Ikväll smäller det!


Ikväll är det alltså filmpremiär!! Bråttom som fan har jag här på hotellet. Vi ska visst dra över till ett annat hotell där karlns skidpolare är. Jag är ej klar, som vanligt! Aja! Övertrött är jag också. Sovit typ 3h inatt, fast karln har sovit noll, så jag ska inte klaga. Hoff, kommer väl börja grina när jag ser karln på bioduken, klen som jag är. Nä, ska blir grymt kul iaf!. Måste verkligen dra nu och kameran åker med!

Roadtrip


Idag säger jag hejdå till Åre på ett tag. För ikväll sätter jag och karln oss på nattåget mot Göteborg. I morgon är det nämligen skidfilmpremiär på Free Radicals nya film som min karl är med i. Klart man vill dit och se då! Filmen kommer visas på Trädgårn där det även blir middag och brakfest såklart. Dagen efter blir det dock ingen sovmorgon utan vi drar direkt till Stockholm och stannar där en vecka tills nästa Free Radicals premiär är. Efter premiären i Sthlm åker vi inte hem utan fortsätter våran lilla trip upp mot Kiruna, där vi nog blir kvar en vecka eller mer. Ska bli sjukt skoj! Såklart tar jag med datorn och uppdaterar så mkt jag kan.Tills dess kan ni kolla in
här hur det gick förra gången vi åkte på filmpremiär i Göteborg.

Är jag ond?


Glömde handla hem kaffe igår så morgondrycken fick bli te istället. En favorit är "Tahiti" med smak av vanilj och annanas. Riktigt god och helst med en skvätt mjölk i.

Karln ligger däckad fortfarande. Kanske beror det på attacken. Gillar nämligen att skrämma livet ur honom ibland. Ond som jag är. Karln stod och duscha (bästa stället för en sån här situation) igår och jag smög mig in och gömde mig bakom draperiet. Stod där ett bra tag och tillslut tyckte jag han var för söt för att skrämma och bestämde mig för att smyga ut. Fast i samma veva ser han mig och river ner hela duschdraperiet. Stackan. Han sa att hämden kommer innan vi sa godnatt. Så nu går jag som på stift här hemma. 

Ge dom bara...



Var in och kikade på
Ellos hemsida idag och fann mkt snyggt. Bl.a dom här skorna på bild. Vilka härligheter! Dock (såklart) slut i min storlek. Hoppas dom får påfyllning av dom. Skulle verkligen vilja (behöva) ha dom.








Gratis pengar

Blev medlem på Gratispengar igår för skoj skull
och har hittils tjänat 25kr (Wooow) helt gratis
och utan att lyfta arslet. Bra nörderigrejer det
här när man inte har så mkt annat för sig.
Vill ni gå med och dessutom bli värvad av mig så klickar ni
här.

Samla pengar genom att:
Värva Vänner
Besök Hemsidor
Erbjudanden

Frostis



Bilder tagna i morse

Frost, köld, kyla. Några ord som dyker upp i ärtan på mig när jag kollar på dessa bilder. Ena ärthalvan på mig vill genast dra ut i skogen och känna frostdoften i borrarna och den andra ärthalvan vill hellre veva upp varmvattnet på kranens starkaste stråle i badkaret.

Nu är det dags...

Godkväll, mina damer och herrar! Jag har varit riktigt seg dom här senaste timmarna. Börjar blir kraftigt rastlös. Måste bränna ner alla mina 10000 bilder på skivor också. Man märker verkligen hur djupa och rossliga andetag min dator måste ta p.g.a detta. Stackan.
 Nä, imån är det bäst jag lyfter arslet.


Rätt svar på frågan i
detta inlägg = Jag

Lite mer festligt...


För att göra en middag på korv och makaroner lite mer spännande så festade jag till det lite och gjorde en liten makaronilåda istället. Gööött gött! Lyckades rätt så bra måste jag säga. Nu ska jag koka lite gott te och sedan gräva mig ner i soffan.

Gissa vem?


Nytt avsnitt


Snön ligger kvar på backen idag. Så fint och ljust ute. Nu ska jag ta och äta en brakfrukost medans jag kollar nya avsnittet av The hills. Sen måste jag tvätta kläder, bajs också.

Flingorna faller där ute...


Tog just denna bild. Titta flingorna faller!! Marken är vit. Så mys. Skrev jag inte att snön skulle komma om en snar framtid i morse? Jo, minsann det skrev jag. Nu känner jag mig som hemma på riktigt, för Åre är inte Åre utan snö, så är det bara.

O T H


Fått gjort lite viktiga grejs idag, känns mkt bra. Nu tänkte jag släpa karln till bingen så vi kan sträckkolla lite OTH innan vi somnar. Det är våran tradition, minst 3-4 avsnitt/kväll. Gillar serien kraftigt! Trodde aldrig jag skulle fastna, men helleu..det gjorde jag. Än så länge är vi bara på säsong 4, så avslöja inga smaskigheter.

Fredagen som var...




Några bilder från i fredags. Kvällen som egentligen skulle bli en
 hemmakväll blev en festkväll istället. Inget jag hade emot dock.

Frost


Det var frost på backen i morse. Det är nog inte långt kvar tills snön faller ner på backen här i Åre. Ska traska ner på byn strax och uträtta några viktiga ärenden. Jag vill få bort alla måsten innan jag far iväg på äventyr på torsdag.

The City


Ska bli kul att följa när Whitney går sin egen väg...

Kiruna förr i tiden

Detta inlägg är nog kanske mest intressant för dom som varit i Kiruna eller bor där. Karln har flera 100 gamla bilder på Kirunabilder. Riktigt kul att kolla och försöka lista ut vart bilderna är tagna och se hur allt har förändras genom tiderna. Här nedanför har jag plockat ut lite gobitar.


Kolla! Empes ligger på fel sida av gatan ju!


Dom hade hopptorn förr i tiden, fusk!


Mitt gamla jobb ju


Inte helt fel att hoppa på en sån här till jobbet.


Stan, lika död som nu

Sex eller lejon


Söndag idag, en väldigt harmonisk sådan. Ska sätta på en film tänkte jag. Lite beslutsångest bara vad jag är sugen på. Står mellan Sex and the city och Lejonkungen. Svårt val.
Vilken skulle ni valt?

Littmarck armband


Såg att min kusin
Maria och hennes två knott hade varsitt svart tennarmband på sig när jag var och hälsade på dom. Riktigt snyggt. Detta gjorde ju även att jag själv blev sugen på ett. Fann dom här armbanden ovanför på Accessora. Så himla fina. Fast vilken färg jag skulle ha tagit är en annan fråga. Svårt, vill ju ha alla egentligen.

Att pussas på bild...


Två bilder från igår. Lite kul detta, för trots att jag och karln har varit ett par i över 4år så finns det typ inga pussipussbilder på oss. Denna ovanför är nog den enda, kanske? Tror aldrig jag sett en pussbild på oss förrän nu. Så det är sådär jag ser ut när jag ger en puss, jaha. Vi är nog rätt knepiga. Vi håller aldrig varandra i handen heller när vi promenerar tillsammans. Inte riktigt vår stil. Vi föredrar hellre armkrok. Endel uppfattar nog oss som ett stelt och okärleksfullt par. Fast det är vi inte, vi gillar bara inte den där klichéstilen.

L300 Cleansing Milk


Har testat flera olika produkter som lätt rengör huden från smink, men aldrig hittat en bra sådan. Det har oftast slutat med att jag varit svart under ögonen och att jag tillslut greppat tag om i den vanliga hederliga tvålen. Verkligen inte bra. Men nu, gott folk så har jag äntligen hittat DEN. En mild rengöringslotion som rengör huden på djupet och som skonsamt tar bort smuts, fett och smink utan att torka ut. Den är oparfymerad och speciellt anpassad för torr hud.

Natten låt...



Jag och karln har ofta våran grej att dra hem från allt och alla i dimman. Till våran lilla efterfest tillsammans vill säga. Jag har nyss lärt mig ett kort litet stycke på munspel av låten ovanför. Stolt om något. Sen tänkte jag bara säga att det är sjukt onödigt att sprätta en starköl så här tidigt på morgonenkvisten. Jag kommer må så bra imån!

Godkväll!



Tjena! Testade min webkamera, eller vad man nu ska kalla det. Vi sitter här i dimman och tar oss ett glas var. Jag kör på rakt och platt hår idag. Väldigt ovanligt..trist kan man också tycka, men ibland orkar man bara inte. Ni får ha en trevlig helg alla!

Solig fredag...

Goddag! Nyss föll det små isbollar ute och jag trodde stormen skulle ta vårat hus och nu är det helt plötsligt blå himmel och sol. Knepigt det där. Ska röja undan här hemma, sedan tänkte jag tipsa er om en grej här i bloggen. Nu - mot städskrubben!


Bild tagen från våran balkong

Fler än en kopp per dag...


Godkväll! Sitter här och jäser framför datorn mätt och belåten. Jag och karln tog oss ut idag i det smådisiga vädret. En promenad för att hälsa på Dumle fick det bli (vi var för slöa igår). Trevligt! Nu ska jag ta en kopp kaffe. En kaffe på maten som det heter. Dumles fel det här att jag börjat. Dricker ju annars bara en kopp varje morgon.

Spöket


Hittade den här bilden på datorn. Karln har visst lekt lite med kameran utan att jag vet om det. Kolla bara vilken död blick jag har! Stel om något. Eller har jag kanske sett ett spöke?
 Bilden var lite smått kulig faktsikt.

Dagens...


...bild blir på söta Molly. En charmigare tös får man leta efter.
Hon har desstom gått och blivit kär i en
karl

Flickan med grisnäsan...


Jag såg filmen Penelope häromdagen. En gnutta sötfjantig,
 men budskapet filmen/sagan sänder ut gör den ändå fin i slutändan.

Härnösandfest






Festen hos
Annie i lördags var riktigt kul. Massa trevligt folk från norr till söder. Trodde att jag skulle få andningsbesvär p.g.a Annies söta katt, men det gick hur bra som helst (kanske är jag inte så känslig mot långhåriga katter?). Tiden gick dock för fort tyckte jag. Helt plötsligt skulle vi på krogen. Jag hade hellre stannat på festen faktsikt. Fast krogen var ju kul den med eftersom jag fick dansa till bra låtar. Tyvärr så försvann Malins kort och pengar. Så det blev en mindre bra avslutning. MEN, det visade sig att jag tydligen hade tagit hand om hennes grejer. För på morgonen hitta vi allt i min väska. Detta förvånar mig ej, för jag är alltid en sån som ska börja ta hand om andras grejer i fyllan, så att dom ej försvinner. Exakt detta har hänt förut också och då var det Frida som fick ta smällen. Aja, jag är som jag är. KUL kväll trots allt!

Blå


Svängde förbi Vero Moda idag. Typ den enda klädaffären här i byn. Känns som det är typ bara jag som handlar där. Jag är alltid ensam där inne i butiken och rotar. Iaf, så var jag tvungen att handla med mig denna. Jag är smått besatt i sånna här jackor. Satinjackor helst. Det här är inte satin, men den är så där fint glansig i tyget...och det gillar jag.

Titta in!

Vaknade upp som en sol idag. Sover så himla gott i våran nya säng. Tog en dusch och satte på kaffebryggaren och nu sitter jag här framför datorn och klickar mig fram på roliga sidor. Jag och karln ska ta och hälsa på Dumle på eftermiddagen och sen tänkte vi ta en storhandling.


Vill tipsa om en blogg. Min fina kusin Maria har just skaffat en.
 Ska bli riktigt kul att följa. Titta gärna in ni med →
HÄR

Vem vill inte...


...ha denna i sin dvd-hylla hemma?
Releasedatum: 2008-11-05
Wehoo!

En dag som denna...





Jag har inte haft sug för något idag. Ögonen svider och skallen är slapp. Sånna dagar man får stå ut med ibland. Alla dagar kan ju inte vara en 10:a. Jag som skulle lägga upp bilderna från festen, men dom får komma upp i morgon istället. Nu ska jag krypa ner i min sköna säng med karln och kolla på roliga filmer. Imån är det en ny dag! ♥ ♥ ♥



Härnösand/Sundsvall









Moster, Kusin Malin, Kusin Maria, Robin (i vagn) och Molly (Marias sötisknoddar)

Här har ni bilder från torsdag, fredag och lördag. Dock inte från festen hos Annie. Det kommer senare. Som sagt, en sjukt kul helg. Nästan lite ångest att behöva åka hem igen. Fick för första gången träffa Robin också, så himla skön kille. Aningen blyg i början, men det gick fort över! Molly då, som blev förälskad i min karl, hih. "Vart är Niklas, vart är Niklas?" Hon tyckte han var en snygg karl. Får tacka er alla för en lyckat helg tillsammans. Hoppas vi ses snart igen ♥

Åre nästa...

Sitter på tåget påväg hem till Åre nu. Trött och sliten känner jag mig. Fast jag har haft en underbart rolig helg. Det är väl därför den gått så himla fort också. Jag hoppas att jag får tid att hinna med en till sån här resa i vinter kanske. Vill verkligen! Ska ta och kolla på alla bilder som tagits under helgen och sedan lägga upp här. Kanske har jag ork att göra det redan ikväll!

I magen...

Min mage är sprängd. Jag och karln åt först en pizza var på dagen, en timme senare en stor strips med räksallad och nyss tröck vi en pizza till. Ja, jag är bakis idag!

Imån åker jag hem från Härnösand. Triiiist! Vill inte åka än ju...

Goda morgonen...

Godmorgon! Malin åkte hem till sin karl igår medans jag och karln bestämde oss för att stanna hos moster och Stig här i Sundsvall. Vi har sovit som två små grisbarn inatt och vi har precis njutit av en riktig hotellfrukost. GÖTT! Sånt är man då inte van vid. Vi ska strax åka in till Härnösand för att träffa min andra kusin Maria och hennes familj. Efterlängtat! Har förresten fotat en massa redan här så bilder kommer senare också...! Nu ska jag sätta mig ute på balkongen, solen lyser!

Detta har hänt...

Då försöker jag igen.

Igår kom vi alltså till Härnösand!
Malin bjöd oss på en god pastasallad och så öppnades en vinlåda på det också. Även Annie kom förbi en veva. Vi pratade lite om den kommade festen som hon har imån. Kulkulkul! Den där lådan blev rätt fort lätt kan jag även erkänna. Vi satt uppe ett bra tag och fyllde på glasen. Malin kom även på att hon skulle börja sy där mitt på sena timmen. Stackars Håkan (malins karl) som skulle upp och jobba. Att försöka sova till hög musik, en symaskin och en madrass som pumpas upp samtidigt kan inte varit njutbart!

Idag blev det iaf en veva till Sundsvall, vi tog bussen i ottan för att hinna med lite allt möjligt! Jag, karln, Malin och moster har varit en veva på stan och just nu sitter vi hemma hos moster. Stickan (mosters karl) är på G för fullt med maten och vi andra sitter och spelar Buzz och dricker varsitt glas öl/vin. Riktigt trevligt. Nu ska jag gå och umgås med alla där ute. Uppdaterar mer senare...

blä

Fan, skrev nyss ett långt inlägg och så försvann allt....!


På tåget...

Jag och karln sitter och puttrar på tåget just nu, det flyter på skapligt. Vi har åkt förbi Östersund för en stund sen och har typ 3h kvar på vår resa till Härnösand. Resan kommer gå fort med tanke på att jag kan sitta framför datorn hela vägen. Gött! Ska ta och sprätta upp min ask Salta björnar nu och njuta av livet. På återseende!

En liten tripp!


Håller på att springa runt och packa och ha mig i lyan nu. Jag och karln ska till Härnösand imån och stannar där tills på måndag. Ska blir sjukt kul. Sist jag var där var nog ca 4år sedan. Alldeles för längesen. Mina kusiner
Malin och Maria bor där så de blev många vevor dit när man var yngre. Sen blir det en tripp till moster i Sundsvall också såklart! Annie har även en brakfest på lördag. Längtar ihjäl mig! Nä, åter till packningen.

Dubbel


Sängen är på plats. Härligt! Vi köpte med ett plommonlila överkast också som ni ser. Finfin! Herregud, nu kommer jag kunna rulla runt och puta ut med hjärten hur mkt jag vill under nätterna utan att karln ska behöva lida. Synd bara att tapeterna är så motbjudande. Kanske målar vi om i framtiden. Nåt måste då göras åt fettfläckarna iaf.

Hejdå 120 hej 180!


Jag är glad. För idag innan 4 får vi våran dubbelsäng vi beställt. JA, den kommer redan om en halvtimme (karln fick just ett samtal). Äntligen kan vi bre ut oss hur vi vill. Slippa dela på ett täcke och slippa klibba fast i varandra p.g.a värmeslag. Jag kommer sova som en gudinna!

Bort med pekpinnen!

   
Har typ tvättat hela dagen idag. Massor med handdukar, gardiner, sängkläder. Skönt att ha allt rent igen! Nästa gång är det karlns tur. Jag måste försöka bli lite mjukare med pekpinnen mot honom. För typ varje gång han tar på sig tvätten så måste jag ändå slänga in ett öga så att han inte slänger vitt och rött i samma eller tvättar i 90grader. Han har aldrig gjort detta, men ändå så måste ögat fram. Detta gillar han såklart inte! Så jag får skylla mig själv som håller på som jag gör. Nu ska jag sprätta en påse popcorn och kolla nya avsnittet av the hills.

Man vet aldrig hur man blir...

I lördags blev det utgång i byn igen. Jag hade jättekul. Roligare än förra lördagen t.o.m. Var i sånt där perfekt läge hela kvällen/natten. Man vet ju faktsikt aldrig hur kvällen ska bli efter en kluring. Man kan bli kluringseg, kluringsur, kluringdäckad eller kanske kluringlycklig. Denna kväll blev jag det sistnämnda. Träffade på en massa trevlig folk och drack en snabb shots i baren mellan varven. Däremot blev det inte så många bilder på kvällens utgång.
 Trist, men här nedanför har ni några iaf.


Kluringlycklig!


Jo, ni ser rätt. Det är VATTEN karln dricker på krogen.


Vid 12-tiden när folk började svämma in


Det är Årebor som sätter dom hetatste trenderna (smygfotad bild)

Mobbing

Vi bor granne med en förskola och skolgården ligger precis utanför vårat köksfönster. Där jag varje dag sitter med min dator. Jag har följt dessa knoddisar en vecka nu, så jag vet när deras raster börjar och slutar. På bara dessa kvartar om dagen har jag lärt mig vilka som är vilka. Vilka som gillar rasterna och vilka som inte gör det. Vilka som smeker väggarna längs huskuten och vilka som "styr" skolgården. Hemskt att se här genom fönstret måste jag säga. Vart är alla lärarna? (Maddis, du måste komma hit och styra upp nu!). Idag var det extremt. Killen som är ett huvud längre än alla andra tar tag i en klasskamrat mitt under en fotbollsmatch. Han lyfter upp honom från marken i jackan och gnuggar sedan knytnäven i ansiktet på honom. Dom andra klasskamraterna ser detta, men gör inget. Istället går även tre andra på denna utsatta kille. Medans killen som är ett huvud länge än alla andra håller i hans armar så fortsätter dessa andra tre killar slå och sparka honom i magen. Som tur är så ringer skolklockan så det hela avbryts. Fyfan, det var riktigt hemskt att se. Det revs i hjärtat på mig.

Britney Spears - Womanizer


Gillar gillar!

Äntligen

Förrådet är klaaaart! Tur att vi var två som högg in, annars hade den inte varit klar idag heller. Nu är det så fint och städat att man kan dansa där inne. Sjutk vad mkt skräp kan "krympa" efter att man fått ordning. Skönt! Firade nyss med två hemmagjorda hamburgare. Satt fint! Nu börjar Färjan! Inget man får missa.

Ett +


Jenny från Gossip Girl har gått från en proper och rar Jenny till en mer hårdkokt och tuff kvinna med tanke på bilderna från dom senaste inspelningarna. Jag gillar vad jag ser iaf. Att hon bara är 15 år kan man dock inte tro. Född 1993?? Nyss ju!

Att sluta andas...

Herregud vad jag har sovit. Sov bort bakisen rättare sagt. Fast jag hann med lite OTH-avsnitt också mellan varven. Inatt sov jag så djupt tydligen så karln trodde jag var in heaven. Vaknade av att han låg och kände pulsen på mig och skakade av mig. Jag frågade vad han höll på med "jag trodde du var död, du låg ju så stel och andades inte!" hah! Nu är jag iaf pigg som en mört och håller på att steka plättar. Lite drottningsylt på dom och jag kommer vara på topp igen. Tänkte ta tag i förrådsprojektet som jag la på hyllan ett tag.

Förra lördagen





Den här trion minns ni väl?


...dom har ju varit med förut i min blogg. (sommarfesten -06)

Idag är det lördag, det betyder att det väntas fest ikväll. Förra lördagen var det också fest och här ovanför har ni bilderna från kvällen. Vi satt hemma hos oss och drack kluringar och så tvingade jag alla att kolla Stjärnor på is. Fast det var väl jag som var den enda som tyckte det var kul. Karlarna gnällde mest att det filmades från fel vinkel hela tiden. Sedan drog vi vidare på en krogrunda i byn. Proppat med folk! Väldigt oväntat, men kul.

3




Några bilder jag tog igår här i Åre. Kan inte bestämma mig för vilken jag tycker mest om. Vilken tycker ni är finast?

En fotoveva i byn


Det blev allt en liten fotorunda i byn idag. Skönt väder. Fick ett par bilder faktiskt. Ovanför har ni en, men fler kommer! Nu luktar det gött i köket. Karln håller på att laga pastapesto med färska champinjoner. Våran favorit! Vårat kylskåp/frys är fullt nu, så nu slipper jag sura.

Kalfejja

Det är finfint väder idag. Har precis orkat spackla fejjan, gått kal en vecka nu. Börjar vänja mig vid att vara ett kalnylle faktsikt. Känns väldigt värt att vila ögonfransarna och hyn också. Sen så är man ju typ udda om man sminkar sig i en by som denna. Fast idag ska vi ut på en liten fotorunda så då vill man ju se lite normalare ut. Aja, måste skynda mig, håller på att hungra ihjäl. Måste ta en veva in på Max. Finns inge mat i kylen och jag är less på det som fan. Idag ska jag storhandla för en vecka framåt.

Alldeles för mkt skräp...


Vet ni vad jag gjorde idag? Jag tog tag i förrådet. I 5h utan uppehåll har jag nu hållt på och jag har bara kommit halvägs. Helt förkrossat slut är jag. Jag tänkte att nu när jag väl sätter igång så gör jag det prydligt också. Har hunnit gå igenom nästan alla banankartongerna, varje liten pinal i dom. Tur att förrådet ligger dörren brevid våran ytterdörr så vi har nära. Fattar inte hur mkt skräp jag har egentligen, men jag gjorde faktiskt några fynd också. Karlns jävla (flåt) hjälmar, handskar, mössor, skidglasögon och jag vet inte vad. Samlar jag ihop allt detta kommer det bli 10 säckar totalt och jag skojar inte. Under vintersäsongen får han paket hemskickat var och varannan dag och vi har bara slängt in allt i en enda hög. OOh aah, jag blir gälen. Nu tar jag iaf ett uppehåll tills imån. Det förtjänar jag.

Rumor


Drama drama always drama...

Tacopizza






Min egengjorda tacopizza blev god som 17 (mors härliga recept) och den blev precis klar när Bonde söker fru började. Fast nu är det ju inte bara fruar bönderna söker, (så "Bonde söker fru" blir ju lite fel där) ska bli kul att följa i höst iaf!

illa

Segis dag idag! Mått illa till och från i en vecka nu. Väldigt irriterande (å nä, jag har ej en knoddis på odling). Har inte ens kunnat dricka mitt morgonkaffe på flera dagar. Spyr bara jag känner doften. Fått surpla té istället. Väldigt knäppt! Kanske är det dom nya p-pillernas fel som jag börjat knarpa? Aja, ska snart tralla ner här i byn och leta efter dammsugarpåsar. Tror ej det finns min sort tyvärr, men hoppas. Sen så blir det att handla lite ingrediener. Ska göra tacopizza idag. Fyfan, vad gott! Enda jag känner att jag är sugen på just nu i matväg.

Kletkletklet


Jag satt nyss och surade över mina fönster som jag kämpat hela dagen med och som ÄNDÅ inte är rena. Å! Helt keltiga typ, har nog använt för mkt galltvål. Får väl göra en ny runda i morgon. Va kul! %¤+"#?`32!! Aja, är iaf gladare nu. CV:n har jag finslipat klart på iaf så en strykning från måste-listan fick jag iaf göra!

SVT


Den här klockan tycker jag är så himla fin. Såg den på en kvinnas armled för ett tag sen och blev helt förkrossad av avundsjuka. För den är nämligen (tro det eller ej) ännu finare i verkligheten. Synd bara att den troligtvis kommer vara för stor eftersom det är en herrklocka.

Massa måsten...

Har alldeles för mkt som jag/vi måste börja ta tag i NU. Bl.a. finputsa mitt CV, gå igenom vårat förråd (hur mkt skit kan man samla på sig egentligen?), putsa fönster, tvätta (men det är lite svårt eftersom ungdomarna som hyrde lyan har slarvat bort nycklarna), gå på jakt efter nya dammsugspåsar, med mera med mera. Åh, jobbigt! Fast jag måste!! Det ligger och trycker i bakhuvudet så jag ej kan koppla av. Lika bra att börja. Imån kanske? För idag är det ju fint väder och då vill man ju gå ut och kanske få till några fina bilder. Jo!

En solig söndag...




Det har bara varit en solig dag sen vi kom hit till Åre och det var igår. Självklart var jag bakis och hade ingen ork att gå ut och knalla, men några bilder från fönstret och balkongen fick jag iaf. Hoppas det bjuds på fler soliga dagar innan träden blir nakna.

Hemskt väder!


Efter rånhändelsen så for jag och karl till Järpen där jag skulle uträtta lite ärenden. Tågstationen låg en bit utanför själva byn så vi hann bli pissblöta innan vi tillsist kom fram. Det både regnade hårt och stormade och jag trodde att jag skulle dödas där ett tag och förbannad var jag! Jeansen hade jag kunnat vrida av när jag väl var framme och paraplyet var mer lik en strut. Fiiii! Först nu har jag fått tillbaka värmen i kroppen.

Beväpnade poliser utanför vårat hus...

Det har varit en händelserik förmiddag för mig och karln. Det började med att vi knallade ut från vårat hus. Som just nu är avspärrat. Vi svänger förbi banken som ligger granne här vi bor och jag ser en polisbil "Kolla, en polis i Åre, sånt ser man inte ofta här" Vi fortsätter knalla mot dom medans karln kollar in i en gränd på sidan av banken och ser 4-5st beväpnade poliser som står och trycker. Vi tänker inte mer på det och fortsätter knalla. Jag misstänker att en filminspelning är på gång eller något i den stilen eftersom jag ser en karl filma mot oss. När vi kommer ner till tågstationen hör vi en karl berätta till någon att det har skett ett rån just. Då fattade vi helt plötsligt att det var på riktigt och att vi har knallat förbi som två knölar mitt under ett beväpnat rån. Sjukt! Vi blev dessutom stoppade av polisen i våran trappuppgång nyss, dom ställde massa frågor till oss och tog våra namn. Dom söker väl vittnen till händelsen. Läs mer om rånet här.

Gött

Det blev några kluringar igår. Så jag är rätt sliten idag. Min näsa är typ av känns det som. Svinöm. Jaja, idag när jag och karln klev upp så drog vi direkt och köpte en massa gott som vi tänkte njuta av medans vi kollar filmer och serier. Det är sjukt vad man blir sugen på allt när man är bakis. Allt smakar så mkt godare när man är bakis också.


Min gamla tränare är med...

Stjärnor på is har premiär ikväll. Isdans. Ska blir kul att se. Jag har ju själv åkt konståkning så detta program kommer jag nog tycka är väldigt roligt. Kanske ryker folks fördomarna om att detta är en lätt sport i samma veva. En väldigt roande grej med detta program är också att det är endel kända ansikten för mig som deltar:


Lotta, min gamla konståkningstränare. Lotta ville verkligen satsa, kanske lite för hårt ibland. Hon var en kvinna som behandlade en som luft ifall det gick risigt på en tävling. Hon gillade inte att jag gick ut och tog en kluring på helgerna. För då ordnade hon upp krismöten. Fast vi hade våra goda stunder också. Dom sena kvällsträningarna gillade jag starkt.


Niklas gick på samma träningsläger som mig i Lysekil som varade varje sommar. Niklas var ofta i Kirunabornas rum, snodde godis och hoppade i min säng så kudden stank fotsvett. Han var en glad prick, men när vi vann över hans lag i småstjärnorna så var han inte lika lycklig.

King Of Style

Karln min har lagt in en liten skidfilm på youtube. Kolla in den här. Om ni tycker den är bra så får ni gärna rösta på filmen genom att klicka på stjärnorna under filmklippet, då har han chans att få vara med och tävla på Sthlm Stadion i höst. Kuligt!



Från storstad till by

Ni kanske undrar varför jag helt plötsligt säger upp mig från mitt jobb i Sthlm och även flyttar därifrån? Jättejobbigt att sluta från ett jobb som jag trivs med, men som ni alla vet så är det väldigt svårt att att hitta boende i Sthlm och har man tur så hittar man ett (som jag), men då får man även även betala en svidande hyra också. Det ÄR dyrt att bo i Sthlm, på alla sätt och vis. Jag hade ett hyreskontrakt på ett år. Fick förlänga om jag ville, men bestämde mig för att flytta ut istället. Jag tyckte helt enklet inte att det var värt att bo kvar i lyan längre. Dock ångrar jag absolut inte att jag bodde där ett år. Jag tycker om Sthlm och halva släkten finns ju trots allt där. Kanske flyttar jag tillbaka? Ingen aning. I nuläget känner jag mig bara less på storstadslivet och längtar tillbaka till lugnet och framförallt till MIN egen lya och MINA egna möbler (finns ju faktsikt några hela grejer kvar). Där jag får känna mig hemma på riktigt. En bättre förklaring till att jag flyttade har jag fakstikt inte. Sen är ju faktsikt vintersäsongen rätt lik utelivet i Sthlm + att man dessutom får en nypa natur på köpet. Inte illa!


Bild tagen i våras

Skadorna

Våran fina lya i Åre är inte lika fin idag som den var förr som sagt. Supskadad kan man mer kalla den. Man märker även tydligt att ungdomarna som hyrt den har varit väldigt duktiga på att försöka dölja skadorna, eller dåliga kanske. Det som göms i snö kommer ju upp i tö. Min vattenpipa som jag fick av Sandra är borta, den är väl sönderavnvänd eftersom vårat fina köksbord numera är prickit av brännskador. Min statykatt har förlorat sina öron och bokhyllan har ett skadat hyllplan. Här nedanför har jag även några exempel:


Ena kökstolen har någon tydligen gnidit skrevet mot för hårt mot, för den är inte hel längre. Sorgligt, för den kostade inte en 5:a. Att dom sen tror att den ska hålla med en klick lim gör inte saken skönare.


Här har dom juckat kraftigt


Våran sovrumsvägg är inte länge randig utan prickig av fettfläckar från häftmassa.


Denna lapp var även svårsmält. Det var ju vänligt att dom erbjuder pengar för vårat skrivbord/databord. Den som var så värdefull och det visste dom med! Vad var det vi fick ge för den på ÖB, 75spänn?

Det var tydligen i våran lya alla ville supa...

Snart är jag tillbaka igen, här på bloggen alltså. Det tar på krafterna och packa ner allt och sedan packa upp allt igen + hela förrådet också. Våran lya ser förresten inte ut som den gjorde när vi lämnade den, men det förstod man ju. Hyr man ut sin lya till festliga ungdomar under vintersägongen så får man svälja strävt också. Lyan är ju mitt i smeten, så det är väl här alla förfester har ägt rum kan jag tänka mig. Som den gjorde när vi själv bodde här, men då hade man ju koll iaf. Äh, jag berättar mer imån.

Resan från Sthlm till Åre gick som smort!


Jag blev sugen på körv på morgonkvisten


Det regnade så gott som hela vägen


Tomas tyckte det var kul att göra en liten roadtrip genom vårat avlånga land


Packning från sida till sida och från topp till tå. Precis så vi fick plats med allt.