Att dricka sprit!

Igår blev det fest och jag drack sprit. Jag brukar aldrig dricka sprit, men nu gjorde jag det. Väldigt annorlunda fylla man får på sprit. Man är helt klar i bollen samtidigt som kroppen är något helt annat. Annat är det med öl, då blir man dåsig i bollen och man känner på riktigt att man är berusad. Det gillar jag mer. Fast sprit har sina bra sidor med. Jag vaknade nämligen upp idag i det finaste skicket jag någonsin gjort efter en fest med efterfest. Jag mådde toppen. Så frågan är: Blir man inte bakis på sprit? Tror fan inte det. Iaf, nu sitter jag här med en drink igen. En egengjord Daiquiri Strawberry. Jag och Sanna hade planerat att göra dom godaste drinkarna, men tyvärr så glömde vi hälften av ingredienserna. Vi fick istället koka ihop våran egen blandning, men det blev rätt så lyckat ändå! Trevlig lördag!


Trevlig kväll


Ååå, igår fick jag min efterlängtade sushi. Inte ätit det på mer än ett halvår ju. Jag och karln gick ut och åt på ett mysigt ställe som heter Beefalo Steak & Sushi. Så gott så gott. Hade lätt kunnat äta 30 bitar till. Efter det drog vi hem och korkade upp en flaska vitt. Jag vet inte men, helt plötsligt slog vi på ett gammalt VHS-band som det visade sig vara en massa inspelade Big brother avsnitt på. Så det kollade vi på hela natten, Hah! + att vi lyssnade på massa bra musik och spelade munspel. Djupa diskussioner blev det också då vinet satt sig där den skulle. Vips så var klockan 5 på morgonen.

The Dirt


Jag är helt ensam i lyan just nu. Sanna är påväg långt söderut och karln är i backen. Tomt det känns. Har massor jag borde göra, men det kan allt vänta en timme. Först ska jag lägga mig på rygg och läsa om dårarna i Mötley Crue.

Tack!



Två presenter jag fick av karln från Tokyo ♥ Han var där nyss, men om 10 dagar drar han dit igen. Jag vill följa meee! Men nej, jag får krysta ett tag till. Min tid kommer...

Vet inte, men...


...idag känner jag mig bara såhär.

Åre uppifrån och ner


Snart har jag nog promenerat på alla ställen i byn. Långa och korta, höger, vänster, uppåt och neråt. Promenadenrna brukar avslutas med en latte på olika fik. Måste ju utforska alla ställen ju. Imån måste jag upp tidigt (något som kommer bli krystat). Karln tvingade upp mig kl 12.00 idag. Jag kom upp, men dom 3 första timmarna höll jag på att ramla av pinnen flera gånger om. Imån ska jag upp halv 8. Himmelskt!

Måndagsklubben


I måndags var det måndagsklubben på Werséns som gällde. Jag trotsade mösstrenden som är här i Åre och drog på mig kavajen istället. Jag och Sanna tog en liten förfest bara vi två (kul hade vi allt) innan vi mötte upp alla andra inne på Werséns.



I samma veva som vi kom till Werséns så sa vakten att det var fullt och att dom ej släppte in fler folk. Vi blev helt förkrossade, men gav inte upp ändå. Tur det, för senare släppte vakten in oss iaf. Vi hade en kulkulkul kväll med efterfest som avslutning i grannhuset. Alltid!

Beroendeframkallade


Jag och Sanna har legat och trängts i soffan hela dagen idag och plöjt igenom säsong 1 av The hills. Sista skivan var det typ 2h extra material på. Sjukt kul. Fick se och veta en massa man inte visste innan. Ohohoh! Sånt gillar man ju! Nu har vi just ätit varma mackor och ska fortsätta på säsong 2. Göött!

Kom vår, kom


Igår fick jag dom första vårkänslorna. Pörfekt för en liten fotorunda i byn. Vill att det ska bli riktig vår så man kan åka ut med skoter och grilla utan att förfrysa till dötts. Just nu är det tyvärr alldelse för kallt för sånna äventyr, även om bilden ser lovande ut.

Werséns-torsdag


Lite förgrundning hemma hos oss, trevligt trevligt. Agnes x 2 kom också förbi. Vi fick dock svårt att slita oss från förfesten som ledde till att vi kom senare till krogen än tänkt.


Petter spelar varannan torsdag på Werséns. Denna torsdag var det hans torsdag och vi var såklart på plats. Kulkul, han kan få golvet att gunga även utan hans egna låtar.


Eftersom krogarna stänger redan kl 2 här i byn så är det alltid väldigt svårt att slita sig från att fortsätta i dimmans timme. Efterfest är en självklarhet.

En helt vanlig måndag


Här måste man köa för att få komma in i spritbutiken. Åre i vanlig ordning alltså.

Teliafan


Omöjliga dag! Suttit i telefonkö hela morgonen. Var på plats 89 i kön. Satt ett bra tag medans kön långsamt gned ner till några platser närmare mål, men så dog batterierna på telefonen. Bara att börja om då. Så skönt. Dom på lönekontoret har ju inte alla indianer i kanoten heller. Så många gånger jag fått bråka med dom om att dom inte kan skriva ett rätt arbetsgivarintyg. I morse fick jag ringa och be om ett nytt igen. Less!

Smulan


Hittade ett nyöppnat och mysigt fik idag där vi tog en latte, godaste jag druckit hittills. Till middag blev det hemlagad tomatsoppa. Mätt så ini. Ikväll blir det en lugn puck i soffan framför: The hills och Pamela Anderson: Girl on the loose.

Knallig by


Har varit lite fest, därför jag tog ett litet uppehåll från bloggen. De blev två kvällar i rad, en på Werséns och en på Tottebo. Andra kvällen var väl sådär, men hade vi inte varit så sega så hade nog även den kvällen blivit lika lyckad som första. Aja, ska visa bilder senare. Jag och Sanna tog en liten promenix igår för att få andas in lite friska vindar. Klockan var väl efter 5 på eftermiddagen. Vi var ute en timme och vandrade och det som var lite finurligt var att vi nog inte såg en enda nykter själ på byn. "vart ska ni?" "följ med på efterfest!" "har ni en tändare?". Lite kul. Alkisby, verkligen. Nu ska jag fortsätta med tvätten, sen blir det långpromenad igen och en liten fika som avslutning.

Regnbåge


Bild tagen i morse från balkongen

Solen lyser fint, men skenet bedrar för det är svinkallt ute! Ikväll blir det fest, något som jag längtat efter grovt. Ska bli kul att dra ut och se lite människor och framförallt höra bra musik från Petter. Nu ska jag återgå till den tråkiga tvätten.

Lite kärlek på väggen


När jag ändå var igång med städningen drog jag ut pinnen helt och fixade lite foton på mig och karln till dom svarta ramarna jag fick i julklapp av mor år 2004. Bättre sent än aldrig!

Damma av


Varit nere på systemet och köpt ett lager alkohol så det räcker ett tag framöver. Lite olika viner och en härlig mängd med bärs, imån blir det att knäcka dom första. Har tryckt i mig en avocado nyss så jag får lite energi i kropp och själ innan jag börjar med städning här hemma. Trist, men nödvändigt.

En tur utanför byn



Jag och Sanna har varit på lite äventyr idag. Drog till Järpen (20min utanför Åre) och uträttade lite viktiga grejer, sen blev det en fika på det. När vi skulle hem blev det dock lite problem, bussfan kom ju aldrig. Tårna höll på få isbeläggning. Det hela slutade med att vi fick åka taxi. Kvällen har bestått av ett besök av Dumle och lite The City tittande. Nu är karlarna ute och super loss. Vi kvinnor håller oss dock till torsdag, då spelar Petter på Werséns.

Åre

Nu är vi i Åre! Jag och min vän Sanna. Sanna bestämde sig nämligen för att följa med mig hit och stanna här på obestämd tid. Hur kul? Svinkul. Vi ska ha så kuuul! Tågresan ner var dock smärtsam. Vi sov inte på hela resan. När vi väl var framme på tågstationen tog vi första bästa busstaxin och hoppade in trots att det bara var en backe upp till lyan. Helt slut! Vi gick direkt ner på ICA och handlade lite föda sen bestämde vi oss för att ta en liten tupplur. Tuppluren blev dock lite längre än vi tänkt! Nu har jag tagit ett bad och känner mig lite mer som en människa. Karln kommer hem om någon timme också. Vad jag längtar!



En dag kvar


Imån sätter jag mig på nattåget som tar mig från ett vinterland till ett annat. Kul och tråkigt på samma gång. Tråkigt att säga hejdå till alla mina nära, men samtidigt så har vi hunnit hitta på en massa skoj och umgåtts mer än aldrig annars under min tid här så på så sätt känns det bra. Måste packa väskan NU. Igår satt jag, Sandra, syrran och mor här hemma till närmare 3 på natten och kollade filmer från Thailand när min familj var där. Detta gjorde att jag sov halva dagen idag. Nä nu, packa, duscha och sen blir det att gå ut och äta middag med familjen.

Den hårda årstiden


Jag och karln förra våren

Två dagar kvar i Kiruna, sen drar jag. Karln kommer också till Åre på måndag. Längtar ♥ Dock stannar han bara hemma några dagar eftersom han åker vidare till Alperna först och sedan tillbaka till Japan. Kommer nog inte få se honom så mkt dom närmaste månaderna. Fast det är bara att bita ihop. Vi har överlevt alla andra vintrar så klart vi överlever nu också.

Jenna


Har snart läst ut boken om Jenna Jameson. En väldigt bra bok som jag inte vill ska ta slut. Jag är väldigt fascinerad av denna kvinna. Hon är viljestark och innerst inne väldigt välmöblerad i hjärnan. Dock är denna bok ännu ett exempel på att det tydligen alltid finns tragiska anledningar till varför vissa söker sig till eller hamnar i porrbranschen. Nästa bok blir antingen The dirt, Slash eller Tommyland. (tur att karln läser så man köpa böcker själv). Frågan är bara vilken jag ska börja med. Jag har kommit in i en självbiografi-period märker jag nu.

Nyårsafton -08






 Kort: Kvällen började tidigt hemma hos mig med Buzz. Kl 22 drog vi till ferrum och tog stämpel + lämnade jackorna. Sedan kuta vi bort till Bistro och fortsatte festandet med alla andra som var där. Treeevligt! Klockan slog 12 med rapp fart och ut gick vi och kollade raketer + korkade upp skumpan. Stämningen var på toppen topp! Raketer flög som sagt åt alla håll och kanter. Vi fick ducka. Sedan kutade vi genom folkhavet på stan och gled in på Ferrum där vi forsatte hela natten lång. Bilderna får tala för resten!  Slutsats: Riktigt lyckad Nyårsafton!

Ändring ändring


Jag på nyårsafton - imån får ni se fler bilder från kvällen.

Har haft en lite paus från bloggen ett tag som ni kanske märkt. Skönt fakstikt. Haft en riktigt kul tid här uppe i Kiruna, men nu känner jag att det är dags att ge sig av till sitt eget hem igen. Tillbaka till verkligheten. Börja om, allt har varit som en dimma den senaste tiden och dagarna har knölat ihop sig. Undra varför. Ja, biljetten hem till Åre är bokat iaf och en tripp upp till Kiruna blir nog inte av förrän i maj kan jag tänka mig.

Gott nytt år


Bilden är tagen några minuter efter tolvslaget. Karlarna skulle börja med sina raketer mitt i dimmans timme och resultatet blev att det sprutade raketer åt alla håll och kanter. Vi som var där ska vara glada att vi lever idag. Hah. Usch, men det var kul. Även om jag ser smått förskräckt ut på bilden.