Juldagen - Skål!

Här är lite bilder från juldagen. Annandagen var vi också ut, men konstigt nog blev det noll bilder den kvällen. Iaf, fyfan vilken kväll, eller båda kvällarna rättare sagt. Förfesten hade vi hos mig och karln. Folk började strömma in redan kl 17 och kl 18 ungefär var vi 20st i vår lilla lya. Berusade hönor från golv till tak. Kl 20 drog hela drösen bort till krogen där vi bokat bord för lite julmiddag och skålning. Vårat bord höll för musiken. Groggsång. Väldigt populärt bland folk i de andra borden, helt klart. Underbar sång för allas små snäckor. Man kom då i form. Någon klarade hela natten lång nån annan till efterrätten. Är ju som mer vanligt att man är på krogen ca 2-3h. Inte 7 som denna. Jag är då överraskad att jag klarade av krogen i 6h. Jag höll mig till 3 öl, kanske förklarar saken. Men iaf kul kväll. VERKLIGEN!


Julafton 2009

Min julafton började på jobbet. Rätt mkt folk trots denna stora dag. Man märkte vilka som skulle fira och inte, vilka som hade stressat för mkt och glömt hälften och vilka som inte firade alls och köpte en fryspizza. Julafton är verkligen en dag man blir stämplad i pannan. En dag man vet hur många man har eller hur många man saknar. En kul och trevligt dag för många, men en hemsk och förjävlig dag för lika många andra. Jag önskade iaf god jul till alla mina kunder som jag tog emot i kassan. Sen om dom sket i det skiter jag i, men jag såg några som verkligen blev glada och det gjorde så mkt.

 

Karlns familj bjöd på god julmat

 

Efter maten öppnade vi julklappar. Innan öppning var vi ju såklart tvungna att knäcka rimmet, kuljul! Efter mat och julklappsöppning drog vi vidare till min familj där alla väntade på oss. Där var det dags för ännu en julklappsöppning. Kuljul!

 

Ooooost, jag gillar ost!

 

När maten hade börjat jäsa i magen, när klapparna var upprivna och när julgroggarna var nerhalsade var det dags för spelet "Med andra ord". Jag och karln var på samma lag:

Karln ska förklara ordet "kärlek" för mig med andra ord:

Karln (kommer nära mig och sätter handen på min axel): Något mellan oss!

Jag: ?

Karln (kommer ännu närmare): Vad finns mellan oss? Något mellan oss!!

Jag: ?

Karln (börjar bokstavera): Kajsa, äpple, Robert...något mellan oss!!

Alla fattar utom jag

Jag: Kalle? Karl?

Alla skrattar. Tiden ute!

Karln: Men KÄRLEK!

Jag: Ahaaaaaaaaaaaa!


:)

Dags för ännu en Julafton. 6:e gången jag och karln firar denna afton ihop faktsikt. Blir som vanligt att fira ena halvan av dagen hos karlns familj och resten hos min familj. Myyyys ♥ Dock ska jag jobba imån från 8-14, men det går nog bara fint (inget kan slå dagens dag på jobbet, hah, dårhus eller vad). Är ju ledig resten av veckan sen och det jag sjukt glad över.


Hard

 

Fixar lite partylåtar till förfesten på juldagen just nu. Hela ligan ska starta här hemma hos mig för lite förgrundning innan vi drar på Juldagssupén på Ferrum. Längtar grovt! Laddad till max!


Frisk fest

I lördags efter jobbet bestämde jag mig för att dra bort till Carro där det var 50årskalas som aldrig förr. När jag väl kom dit vid 23-tiden var det fullt hus och precs alla var i sin egen lilla tjocka dimma. Det var verkligen en upplevelse att själv vara nykter bland alla dessa glada galningar. Precis innan vi skulle till krogen drack jag en liten burk norrlands och jo tack det räckte gott efter 3h sömn + 13h jobb på det. På krogen var det tjockt med folk, kände mig lite bortkommen bland alla överförfriskade männsikor, men det var kul ändå. Lite dans klarade jag t.o.m av trots rövmusiken som spelades. Annat var det ju att sitta i kassan dagen efter och ta betalt av sånna som kanske sagt lite för mkt dagen innan. Hah.


Dubbelfika

Haft en riktigt mysig ledig dag idag. Först en fika på stan med kvinnorna och nu på kvällen en till liten kladdkaksfika hemma hos mig med pigan. Fick dock en sockerchock efter allt socker. Fyfan. Imån borde jag egentligen stanna hemma hela dagen eftersom näsan rinner och febern har hälsat på lite smått, men tror inte jag kommer lyckas. Nu ska jag äta 1000 blodapelsiner och jäsa vidare.


Söndag

Nu är min jobbhelg över. Kom hem glad och nöjd och började duka upp massa snask som jag skulle ha framför det nya avsnittet av PH. Men nä, juluppehåll. KROSS. Men nu är det kojan, ena ögat hänger och den andra är knökfull av grus. Ska bli skönt att vakna upp till en ny vecka, en vecka full av skoj!


Luciahelgen

Luciahelgen - kul helg med dubbelfest hos Petra. Petra hade gjort riktigt mysigt för oss och dukat upp ett stort bord med massa goda julgodisar och glögg. Jag måste också börja bli lite mer såhär, när det är fest hos mig så bjuder jag på typ tak över huvudet, knappt musik, dryck serveras i mugg. Tilltugg? Aldrig. Toarullen är oftast mager, så en ruta var gäller. Fast nära till krogen har jag iaf, kanske därför folk kommer ändå? Nämen alltså, jag blev faktsikt inspirerad. Fest hos mig på nyår? Vi pratade ju om partyhattar och tomtebloss på min bakgård?

 

Över till helgen, hade riktigt trevligt båda kvällarna faktiskt. Fredagen var jag mer på G, fast lördagen var ändå liite roligare på nåt sätt. Man kan som aldrig ha tråkigt med roliga och positiva männsikor, så enkelt är det ju.


Kedjor

En tidig julklapp från Jessica, tack pigan ♥ Jättefin, kommer från Lindex. Tror jag har lyckats samla på mig ca 12 olika kedjehalsbandet nu, det räcker som aldrig. Dom små kedjorna är iaf grymma på att piffa upp en enkel/bas klädsel iaf, skyller nog på det.


Fin

Kollade den här filmen igår. Verkligen en fin film, men otroligt sorglig. Det var inte så man behövde krysta fram en tår om man säger så. Nu ska jag äta mina avocadohalvor med skagenröra. Sen bok och koja. Natti!


18år, stort!

Grattis än en gång min fina lillasyster! Hoppas du haft en grym födelsedag nere i Göteborg! Det där kortet har du innan året är slut! Det är jag helt säker på. KRAM ♥


Hårt, sen mjukt!

Det blev riktigt glest med uppdateringar förra veckan. Ska se till att ta igen så mycket som möjligt trots att jag jobbar som ett as fram till söndag (har dessutom krävt lite extra timmar också). Hårdingvecka alltså, men sen mjuknar det rejält eftersom jag bara jobbar 2 av 7 dagar nästa vecka. Skjukt. 8 månader sen sist jag var ledig så mycket. Göötti!

 

Mitt lilla trassel har hunnit fylla hela 9 bast nu i december också. Gammelpigan ♥


Det ska vara bekvämt...

Sökte som en besatt efter en mjukisdress när jag var i Luleå. Hemma går jag aldrig klädd i något slickat och obehagligt, utan det ska vara slappt och bekvämt. Blir oftast karlns t-shirtar och mina svarta ursexiga träningsbrallor. Så en liten mjukis tyckte jag skulle vara bra att ha. Tyvärr var det svårt att få tag i en. Antingen fanns det bara storleken XL, eller så hittade jag en byxa, men ingen tröja. Men, så knäcktes plötsligt nöten då jag råkade rusa förbi h&m:s barnavdelning och fann den lila lilla mjukisen för bara 250kr.


En helg i Luleå

En bra helg som sagt. Mys - Vin - shopping - Bio (New moon) - Börje Olsson - Pizza - promenader - böcker. Lördagen var det kaos på stan. 13 bussarlaster med folk från Kiruna, vi + 1000 andra på stan, hade ingen ro alls att trängas i affärer, men jag ansträngde mig lite grann iaf. Söndagen var det annat, alla affärer var öppna och inte en själ på stan. Skööönt, hittade dubblet så mkt. Akademibokhandeln ödlsade jag och karln 2h i. Förresten så verkar Luleå också ha en sån där raggarrunda som Kiruna har. Folk puttrade med bilar utanför lyan halva natten med sin coola musik.


Ro

Hemma! Helgen i Luleå var känon, precis vad jag/vi behövde. Att kunna koppla av på riktigt är något jag inte kunnat göra på länge, men nu fick jag det. Som i lördagsnatt, helt slut var jag, sådär skönt slut. Jag klev ner i sängen med en bok, en filt och ett glas rött. Sen small det. Vaknade klockan 4 på morgonen helt paralyserad, (innan hade jag drömt att jag skulle bli dödad av Nikki sixx), med kläderna på, en laddad blåsa och ett stort jävla bugg i munnen. Jag somnade om och vaknade klockan 10 med ett mögligt bugg i munnen, fortfarande påklädd och med en kraftigt laddad blåsa. Märklig natt, men jag kände ro, enda som räknas.


Komma bort

Titta vilken söt liten potatis jag hittade idag ♥

 

Heeeelg! Om en halvtimme drar jag och karln ner till tåget som ska ta oss till Luleå. Vi ska låna en lya som ligger granne med Shopping, perfekt. Så skönt att komma bort från denna håla även om det bara gäller över en helg. Mys och shopping ska det bli för hela slanten, gött!


Ett litet skönhetstips

Att skrubba bort sminket på kvällen när man är så trött att man håller på att tuppa. Ja, då vill man ju helst att det ska gå snabbt och smidigt när man väl tar sig till handfatet också. Den här lilla burken för 45kr är bäst. Det finns inget mer irriterande än när man stått och gnuggat i år och när man väl kollar upp i spegeln så ser man ut som en panda ändå. Den här burken löser det, inget krångel. Spelar ingen roll om du har vattenfast, den gör ditt nylle kalt ändå. Dessutom hjälper padsen till att förhindra uppkomsten av rynkor runt ögonen och lämnar ögonfransarna mjuka.


Eddie Vedder

En fin liten låt


Utsökt

Kollade in mitt decemberschema. Utsökt schema för min del, prickar nämligen in mina jobbhelger på precis rätt helg. Ledig luciahelgen, juldagen, annandagen, nyårsdagen. Känon! Dock jobbar jag nyårsafton och julafton, men det är bara halvdag så det är inte så att jag kommer lida totalt. Dessutom har Madde bokat bord klart till oss på ferrum på juldagen, sööt Madde. December är min månad.


Flytta hem?

Sådär, nu har jag sett min familjs nya hus. Fyfan vad myyys! Nästan så jag flyttar hem till Mami igen. Ett som är säkert är iaf att jag kommer blockera deras nedersta plan allt för ofta. Lite bubbel lite bastu lite kall bärs, när är livet bäst om inte då? Jag vill också ha ett hus. Från det ena till det andra, nu ska jag fortsätta rensa mina bildmappar på datorn. Jag dör, det är en miljon, men det har stått på min tvinga-att-göra-lista allt för länge så det är bara att krysta på.


Kul och sorgligt på samma gång

Minusgraderna håller i sig, men jag och Mina ska trotsa dom och ta en promenix ner till Mor och co. Igår kväll flyttade dom nämligen till ett hus. Jag som aldrig har fått bo i ett hus tycker det är cooolt om nåt. Ska bli spännande och se hur det ser ut, har ju bara sett huset på bild än så länge. Igår var jag i deras numera gamla lya som dom/jag bott i sen -95. Känslig som jag är så tog jag en tyst minut i varje rum och tänkte på minnen som jag upplevt där inne. Hah, men det är ju så sorgligt. Sen sa jag farväl till bananhuset.

 

Bild tagen i morse


bäst

Luftslottet som sprängdes var riktigt bra, bäst av dom 3. Mina ben fick dock kramp, stolarna i Kirunas biosalong är verkligen dom obekvämaste. Den enda ställningen som fungerar är att sitta som ett spjut. Aj, men det gick det också. Nu tänkte jag sova, jag ska bara...