Julfesterna som var...



Bilder från julens festliga kvällar

Kom hem nyss från garaget. Jag och Sandra har varit och solat. Fiifean vad varmt det var. Trodde jag hamnade i koma där ett tag. Svanskotan smälte totalt! Stackars Sandra som fick ligga efter mig. Hiii! Imån smället det, imån släpper vi sargen! Sista dagen på året.
 Mina vänner, skåål!

Mysig afton



Julafton i lite bilder

Julafton spenderades halva dagen hos mor och den andra halvan hos Niklas familj. Tröck två julbordstallrikar allstå och öppnade fina julklappar i två omgångar. Glöggtävling på alla årsglöggar hade vi också. Många glöggkoppar i magen. Hjortronglöggen kom typ sist och lingonglöggen kom på klar första plats. Kul grej!

 Sen vill jag bara skicka en kram till dig
Sandra, till dig karln, till dig tjejen som hjälpte mig utanför garderoben (som även gav en käftsmäll åt min karl. Obs! missförstånd) och till er vakter som var där i i första stund. Jag hade lika gärna kunnat ligga i en snödriva ensam lr i fel persons famn. Tack.

Juldagen som gick åt HELVETE! Vad hände?

Nu ska jag berätta för er något, inget jag njuter av direkt, men jag känner ändå att jag vill dela med mig av detta till er! Vi tar det från början:

Kvällen började med att vi satt ett rätt stort gäng hemma hos Sofie för att förgrunda innan juldagsfesten på ferrum. Kvällen började rätt tidigt. När jag senare än alla andra kom till Sofie var ölspelet redan i full fart, kl var väl efter 19.00. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt så jag skippade ölspelet och drack istället mina 3 öl i min egen takt.

Efter kl 21.00 bestämde jag och några vänner oss för att dra ner till krogen (Ferrum). Vi fick höra att en kö utanför redan hade bildads rätt hårt och vi ville vara säkra på att komma in. Vi fick stå ett bra tag i kön, armbågar och knogar trycktes på bakifrån, men efter ca en halvtimme (eller mer) var vi äntligen i mål = inne på ferrum.

Kl var strax innan 22.00 när vi äntligen var inne. Jag kände mig smått frusen och aningen nykter efter köväntadet. Vi bestämde oss för att dra till baren för att beställa öl. Sedan satte vi oss ner i en soffan och tog det lugnt ett tag. Jag hade ett bord en bit bort från soffan jag satt i och ställde ölglaset där medans jag tog fram kameran för att fota lite. Sedan när jag skulle ta mitt ölglas så fanns det fler än mitt på bordet och jag minns tydligt att jag inte hade någon aning vilket som var mitt. Jag tog iaf det som stod närmast mig (dumma jävel) utan att veta om det var min eller inte och drog sedan från soffan. Efter detta är hela kvällen helt svart för min del.


Den här bilder är tagen prick 22.00 (sekunderna innan det blir svart). Ölen har jag lagt på ett bord vänster om mig.

I efterhand har Sandra berättat att jag varit med henna så gott som hela kvällen. Sandra påpekade att hon trodde jag inte alls var så full. Hon var tydligen rätt nykter under kvällens gång och trodde jag var samma sak. Hon märkte inget konstigt på mig. Förrän sen!! Jag hade tydligen stått och pratat med någon på övervåningen och helt plötsligt hade jag rasat ihop. Sandra blev chockad och fattade inget. I samma veva kom vakten (som tur var). Han fick hjälpa mig att hålla upp mig eftersom mina ben vek sig. I samma veva som Sandra letade min karl hjälpte vakter mig att ta mig ner på bottenplan. Karln hjälpte sedan mig hem till Mor som bor 10m från krogen (tur det).

När karln kom hem med mig i detta tillstånd blev det en besvikelse i lyan. Kvällen hade ju knappt börjat, kl var ju bara strax efter 24.00. Mor bäddade iaf ner mig i soffan och la dubbla kuddar under mitt huvud. Hon har berättat i efterhand att det var kontigt att jag kunde vara så berusad och inte stank en gnutta sprit ur käften.

När kl var ca 03.00 vaknade jag upp av mig själv och fattade inget. Allt snurrade och det kändes som att ögonen var intryckta bakåt i huvudet. Jag tog tag i min mobil och ringde karln. Sedan mötte jag honom på empes och vi gick hem till honom.

Jag har inte kunnat släppa det här. Jag fattar verkligen inte vad som hände denna kväll och det kommer jag nog aldrig få veta heller. Jag hade 100 spänn i kontanter när jag gick in och 50 spänn kvar i väskan dagen efter. Allstå har jag bara köpt en jävla öl på hela kvällen. Kollade kontoutdraget och det enda som dragits är inträde 200kr. Alltså har jag inte druckit nåt efter den där ölen i början på kvällen. Hur kunde det sluta så illa? Nog har jag allt kunnat dricka dubbelt så mkt på en kväll och ändå kunnat stå på mina ben och tagit mig hem själv!? Var jag bara extra känslig denna kväll mot alkohol eller är det så jävligt att någon stoppade något i glaset jag drack?

Har frågat ut alla jag kan och undrat ifall dom sett mig under kvällen. Som svar har jag fått: "men du tog ju det lungt ju" "du såg ju inte alls full ut". Vafan? Riktigt obehagligt. Sandra borde ju ändå märkt om någon bjudit mig senare på kvällen på alkohol och att jag kanske halsat? Men inget sånt har setts tydligen.

Dagen efter trodde jag bara att jag hade blivit för full och fick såklart ångest. Tänkte inte mer på det. Fast sen när jag fick höra vad som hänt på krogen = när jag kollade mitt kontoutdrag, när jag vaknde upp själv kl 3 (när jag är stupfull går det ICKE att väcka mig), när mor sa att jag inte luktade sprit ur käften när jag hon bäddade ner mig, när jag sett nykter ut och sedan bara rasat ihop. Ja, då börjar t.o.m jag fundera! Var det för mkt alkohol lr var det något annat?

Hur som helst så har jag iaf lärt mig en läxa efter denna hemska kväll. Jag kommer aldrig mer ställa ifrån mig min öl utan bevakning och råkar jag iaf göra det så lämnar jag hellre ölen kvar och beställer en ny. Aldrig chansa! Gör inte det ni heller! Va inte lika dum som jag har varit!

En julklapp jag önskat mig


Törnrosa! En av mina favoriter bland alla disney klassiker. Sjukt länge sen jag såg den. Ja, nog är det mer än 10år sedan iaf! Minns att jag tyckte den var väldigt hemskt när jag var liten. Helst scenen då hon gick upp för den långa trappen. Ska hugga in lite janssons frestelse nu, sen blir det filmdags. Återkommer ikväll, ska berätta en sak för er.

Natten är här...


Mina med sin mjukisorm hon fick i julklapp

Klockan är ju mkt och här sitter jag och nöter. Jag som måste upp tidigt imån och göra lite tråkig nytta. Jaja. Hoppas resan gått bra för karln. Kan inte varit skönt att ha en 30h resa framför sig. Förhoppningsvis är han framme snart! Kom på att jag själv måste boka hemresa ner till Åre snart också. Får se när det blir av. Har ju börjat bli så jävla lat på senaste tiden.

Julen


Jag och mina vänner på Annandagen. Inte varje dag vi får vara samlade allihopa!

Min blogg har legat på is några dagar som ni kanske har märkt. Hade en riktigt bra Julafton, god mat, trevliga människor och fina klappar. Haft fullt upp 4 dagar i rad. Festligheter har man hunnit med också, båda lyckade och olyckade. Ska berätta mer sen. Igår blev vi bjudna på en släktmiddag där vi åt god mat och spelade spel tills sent på natten. Har även fått vinka hejdå till min karl som just nu sitter på ett flyg till Japan. Saknad! Idag är jag helt slut! Bäst och ladda batterierna innan vi kliver på det nya året!

Smygstart!


Imån ska klapparna öppnas!

Just nu är julmusiken på högsta volym, Tompi rullar köttbullar och alla klappar ligger klara under granen. Stark julkänsla! Ikväll blir det en smygstart då hela min familj och även
Maddis och hennes familj kommer hit och har en liten uppesittarkväll framför Bingolotto. Ska bli trevligt! Imån däremot, då smäller det på riktigt!

Stylebystars


Igår kom dessa härligheter ovanför hem i brevlådan till mig. En tidig julklapp från min karl. TACK SÅ MKT! ♥ Perfekt nu till julfestligheterna. Dock var klänningen på bild 1 lite pösig i midjan (får fixa till med ett skärp lr nåt). En 34 brukar ju annars funka på mig, så dessa kläder måste vara rätt stora i storlekarna. Tänk på det om ni själva beställer därifrån.

Tågresan upp!

Goddag gott folk! Nu är vi i Kiruna, eller det har vi ju varit i några dagar nu, men. Kom på lördagsmorgonen slitna och grovt trötta. Tågresan upp gick inte fort. Vi hamnade i djurvagnen. Vi fick sitta långt ifrån varandra med 10 (kan varit fler) hundar mellan oss. Fast dom var så snälla så det gjorde inget. Gubben som satt bredvid mig hade en stor hund mellan sina ben, stackan fick inte se ljuset på hela resan. Direkt storvovven kikade upp med nosen tröck gubben ner den i golvet med våld. Jag lät den vila nosen på min sko när gubben däcka iaf! Vid 6tiden på morgoen drog dom som satt bredvid mig iaf så då fick jag och karln äntligen sitta lite närmare varandra iaf. Detta gjorde att jag och karln fick åtmintone 2h sömn under resan.


15h på tåg


Väskan är packad. Ikväll, hela natten och även hela morgonen imån ska jag och karln sitta på ett tuffande och fullproppat tåg upp till Kiruna. Tåget är så pressat att vi inte ens får sitta bredvid varandra under hela resan. Aja, vi överlever nog. Ska bli kul att komma upp igen iaf! Ha en trevlig fredagskväll ni som kan!

Lägg till mig på bloglovin här

.. så håller du koll på när jag uppdaterar min blogg.

Petter på Werséns


Här kommer lite bilder från Petters livegig på Werséns i torsdags. Bästa på länge. Att man fick stå så nära. Inte ens ett "staket" i mellan. Mkt folk var det också. Stod lägst fram och som tur var så hade jag vakten precis bredvid mig. Annars hade det gått illa. Sånt tryck bakifrån att jag höll på att ramla fram på scen flera gånger. Var även en tjej som stod bakom mig som slet i mitt hår och dunka mig i ryggen. Tur så såg vakten det och drog bort henne. Snäll vakt! Trodde han bara skulle spela nån låt men han höll ju på mer än en halvtimme. Underbart! Dock trodde jag golvet skulle braka eftersom det var sånt tryck.

Kolla klippet som jag filmade på en glad Petter. (OBS! Ljudet är krassligt!)


Röja


Hade tvättid i morse och jag var så trött att jag fick krysta mig upp! Skönt att inte sova halva dagen iaf. Det är storm här i Åre nu. Ser att det är folk som åker i backen iaf. Jag skulle inte sätta mig i korgliften för en tia ens. Ska ta och röja här hemma idag, det behövs! Ligger fortfarande torkat snus på golvet i toan som en herre fräste dit under efterfesten i söndags.

Tiger


Nytt! Tigerlinne 99kr och jeans 299kr. Billigt billigt! Man kan allt shoppa i en liten byhåla som Åre också. Bra det! Minns så väl när vi flyttade hit 2005. Då fick man köpa mascaran på ICA och kläder i sportaffären. Partyskor får man dock vara utan fortfarande. Här är det plattdojjor och pjäxor som gäller.

Går ju inte!


Timbuktu på bygget i fredags - Han var bra!

Jag blir så less, har försökt ladda upp ett klipp på Petter i flera dagar nu, testat på alla möjliga sidor att ladda upp, men det går ju inte. Lägger det på hyllan ett tag nu! Över till nåt annat, jag är riktigt tom i skalet idag. Orkar inget. Karln har blivit sjuk också...hoppas inte jag blir!

Ändrade nyårsplaner!


Blev ändrade planer för mig och karln. Karln blev erbjuden att följa med till Japan för lite foto- & filmjobb med en bra skidfotograf. Inget han tackade nej till, så han drar dit den 28:de dec. Vi hade först planerat att fira jul uppe i Kiruna och nyår i Åre. Fast nu blir det ej så. Karln får fira nyår i Japan ( fuusk) och jag i Kiruna. Ingen idé att fira i Åre om karln ändå inte kan vara med, så jag stannar hellre kvar i Kiruna och firar! Ingen puss på tolvslaget med andra ord.

Rulla köttbulle


För någon dag sedan gav jag mig ut på halt väglag. Bestämde mig nämligen för att rulla mina egna köttbullar. Dom blev fakstikt rätt goda. Fast alla blev väl inte lika runda som dom på bild dock. Bjöd även karln och hans kompis på en liten jultallrik, mkt uppskattat! Idag har jag varit på byn en veva och handlat lite julklappar och julkort, fann även lite fint till mig själv också...två kap rättare sagt. Ni kan få se!

Impuls!


Bild 1: David & Karln       Bild 2: David, karln & Olof

Igår blev det att kliva på igen. Hade absolut inte tänkt dra ut först. Låg i soffan sliten och jävlig. Fast när klockan blev ca 22.00 fick jag helt plötsligt ett sug, så jag fixade till mig snabbt och knatade sedan bort till Werséns nykter. Svepte dock en öl direkt jag kom in. Mötte även upp Agnes (en tös jag lärde känna för 2år sen här i Åre). Riktigt kul att ses igen! Ångrar INTE att jag inte stannade hemma. Jag tog det dock väldigt lungt, något som dom andra inte gjorde. Hah! Fått höra ett och annat smaskigt i mitt öra, men även sett några knytnävar också! Karlarna i Åkarklubben fick ta hand om musiken själv under kvällen. Ni kanske kan tänka er själv hur bra det måste gått med 10 knalla karlar som trängs i ett DJ-bås. Glömde kameran, men kolla in hos
karln, han har fler bilder från igår!

Det hade kunnat gå riktigt illa!!


Igår vaknade jag upp av ett mindre trevligt sms att läsa av min lillasyster: 14dec-2008 Kl 01:42 - "Det började brinna i lägenheten mittemot oss för en timma sen ungefär, vi fick rök in i lägenheten och hela deras lägenhet är helt svart..."

Vilken panik jag fick! Ringde hem på morgonen, men ingen som svarade. Panik, det första jag tänkte på vara det värsta. Sen ringde mor iaf och berättade allt som hänt. Det var min bror som upptäckte att det osade rök in i våran lägenhet (vilken tur att dom var vakna). Tomas ringde brandkåren och fortsatte sedan med att plinga på hos alla grannar (som låg och sov). Dom som bodde i lyan som röken kom från kom precis i samma veva hem från krogen. Vilken tragisk avslutning på en festkväll va? Det var en gammal tv som hade orsakat allt. Brankåren fick iaf snabbt slut på detta som tur var. Läs mer
här. Vågar inte ens tänka tanken på vad som skulle ha hänt om inte min familj varit vakna. Det hade kunnat gå riktigt jävla illa.

Lördagen 08-12-06


Sådär, nu är lördagsbilder också uppe från sista helgen uppe i Kiruna. Börjar bli lite tjatigt nu med alla festbilder som dyker upp var och varannan dag. Borde kanske döpa om min blogg till något annat! Haa..men det är ju kul med fest och att kolla festbilderna i kameran dagen efter i sängen slår aldrig fel! Nu- Sanningens ögonblick!

Partybilder från Kiruna



Riktigt seg jag är på att lägga upp färska bilder! Här kommer iaf lite festbilder från en fredag uppe i Kiruna. Sista helgen innan jag åkte ner till Åre. Kvällen började med en liten fösfest hemma hos
Carro. Där vi skålade med whisky, ingen höjdare, men fakstikt inte så hemskt äckligt heller. Sedan drog vi till Ferrum som vanligt! Mkt folk ute SOM VANLIGT!

Kliver på igen...


Jag släpper sargen även i ikväll, även om det känns lite tungt. Sliten om nåt! Bygget har säsongspremiär ikväll och live på scenen = Timbuktu & Damn. Man vill ju som inte missa det! Det är även filmpremiär för skidrullen karln är med i! Så vi kör två flugor i en smäll! Karln fixade även så vi står på listan till Bygget. Skönt, annars vette fan om jag hade orkat dra dit. Kön brukar vara en mil lång där och att stå och vänta en timme ute i kylan är inge upphetsade! Aja! Nu måste jag ju dra!

glaa


Petter tar en klunk

Kvällen igår på Werséns blev väldigt väääldigt lyckad! Så glaa!

Livegig med Petter


Ikväll är det säsongspremiär för Petters klubb på Werséns!
Petter och Sleepy live/showcase med Nisse och Jakob från Salem Al Fakirs band. Dj-Viet-naam är på plats. Blir även ett livegig med Petter. Gööött! Måste dit! Werséns är en av de ställerna jag gillar bäst att festa loss på här i Åre. Lagom stort, gott om sittplatser, BRA MUSIK och alltid trevligt!

Lördagen - 1 dec


Dessa festbilder är från en lördag för två helger sedan. Glömt att lägga upp! Kommer lite mer färska festbilder senare! Var iaf en kul kväll det här, som i vanlig ordning!

Bromance - Dec 29


Nu ska han också börja...

Utmaning: Lycklig!

6 saker som gör mig lycklig (Utmanad av Karin)

Detta gör mig lycklig:

- att jag har familj, vänner och karl som alltid ställer upp och finns där

- att jag klarat av sånt jag aldrig trodde jag skulle klara av

- när jag hittar en lapp t.ex under kudden, på kylskåpet
eller när jag öppnar min dator där det står "I love U" på.

- att få resa och träffa släkt/vänner jag inte kan träffa så ofta

- att komma in genom dörren och se Mina (min hund) springa
fram till mig och le så alla övre framtänder syns

- att få krama om min karl efter att han har varit borta en
månad (kan bli två ibland) på andra sidan jordklotet

Fixat!


Åre idag - kallt!

Vi tog en veva till Järpen idag, 20min utanför Åre. Var tvungen att uträtta lite ärenden. Fick vänta på bussen hem i 3h. Fiii! Kallt så in i hell! Näsan var så röd och stel att jag trodde den skulle falla av vilket ögonblick som helst. Förresten, igår bokade vi biljetter upp till Kiruna. Vi kommer på julaftonsmorgonen och åker hem dagen innan nyårsafton. Jag är så glaaaa!

21 minus



Några bilder jag tog medans vi var uppe i luften

Flygresan gick bra igår ner till Åre. Bara det att vi först fick åka ner till Sthlm och sen byta där till flyget mot Östersund. Dåligt att det inte går direk flyg nåmer. När vi steg av taxin här i Åre möttes vi av en riktig kyla, -21. Ingen bäbiskyla alltså! Ska ta och julpynta våran lya nu, men jag återkommer om någon timme igen!

Hejdå Kiruna...


Ja, jag lever! Fast det är knappt. Min skalle håller på att spräckas nämligen. Men men! Imån drar jag och karln hem till Åre iaf! Med flyg, japp vi sket i tåget. Något dyrare, men samtidigt något mer bekvämare. Sen hur våran jul blir är en mer svårare fråga. Fast jag lämnar mina och karlns julklappar (med flit) under granen som jultomten redan kommit med. I hopp om att få öppna dom här i Kiruna på julafton!

Skinnskalle snart!


Jag & Mina (spökskalle)

Vet ni vilket beslutsångest jag har just nu? Det gäller det här med julen, vart vi ska fira! Snart är jag skinnskalle! Ska jag och karln fira (bara vi två) hemma i Åre, eller ska vi fira här uppe i Kiruna med våran familj? Saken är den att vi måste åka ner innan julen. Går ej att ändra på. Så ifall vi ska fira i Kiruna kommer det blir 3 resor sammanlagt för oss. Först ner, sen upp, sen ner igen!! 4400kr kommer resan går får oss båda! Med tåg!! Skönt. Firar vi i Åre behöver vi bara boka en tågbiljett ner. Lite skillnad! Frågan är den om det är värt att sitta 42h på ett tåg för en jul uppe i Kiruna? Just nu lutar det mot Kiruna, men inget bestämt! Skinnskalle! Hjääälp!

4 december


Idag är det Mina´s födelsedag! (Mina gillar sina nya sovplats som hon fick för en 10 på loppis) Tiden går så fort! Kommer ihåg när jag och mor hämtade Mina på Sundsvalls flygplats. Liten som en tuss var hon. Fast hon växte fort och blev även själv mor en dag. Året var 2002, 7 små knoddar krystade hon ut. Att det skulle blir så många hade vi aldrig räknat med. Ni ska vet vilket liv det var här hemma när valparna började ta sina första steg. Ett toalettbesök på natten var bara att glömma totalt. För vaknade en så vaknade alla, sen hade man en renhjord efter sig! Mina var helt slutkörd! Grattis mitt trasselsudd!

Leona Lewis - Run



Så fiiin ♥

Kyrka täckt av snö


En bild på Kirunas kyrka som jag tog under fotorundan igår.

Idag har jag inte sovit bort halva dagen! Kl 11 i morse skulle jag nämligen stå redo på stan för att möta upp
Carro. En liten julklappsrunda skulle vi ta..och så blev det! Börjar likna nåt nu på min julklappslista. Inte många personer kvar att hitta något åt! Gött!! Nu ska jag äta Tompis goda köttfärssås! Så, hej.

Party party!



Här får ni lite bilder från i fredags! Som vanligt så var det en riktigt kul kväll. Inte konstigt att de blivit så många utgångar på den senaste tiden! Verkligen alla går ut, man vill ju inte vara sämre då, såklart! En kul grej som jag, Sanna och Sandra gjorde hemma hos mig efter x antal burkar öl var att ta alkoholtest. Tomas, mors karl har en likadan som polisen har. Den ger då verkligen ett bevis på om man ska sakta ner lr kanske tvärtom! Blåste dagen efter vid 2-tiden också. Den visade 0.19! Inte bra, inte bra! Men, inte konstigt så som jag kände mig!

Tina med te


Jag och
karln var ute på dan idag och fotade lite. Fick några bilder, men fii fena vad kallt det blev tillslut när man stod still så länge. Jag hade vita fläckar över hela mina kinder. Förfryst! Var tvungen att koka upp lite te och pressa några lussebullar när jag kom hem som tröst!

3 heta!



Tänd ett ljus - bjuder på en låt med 3 karlar som är hetare än någonsin! Ni kommer tuppa! Denna låt lyssnade vi både på förfesten och på efterfesten i lördags, vi sjöng den även i kör på väg ner till krogen. Kuljul, jäkla kul!

Måndag


Följde med min lillbror till tandläkaren för någon dag sedan som sällskap. Själv har jag inga problem (än) att ligga i tandläkarstolen. Kanske ingen njutning direkt, men någon skräck finns iaf inte. Var lite krystat att sitta där och se på när lillbrodern låg och torterades av borren. Fast det gick ju bra trots allt (med händerna knytna i fickan) Har ni tandläkarskräck?

Har inte varit så aktiv här under ett par dagar. Trött och sliten efter en hård festhelg. Fast det var det värt! Imån är jag tillbaka som vanligt igen!