Hejdå mami.....

Va nyss och vinkade av mor när hon for iväg med taxin hem till kiruna...:(
Gick hem med en väldigt tom känsla i kroppen efter det. Saknar henne (dig) redan.

På fredag åker jag iaf till sthlm och är där i en vecka, ska bli så kul att träffa alla igen, längtar!!!

Synd att jag jobbar hela j-vla dagen imån annars hade jag ringt upp kvinnorna och frågat om dom är lite sygna på lite partaj ikväll :) Det var ett bra tag sen. Men det får nog vänta tills efter jag kommit från sthlm. Orkar inte vara bakis på jobbet, och absolut inte denna vecka. Det är ju "Den minst efterlängtade veckan på hela säsongen" varför?? Ja det kan man ju undra. Själv jobbar jag ju bara 2 dagar, och tur är väl det ;P

Svett + dubbelvinst

123292-371Jag och mor spelade bingo (10år sen sist för mig) idag, satt som två nötiga nötter i soffan och kryssade i våra rader. Annat var det på bygget i fredags....haha...ja vad ska man säga! :) Vi tar det sedan..eller aldrig! Nämen, det var faktiskt riktigt jävla kul. Och mor håller med skarpt. Vi önskar båda två att vi hade kunnat vrida tillbaka klockan.

Men men...åter till bingolotten. Måste ju berätta att jag har haft en turdag idag. För på bingolotten vann jag 200kr! Och inte nog med det, jag köpte även en trisslott idag. Vann 25kr på den ;) Blev ingen bil eller solresa, men glad blev jag för det! :D Mor vann inget...lite underligt faktsikt, hon lyckas ju jämt dra hem vinst annars.

Här kommer iaf en bild jag tog på markus i fredags, en svettig sådan. Kommer fler bilder från kvällen om en snar framtid....

Till sist vill jag säga grattis till min älskade
niklas som drog hem en fin plats på tävlingen och en tjock pungpåse på köpet :D

lycka

kan bara säga att detta var den bästa kvällen någonsin!!! love you mami......

Mor & dotter

123292-370Fick mitt sprut i brevlådan redan idag. Bra där. Fast jag ska nog spara den till min sthlms resa nästa helg. Imån på morgonkvisten anländer min kära mor hit. Synd bara att jag måste jobba hela helgen. Men sedan är jag ledig i 3 hela dagar iaf :D Vi ska gå på bygget imån och kolla markus, som mamma så gärna vill se. Mor och dotter i fyllan på bygget kan bli kul, haha! Behöver ju inte vara rädd för snuskar i buskar iaf eftersom jag har modern vid min sida.
Ååh, längtar!!!


Hejdå till blek hud

123292-369

Har letat efter ett bra sprut som kan 
förvandla min nuvarande likbleka
hud till en en mer frisk sådan istället.

← denna plåtburk tipsade sanna mig om. 
Hon hade själv sprutat på ett lager innan hon kom hit.
Och resultatet blev faktiskt riktigt lyckat på henne.
Så jag tog och beställde en sådan jag med -
här!

Helgens låt...

123292-365"Give It To Me"

Låten som spelades mest
under min och sannas partyhelg....

Party!

Fredagen/Bygget: 
Vi (jag, sanna och frida) hade först en liten förfest hemma hos mig. Jag och sanna drack våra corona med lime och frida sitt vita vin. Jag hann få i mig 3st innan vi drog ut för att hoppa in i taxin vi hade beställt, men den taxin kom aldrig (???). Tillslut blev vi less och klockan blev för mkt. Så sanna ställde sig på vägen och stoppade en östersundstaxi. Vi frågade om vi kunde åka med honom. Han sa att det var ok. Den taxin var också mkt billligare än åretaxin, så det var ju bara bra. När vi väl kom fram så hade det blivit lååång kö. Vakterna förvarnade oss i kön att vi ej skulle komma in. Men vi vägrade lämna kön. Och det var bra, för efter 3min var vi redan inne.

Det var väldigt blandade åldrar ute. Karlarna med ring på fingret hade man ju helst velat knäppa till i nyllet...fyfan, men annars blev kvällen riktigt lyckad trots allt.  

Pratade med min arbetskamrat igår! Hon hade också varit på bygget den kvällen. Hon hade knäat en man för att han hade taffsat på henne. HON hade blivit utslängd. Det säger väl allt om vakterna här i byn. Hatar dom allihopa kan jag säga.

Söndag/Dippan:
Denna kväll kom vi inte på dippan förrän vid 12. Men det var lungt för det var ingen kö då. Jag och sanna var lite rädda att det skulle vara dött. Men där hade vi verkligen fel. Helt pressat med folk. Dansade en hel del den kvällen. Vaknade upp dagen efter med ett stort blåmärke på magen, ryggen och armen. Måste varit många med vassa armbågar den kvällen.

Kan bara säga att jag haft riktigt kul dessa onyktra/nyktra dagar med sanna. Har verkligen saknat våra partyn tillsammans...! Hoppas ochså att våran saftiga plan går som planerat :D





Bakismaten:


Tillbaka!

Sanna har ju varit och hälsat på mig nu i 5 dagar så det är därför jag har haft bloggen i garven ett tag. Men hon åkte ju (tyvärr) hem igår, så du är jag tillbaka igen. 
 
Igår innan sanna åkte hem tog vi en sväng med bilen runt i Åre + att vi tog en sväng till Järpen, kände att vi inte kunde sitta inne och ruttna när solen arbetade så fint där uppe bland dom få molnen.

Besökte även ett litet fik i järpen där vi slog oss ner ett bra tag...





Huset jag och niklas bor i:


Packad

Jag och sanna tog en liten promenad på byn idag för att svalka av oss våran baksmälla lite, och först idag, dagen innan VM tar slut märker jag av hur jävla mkt folk det egentligen är här. Nästan att man fick boxa sig igenom folkmassan. 

Hittade även en bok idag som jag fastnade för och därmed köpte:
123292-342
Packad - En tonårsalkis Memoarer

Nu ska jag gå och hjälpa sanna i köket som står och lagar tacos.
Sedan ska vi kolla filmen "När mörkret faller"
Igår var jag, sanna och frida på bygget, mer om det kommer senare...

Morgon samtal med chefen...

Sanna plingar på min dörr när som helst! hih! :D Trist att jag måste gå och jobba sen bara. Men hon har ju åkt sen ca halv sju igår så hon behöver nog en tupplur. Helgen är jag ledig iaf, och ikväll blir det fest :)

Hade ett morgon kris-samtal med min chef för för en timme sedan. Jag och christine skrev nämligen ett hatbrev innan vi gick hem från jobbet igår,  "dårhus" "BLÄ" "jävligt less" är bara några få ord som skrevs ner i brevet. Det blev nämligen kaos igår på jobbet p.g.a att vissa vuxna människor inte kan sköta sitt jobb och lämnar all skit till oss säsongare. Jag är jävligt less på det här, och jag hoppas verkligen det blir ändring!! Blev en lång diskussion i telefonen med chefen och han blev jävligt besviken på att "dom vuxna människorna" beter sig som dom gör, han var t.o.m rädd att jag inte ville komma tillbaka på jobbet efter allt som hänt....hih!


Råkade få min kund att börja grina igår....

En kund (tjej i min ålder) skulle fylla på sin mobil igår på jobbet. Hon betalde och fick sitt nr att knappa in. Men hon kom tillbaka ganska fort till mig igen...rätt så upprörd!

Hon: Du har gett mej fel!! Jag skulle ha halebop, INTE comviq!!
Jag: Oj, gjorde jag? Fan, (jepp jag svär inför kunder, inte bra) förlåt, vi gör om allt då.
Sedan gick hon iväg och började knappa in igen.

Hon står bara några meter bort och kämpar, ser på henne att det ej går så bra.

Hon (förtvivlad): Neeej, nu har jag försökt knappa in så många gånger så nu har dom spärrat så jag inte kan fylla på min mobil på två timmar.

Tjejen bryter ihop och börjar grina...

Jag: Men du får låna telefon av mig om du vill?
Hon: Neej...(kan knappt prata för att hon är så lessen)

Sedan går hon ut från butiken.

Jag blev lite chockad faktiskt på hur hon betedde sig. Mystisk tjej. Sedan började jag undra lite smått varför hon kunde bli så förkrossad. Kanske hade hon ett span på G. Som hon ville sms till. Men som hon tyvärr inte kunde p.g.a 2-timmars spärren. Hennes alla-hjärtansdag dejt kanske gick åt helvete....och allt detta bara p.g.a lilla mig ;D


Mitt nya yrke?

123292-341

Började prata med en kvinna på jobbet idag bland hyllorna, tyckte hon verkade lite skum för hon frågade nämligen en massa om mig, mitt liv och hur jag lever. Sen frågade hon mig om jag vill börja jobba som mobilförsäljare. Hon lockade med höga löner och massa resor runt om i landet. Haha, jag sa att jag skulle tänka på saken till henne. Men njaaa har nog tänkt klart, att stå utanför konsum och tvinga på massa folk mobiltelefoner är nog inte riktigt min grej. Jag hade nog varit den sämsta försäljaren någonsin. Jag menar om jag hade lyckats få till det med en kund (alltså få sålt en mobil) så hade jag bara fått dåligt samvete för att jag lyckats "lura" männsikan på något som den kanske inte ens behöver. Jag vet jag är lite fjantig, men sånt där gillar jag tyvärr inte. Undrar faktsikt varför hon frågade mig egentligen?? Jag stod ju som sagt och jobbade för fullt bland hyllorna, hon såg ju att jag redan hade ett jobb. Hon kanske tyckte synd om lilla mig helt enkelt? ;D

Sen hade jag nog inte ens velat vara "en av dom". Och jag är nog inte ensam om att tycka dessa försäljare är jobbiga. Stötte själv på en en karl senast igår som vill pressa mig på pengar. Jag sa att jag använde Telia (deras konkurrerande mobilabonnemang) för det gör jag nämligen också. Då började han förklara att den var sååå mkt dyrare. Jag sa " Men jag har råd" , sen rullade jag upp för rulltrappan.


Härligt liv!

Är hemma på rast nu från jobbet...
väldigt skönt att komma hem en timme och koppla av gärnan lite från all sterss!

Varje dag intar stjärnan Robbie Williams:

  • Antidepressiva medlet Seroxat
  • Sömnmedel
  • 36 espresso
  • 60 cigaretter
  • 20 Red bull

  • Härligt liv grabben med pengar lever! (?)


    3 dar

    Godmorgon i stugan!
    Idag blir det inga hjärtan för min del, ingen kärlek, inge gos. Bara JOBB!

    3 dagar kvar att jobba under VM....JAAAAA! Fira sen!

    LOVE123292-323

    En svartvit kortfilm med bilson

    Rachel Bilson: Unbroken

    123292-340

    Ett våldtäktsoffer försöker sätta ihop livet dagen efter...

    Råttfärgat

    123292-339
    Nu ska jag färga bort min råttfärgade utväxt samtidigt som jag kollar ett till avsnitt av OC.

    Outfit

    Alla slänger ju mer eller mindre upp outfits bilder varje dag på sina bloggar.
    Så jag bjuder på en jag med. Såhär ser jag ut idag, väldigt uppklädd och fin. Bara dom guldiga klackarna som saknas. Att klä upp sig här? Nej, det finns inte. Att gå med högklackat en vacker dag är inte normalt här i byn. Här är det pjäxor som gäller. Så därför följer jag strömmen och går runt med mina mjukisbrallor och platta dojjor som alla andra. Ja, förutom på krogen då, för då åker faktiskt klänningar och klackar fram för mig med.

    Outfit:
     Ljusgrå mjukisbrallor
    Ett svart
    4frnt linne


    En bild jag tog idag på morgonen från mitt fönster

    123292-336
     

    Mina skavanker

    123292-334

    Två saker i mitt ansikte som jag irriterar mig ofta på är:
     Mitt ena öga + mitt ena kindben

    Ser sämre med mitt ena öga eftersom jag råkat skära igenom
    ögat med kanten på en papperspåse från konsum. Mitt ena kindben har en liten grop p.g.a att en galen norrman krossade in den med sin knytnäve  PDOL -04

    "....ingen är perfekt"

    Godmorgon

    Idag klev jag minsann upp tidigare, så jag gick till tvättstugan och slog på en maskin. Och se på fan...det var inte upptaget på MIN tvätttid denna gång. Nu ska jag läsa lite bloggar och dricka lite kaffe. Sedan blir det någon frukostbit i munnen tillsammans med min OC-box.


    Kolv

    123292-333

    Ååh, just nu hade det suttit fint med en majskolv, med lite smör och salt på. Längesen jag åt det, dom två frysna kolvarana har legat länge i min frys nu. Men i morgon sätter jag nog gafflarna i dom. Kommer ihåg första gången jag skulle ta ett gnag i en kolv som mor serverat åt mig. Hade just tappat mina framtänder och jag va sååå sur för att jag endast hade tandkött att gnaga i mig majsen med. 

    Varmt för tassen....



    Bilden föreställer Niklas ena toffla. Som han fick av min mor i julklapp. Av mig fick han ett par varulvstofflor julen-04. Men dom är nertrampade och nerdränkta av sur tåbira så det var helt klart dags för nya. Vill också ha små söta tofflor som jag kan tina upp mina ständigt isiga tassar i. Helst ett par ulliga rosa som matchar min morgonrock....

    Summer Glow

    123292-331
    Bleka jag satt och glodde avundsjukt på min arbetskamrats bruna hy i lördags när vi jobbade kväll tillsammans. Frågade henne hur hon hade lyckas bli så jävla brun helt plötsligt. Hon skrattade och sa att hon använder smörjet på bilden ovan. Då blev jag nästan förbannad, inte på hon men på den där smörjan. Har använt den i månader med hoppet om att få ett litet brunt resultat iaf, men icke. Liket i kassan existerar än. T.o.m niklas har testat den där smörjan och fått tydliga resultat. Ääääh, dags att kanske gå vidare till annat smörj, eller sprut....

    Trollsjön


    Förra sommaren tog jag, mina (min hund) niklas, sandra och rikard oss en liten tripp till trollsjön, som inte ligger så långt bort från björkliden där vi bodde över en helg. Det var verkligen en av dom bästa höjdpunkterna från förra sommaren. Solen stekte rejält den dagen, trots det var det snö på bergen runt omkring. Helt sjuukt fint. Vattnet hade kanske inte den härligaste temperaturen. Men att hoppa från klipporna var lika befriande för det.

    Ett paradis, som jag självklart måste tillbaka till denna sommar ♥

    En tripp till grannlandet.

    123292-325
     
    Min arbetskamrat tipsade mig om att åka och besöka Trondheim. Pratade med min mor igår och vi kom fram till att vi ska ta oss en liten tripp dit över dan när hon kommer. Har aldrig varit där, men det sägs att det är väldigt fint där. Dessutom har dom IKEA.

    Besök + en resa till sthlm

    123292-324

    Japp, nu ska jag berätta en lite nyheter här:

    Jag ska nämligen få besök igen! :D Denna gång blir det av min vän sanna. Hon kommer hit om några dagar. Och stannar till nästa vecka. Ska bli sååå kul. Vi ska då hinna med en massa roligt att pyssla med medans hon är här. Hon kan ju varit här redan några gånger, så hon vet vad som gäller här i åre ;P När sanna åker hem, så får jag som sagt besök av min mor som kommer hit nästa fredag. Vi två har även bokat upp att vi ska gå och kolla Idol-markus, som uppträder på bygget den kvällen. Då ska hon allt få se hur vi årebor partajar ;) Ja, men än är det inte slut. För att 2 dagar efter att mor åkt hem så drar nämligen jag till stockholm. Där alla mina vänner kommer att befinna sig under sportlovet. Kan tyvärr inte bo hos carro eller maddis eftersom dom har full lya. Så jag tänkte nämligen bo antingen hos farfmor eller pappa. Fast det blir nog att jag bor hos farmor eftersom hon bor mer centralt. Resan är bokat och klar och farmor vet inte ens att jag kommer än. Är nog bäst att jag ringer henne ikväll och medelar detta. Men jag vet ju att hon bara kommer bli glad av att få lite sällskap.

    Har mkt att se framemot, så mitt liv är på topp just nu 123292-323

    Pille-lillan

    123292-327

    Pernilla handlade hos mig i förrgår. Något som jag la märke till när vi stod öga mot öga var hennes fejja. Satan, bruden måste ha kletat en hel tub med foundation och dessutom med den mörkaste nyansen. Det såg allt annat en fräscht ut. I växel fick dessutom 10 femtioöringar av mig. Det var torrt med växel i min kassan just då.

    Sen måste jag bara berätta vad josefin (en arbetskamrat jag jobbade med förra säsongen) gjorde förra året när pille-lillan kom till hennes kassa.

    Josefin: åker du idag?
    Pillan: Nej, jag har slutat för 3år sedan.
    Josefin: Jahaaaa...(?)

    .....underabar josefin, fan vad jag saknar den bruttan!

    Tokyo

    123292-326

    Ooh, varit en seg dag idag. Gick upp klockan 7 för att säga hejdå till
    niklas. Sedan for jag iväg och jobbade några timmar. Efter det har jag bara stirrat i väggen..typ.  Har inte haft någon lust till något. Inte ens maten smakade. Undrar hur tricky nicky fixar att ta sig till sitt hotell i tokyo då. Stackan är helt själv där första dagen innan resten kommer. USA sitter ju i benmärgen på karln, men japan-världen vette fan. Skyltarna gör ju inte heller en förvirrad i knoppen. (???) Men det går nog bra. Han kan ju de där med att resa. Något som jag tyvärr fattar plus minus noll på...! Utanför denna by ska jag väl iaf klara av att ta mig ut från....mer om det får ni veta imån!

    Hejdå....

    Sa hejdå till Niklas för ca en timme sedan. 7 veckor kommer vi vara ifrån varandra denna gång. Det är jobbigt, men allt måste gå. Blev många pussar och kramar innan han tillslut gick ner mot taxin. Stod kvar vid dörren ända tills jag inte hörde honom nåmer. Sedan tog jag mig till fönstret för att vinka en sista gång.

    123292-323LOVE YOU 123292-323
      


    ”The OH in Ohio”

    123292-321

    Ska dra fram saxen och snagga karln nu. 
    Sedan blir det myspys i soffan med filmen
    ”The OH in Ohio”

    besök och täppt borre!

    I måndags for Niklas familj hem till Kiruna igen. Det blev väldigt tomt efter dom åkt. Har haft det riktigt kul när dom varit på besök här. Hittat på saker varje dag och varit ute i friska luften mer än vanligt! Nu är det bara jag och niklas kvar i lyan igen. Men han drar också iväg på söndag och kommer inte hem förrän dagarna innan min födelsedag! Jag fyller år 1:a april, så det är ett j-vla bra tag vi kommer vara ifrån varandra. Blä och bleeuu! :( Men det går!
     
    Gästsängen står fortfarade parkerad vid matbordet. För där ska nämligen min lilla mor sova när hon kommer hit om två veckor! Ska bli sååå kul!! mor och dotter ensamma i Åre...YES!

    Blev lite sugen på sushi nu, synd bara att man är en liten snorunge just nu som måste gå och spruta nässpray i borrana hela tiden för att kunna andas normalt. Att känna nån smak kan man ju glömma också. Hatar att vara sjuk!

    123292-320

    Lördagen - Festen

    Efter tävlingen i lördags var det dags för fest, och den höll till på Wersens.

    Var pressat med folk på hela stället. Jag och Frida gick till baren det första vi gjorde. Efter det försökte vi hitta oss en plats att slå oss ner på.  Vi fann en halv full soffa där endast 3 bruttor satt. Vi frågade om vi kunde slå oss ner. Men vi fick inte. Frida gjorde en kul grej och sa att vi var med två killar från tävlingen (som varit tidigare samma dag). De fick då syn på
    Niklas och Erik som stod bakom oss. Då fick vi absolut slå oss ner.( " jaa, självklart ni får sitta här" - med bred danderydsdialekt) haha! Där klarade vi av att sitta ca 10min, sedan drog vi till "åkar-bordet" där Niklas tävlingskamrater satt. Och där blev vi kvar tills lamporna tändes och det var dags att fara hem.

    Lite bilder från kvällen:


    Jag och Frida + karln som aldrig blev nöjd med hur han blev på bild. (varför inte?)


    TJ Schiller njöt däremot av att bli fotat



    Smygtog lite bilder på min karl, då flugan fortfarade satt på sin plats.


    Bild1: Sammy har druckit för många red bull, Anton visar glädje i bakrunden. Bild2: spriten flödade på bordet.
    Bild3: För denna kväll krävdes t.om två "tummen-upp"

    En lyckade kväll än en gång!

    Lördagen - Tävling


    Niklas far, mor och lillsyrra + han själv
    På lördag var det dags för tävlingen Niklas skulle vara med i. Jag och svärmor tog oss upp till backen för att se när han och hans tävlingskamrater tränade. Det var skitväder, dålig sikt och det var inte långt ifrån orkan där mitt i skidbacken. Tävlingen var nära på att ställas in.

    Klockan 15.00 var det dags för kval. Jag var nervös som vanligt. Niklas tog sig tyvärr inte vidare till final denna gång. Men det var ändå kul att få se han åka. Är ju trots allt bara 3:de gången jag får se han live i en tävling. 

    Måste också berätta en kul grej. Nu kan jag faktiskt skryta med att jag åkt i backen en gång här i Åre iaf. För efter tävlingen fick jag rida på Niklas rygg när han körde ner för backen. Jag skrev som ett stor gris, trodde nästan vi skulle köra omkull en och annan i svängarna, men kul var det!! :D

    Fredagen: VM-invigningen


    Tänkte skriva lite om vad som har hänt dom senaste dagarna här i Åre:

    123292-300 

                                                                                                                    
    Klockan 19.00 brakade det igång. Kung Carl XVI Gustaf, knögen, invigde VM nere på torget inför tusentals människor. Har nog aldrig sett så mkt folk i Åre förut. Vi (jag, niklas och hans familj) stod typ längst bak och trängdes bland galna sportfans och nyfikna turister. Hela invigningen var rätt seg med en massa tråkiga tal och skumma uppträdanden. Ett tag där trodde man nästan att man var på nåt slags Jehovas vittnen möte. Det var bara Hallelujah som fattades. Men men, sen blev det lite mer fart i baken när Petter tog tag i micken och Bounce visade upp sina steg på scenen. Efter det gick vi.

    Party och folköl!

    123292-298
    Lite seg på uppdatering här. Har jobbat som en dåre sista dagarna.
     VM är ju igång så det är full rulle här i byn nu.

    Party:
    I torsdags vart det lite partaj iaf.
    Niklas stannade hemma och umgicks med sin kära familj som är på besök här i Åre nu under helgen. Fast jag har ju blivit en duktig flicka nu, så jag tog bara 2 och 1/2 3.5:a på förfesten. Haha, och det räckte gott och väl. Kände mig nästan som på den gamla goda tiden under min fjortisperidod. 5.2:orna har jag lagt på hyllan ett tag framöver. Förfesten ägde rum uppe i skidbacken. Tur att jag lämnade klackarna hemma den kvällen, för vi (jag, josefin och fia) var så gott som tvugna att krypa upp för backen eftersom den var så jävla brant. Här pratar vi inte om plana Luossa-backen i kiruna inte. Haha, det var många flås och stön innan vi äntligen slog upp dörren till stugan där förfesten höll hus. Vi planerade att åka på systempåsarna ner till krogen sen,
    men vi tog en taxi istället.

    På krogen, tottebo, var festen igång. Mötte upp fridorna där också. Niklas tävlingakamrater var på G som fan där i baren och beställde in x antal helrör och backar med red bull + massa öl. Vi blev inbjudna till deras bord och spriten flödade. Tillslut stod jag där med 3 öl i handen. Men 2 av dom delade jag ut till dom som behövde dom bättre. Ooh, jag måste bara säga att jag är imponerad av mig själv som kan dricka med måtta nuförtiden. MVG till mig. Hade mkt trevligt den kvällen. Efter krogen tog jag och Frida och köpte varsin kebabmacka som vi sedan åt i min trappuppgång. Vi ville helst inte gå in i lägenheten och leva om eftersom Niklas familj är på besök här i helgen. Trots en full lya så frågade jag frida om hon ändå ville sova över hos oss eftersom jag inte ville att hon skulle gå hem ensam mitt i natten. Sagt och gjort. Frida delade säng med mej och niklas i min 120 säng. Haha, vaknade upp på morgonen av att jag låg med mina nakna röv i vädret i Fridas ansikte, själv låg hon som en litet spädbarn i fotändan.

    Ikväll blir det att gå och kolla på när niklas ska tävla och sen blir det fest på Wersens. Jag och Frida fick inbjudningsbiljetter av Niklas tävlingskamter så vi kommer gratis in. Så den måste vi ju utnyttja :)

    Niklas mor fick sej en trevlig syn när hon skulle
    gå på sin morgonpromenad dagen efter,
     halva trappen var nergräddad med vitlökssås och köttstrimlor, hela huset osade lök.