedan brodern strax vid midnatt och tillsist jag. Trodde jag först hade fått en rejäl magsjuka. Men sen fick jag höra ett erkännande av syrran att hon slarvat med maten hon lagat till oss igår. Rötmånaden är inget att leka med.

Har äntligen kommit upp från sängen iaf, efter att ha legat hela dagen (ifall man inte räknar med de X antal toabesöken)

Jag känner mig så frääächs just nu!

Smärta

Ligger här hemma och gör ingenting. Halsen känns som en stor tennisboll fylld av snor och slem. Frossan börjar övergå till svettningar p.g.a smärtstillande och febernedsättande piller jag stoppat i munnen. Använda tepåsar dropptorkar på bordet och nu....mitt i allt måste jag gå ut med min hund. 

Vill inte vara sjuk!!!