Festival -Torsdag

Invigningen av festivalen drog igång kl 12, jag och Jessica drog in på området och köade till att få våra band sen pressade vi en pizza var. Eftersom vi var ett gäng som tjuvstartade redan på onsdag, så behövde jag min feta bakismat. Första flarran sprättades där vid 2-tiden. Nu var det igång! Strålande sol bjöds det på också! Kvällens förskiva hölls hos Joel.


Joel kunde sina grejer där vid alla knappar och kablar. Sjukt bra musik spelades hela kvällen och jag kunde tamigfan inte sitta still. Glasen vibrerade. Festivalen var igång på riktigt nu.
 

Vilken stämning det var. I dimman var vi alla. Några lite mer och några ännu mer!



Bästa gänget att dra in i dimman med. Dock förvann en bunt helt plötsligt till området. En bil kom, iväg for många. Ett annan bunt var sedan också mystiskt borta. Alla var nog så gott som tagna av dimman. Kvar på gården var bara jag, Jay, Kent och Joel. Sen dök Wille också fram bakom knuten, men lika fort tillbaka för att stanna en timme till, hah! Jaja, jag vill ju bort till området som alla andra så vi hjälpte Joel att städa fort som fan så vi kunde dra.


Efter ett kraftigt väntade så fick jag och Jay nog och började knalla iväg. I samma veva hoppade Wille fram bakom knuten och skulle med. Vi som trodde han hade dött där bak. Aja, vi hann ej så långt. Svammlade i gräset ute på gatan som ledde till att en tvär dam dök upp bakom busken och läxade upp oss. Wille sprang sedan ut på gatan så att bilarna fick köra slalom. Upp på området kom vi till slut iaf. Där bestämde vi oss för att dra igenom alla lotteristånd. Kastade, svor och spottade, men tillslut vann vi 2 nallar. Sedan bar det iväg in i öltältet där vi mötte resten. Kuulkuul kväll med härligaste och roligaste gänget!

Festivalen är över, men inte här på min blogg!


Feber och ont i halsen. Ja, det är väl den smärtan man får ta efter 4 dagar i dimman oavbrutet. Men värt ska ni veta! Kirunafestivalen firade 10år och av alla dom 10 jag fått uppleva, så är nog denna som just var en av dom bästa. Obeskrivlig rakt igenom. Höll dock på att braka där i mitten, MEN det gick bra. Jag klarade mig utan att behöva bli av med mitt festivalband. Eftersom det finns så mkt att berätta och så mkt bilder för den delen också. Så delar jag upp det lite. Om jag är så kvick som jag tror trots feber, så ska jag dela med mig av min festivaltorsdag redan ikväll. Höres!

Midsommar-09



Midsommaren firades alltså i underbara Pålen. Andra året i rad vi firar med släkten och resten från Härnösand. Åå, så roligt vi har tillsammans varje gång. 10st var vi sammalagt. Åt gott och körde lekar som husknut, kubb och 5-kamp! Den där 5-kampen gick ju bra efter nubbarna. Rulla säck istället för att hoppa, hah. Helgen tog alldeles för fort slut, som vanligt! Vi alla får se till att vi träffas igen innan det hinner går ett år till nästa gång igen.

Festivalen är i full gång!! Klev över tröskeln redan igår, skulle inte bli rejält, men det blev det ju! Jag och Jessica har varit på området och vevat runt hela förmiddagen, festivalbandet sitter fint på armleden och första flarran är sprättat! Ses i dimman!

Tänk va lätt...



Det finns en landningbana precis framför vårat hus i Pålen. Tänk om man ägde ett själv, ett litet plan alltså. Va smidigt det hade varit.

Idag tog jag, Carro och Jessica tag i saken. Vi drog och köpte bränsle inför festivalen. Det är nära nu, öltälten är uppslagna och karusellerna är uppskruvade. Jaja, en dag kvar att jobba, sen tar vi och kliver över tröskeln. Börjar nästan känna lite panik att det som ännu ej har börjat är slut snart. Jobbigt att man ska tänka så när man faktiskt har allt framför sig fortfarande, men sån är jag. Men åh, det ska blir så kul ändå! Nu - sova!

Grillade


Jag och bror - Midsommar i Pålen

Solen och värmen har hittat oss Kirunabor nu, för ute grillas både folk och fileér. Håller detta i sig så kommer vi få en festivalvecka utan lovikkavantar. Hur bra? Två arbetsdagar till, sen ledig 4. Då kan det smälla..och det kommer det!

1 vecka kvar...


Tog just en varm nattdusch, blev alldeles för frostig efter min och Carros kvällspromend. Nu slipper vi förresten prata i telefon 2h/dag, hon har nämligen kommit hem igen ♥ Jobbat idag med, fast bara 6h, så jag hann med lite stan+fika med Carro, Madde och Jessica också. Vi slipade till lite på planerna vi har inför festivalen, en 3-dagars väntar nästa vecka.

Nu tänkte jag förklara varför jag njöt på jobbet i lördags. Det är nämligen såhär: För några veckor sedan fick jag veta att festivalhelgen var min helg. Alltså jobb, lör 13h och sön 10h. Mitt hjärta blödde kan jag medela. Kört, tänkte jag..KÖRT! MEN, för att göra hela skiten kort så fick jag efter flera veckors slit LEDIGT! Men vägen dit var ej lätt, många sömnlösa nätter. Min chef av alla gick med på att byta lördagen med mig. Så det var därför jag njöt i lördags. Jag jobbar idag för att jag slipper jobba sen, tänkte jag varje sekund på jobbet. Söndagen tog en annan godhjärtad arbetskamrat "jag vet ju själv hur det var när man var ung" De är då tur att man har sånna som förstår detta festliga behov. Jaja, slutet gott allting perfekt! Såg förresten nyss från balkongen att dom tagit fram stängsel till festivalområdet. Nära nu, nära!

Då var det dags igen...



Helgen som var blev riktigt braaa. Att man aldrig får nog, va? Fredagen korkade jag upp en flaska vitt hemma hos Sanna, sen drog vi vidare ner till en annan fest och fortsatte en snabbis, sen Arran. Satan, mkt folk! Många vita hattar för den delen också. Denna kväll blev det dock inte att släppa spärren totalt eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter, 13h!! Men det gick finfint, njöt varje sekund på jobbet faktiskt. Kan förklara varför en annan gång. Vi hittade förresten 300spänn på marken i krogkön = 6 öl gratis till oss. Bra bra! Rolig och värd kväll, dock luktade det sur spya i baren hela kvällen.

Lördagen då! Jo, jag och Sanna bestämde oss för att köra en kväll till. Det gjorde vi såå rätt i. Blev dock inga bilder under denna kväll. Trots att vi ej var inne i dimman alls nästan, så blev kvällen mkt skoj. Legkontrollen i soffan, överarmen, erkännandet (!), sann vänskaps-gänget. Hah, hoff. ♥

Godmorgon!


MmMm, nästan så detta slår rostade mackor och O´boy.

Det är som lite strävt om tid för att hinna uppdatera min blogg normalt eftersom jag jobbar heltid, men jag fösröker så gott det går. Ska strax fara till jobbet igen och är inte hemma förrän halv 22. Igår hann jag iaf umgås med Jessica och Sanna. Vi fick upp en saftig idé, en riktigt härlig en. Hoppas den går vägen bara!

klick klack


Mina nyaste skor. De två översta köpte jag i Bangkok, ca 100kr paret. De andra är från H&M. Alla har fått följa med in i dimman minst en eller två gånger. Nu i efterhand tycker jag det är synd att jag ej köpte fler skor i Bankok. Fanns hur mkt som helst och så billiga, men resväskan sa stopp. Sen så prioriterade jag ju faktsikt lite. Hellre 5 linnen till än ett par skor till.

Bra dag!



När vi grillade igår ↑ Å, det var så gott, hade kunnat grilla varje dag fast. Sen kollde vi på film, "I taket lyser stjärnorna". Som vilken svensk rulle som helst, men budskapet var fint.

Pink Peach


Hittade ett läppstift med den perfekta färgen. Eftersom den har lite aprikosfärg i sig så blir det inte för rosa utan alldeles lagom ♥

Är faktiskt pigg som en mört idag, trots att jag nästan bott på jobbet hela helgen. Idag är jag iaf ledig! Ska springa iväg nu och möta upp karln, för ikväll blir det grillning och sen en go rulle. "Go rulle" låter svinigt i mina öron, men kul och säga. Hej!

Frun

Ska strax ta mig till ett kort jobbpass. I helg blir det värre. Jag njuter nästan av att det snöar (!!!) ute. Inte har dom lovat bättre under helgen heller. Hejhej, sommar! Skönt, slipper jag ha ångest över att jag missar något kul.


Coop-anställd = Jag
 Fast den här skylten hänger inte där jag jobbar nu. Utan den hängde uppe i taket på Konsum i Åre för 2år sen. Fan, vad jag fick frågor om jag var gift efter det (chefens påhitt)

Present



Fick present av Sanna och Jessica förra veckan (fyllde år under tiden jag var i Thailand). Nog för att det var mer än en månad sen jag kom hem men, hih. Presenten öppnades tillslut iaf och glad som fan blev jag. Ni är så fina mina vänner, tack ♥ Snart är det eran tur!

Sushi!!

Suttit och druckit kaffe och kollat in Mina och Onda när dom "busar" till det hela morgonen. Mina löper, så ni kan ju tänka er vilken cirkus det är här i huset, hah. Mina och Onda verkar dock inte förstå att dom är av samma kön. Onda är dessutom 3x större, men det verkar inte Mina ha nåt emot heller. Aja. Jag är grymt syygen på sushi och har varit det dag som natt, varje minut varje timme. Fick sist en fiskbit i januari! Det är inte rätt. Så jag och karln ska göra egen sushi idag. Underbart ♥

Slå en sigge!


Mina, när hon är lite smått tvär.

Imån är jag ledig hela långa dagen eftersom jag jobbar helg. Hoppas det blir sol. Eller hoppas iaf att vi slipper snöblandat regn som idag. Vinterjacka i juni ska ingen behöva dra på sig!  ---

Pratat med Carro en stund nu på kvällen som alltid. En sekund efter att jag lagt på ringer karln helt krossad: "vad har du gjort? Varit upptagen hur länge som helst?" Jag: "pratat med Carro?!". Karln (tyst en sekund): "...men, vad pratar man om i 1 1/2h?" Jag: "Mycket!"

Kom sommar, kom!






























Nytt till sommaren: Jacka & transparent linne - Gina Tricot ♥ Jeansshorts - H&M

Jag och karln klev upp tidigt idag för att hinna ta en tur med Onda (karlns syrras hund) och Mina i skogen. Gött, verkar som att orkanen i stan äntligen har gett upp. Sen hann jag inte pyssla med något mer eftersom jobbet kallade. Vi halkade efter totalt eftersom vi var -1 på jobbet, så jag och min arbetskamrat fick springa som dårar dom sista öppettimmarna. Helt krossad i hjärnan nu. Imån jobbar jag iaf förmiddag. Börja tidigt och sluta tidigt, det gillar jag.

Arran - det är där det händer!





Bilder från helgen som var. Riktigt kul som vanligt! Blev Arran båda dagarna. Fredagen blev väl lite mer gälen än lördagen eftersom jag och Niklas blev attackerad av en brud. Hon och en karl tyckte tydligen det var rätt att lägga sig över vårat bord så Niklas nyköpta öl spilldes ut. Niklas sa då till henne..och dåååå brakade det lös. Först hoppade hon på Niklas och slog honom i ansiktet och sen tyckte hon tydligen att jag också skulle få fingrar intryckta i ögonen. Friskt! Tur så hade jag (som alltid) min lilla clear eyes burk snabbt till hands. Det var svart en kvart, men sen var jag lika glad igen. Ingen skulle få förstöra min kväll.

Men än var det inte över. Mötte en karl som tydligen inte kunde styra sina händer normalt. Detta hände först en gång och sen en gång till när Niklas var med. Niklas sa då "men du har ju fan en egen tjej" Då blev denne karl lite tvär och drog fram knytnäven till Niklas "Skaru ha stryk!!". Jag och Niklas kollade bara på honom och sen gick vi vidare. Ha! Jaja, trost alla knytna nävar så har det ändå varit en riktigt lyckad helg!