Helgen i Jänken

Minns ni då jag och karln spenderade en hel helg ute i skogen?

Här bjuder jag på lite bilder därifrån:

 

 


Kiruna 090929

Denna bild är tagen idag. Flingorna föll ner igår och som ni ser så ligger dom fortfarande kvar idag. Om täcket är här för att stanna tror jag dock ej. Jag tippar på att det rikiga vintertäcket kommer först i mitten på oktober, men vi får se. Idag skippar jag cykeln till jobbet iaf.


De händer grejer nu...

Det var jag, karln och hans föräldrar som åkte ner till Åre i helgen. Tömma min och karlns lya var det vi åkte dit för. Det är dags för oss att ta oss upp till norr igen, tillbaka till Kiruna. 2005 var året vi flyttade till Åre och där har vi bott varje vinter (förutom sep-07 till okt-08 då vi bodde i Sthlm). Mkt fläng, häng och flyttande hit och dit. Vi alla som varit inblandade i detta tycker nog att det var dags för mig och karln att sätta oss stadigt på pinnen en gång för alla. Fast jag ångrar inget. Nu har jag fått uppleva hur det är att både vara bybo och storstadsbo. Helt olika fast ändå lika, Åre är ju ändå lillSthlm.

 

"Vi alla som varit inblandadade i detta", vad jag menar med det är att varje flytt vi gjort har vi fått så mkt hjälp av våra familjer. Niklas familj har både dragit ner hela lasset till Åre och nu hela lasset upp. Tomas kom hela vägen från Kiruna till Sthlm för att köra flyttlasset vi hade i Sthlm till Åre. Min mor tog ansvaret över min lya jag hade här i Kiruna medans jag bodde i Åre. Ja, fyfan, hur ska man kunna tacka nog?

 

Nu blir jag och karln Kirunabor igen och jag kan säga att det känns riktigt jävla bra. Minns när jag drog ner till Åre: "Jag ska aldrig flytta tillbaka till Kiruna igen" Hah! Jag säger bara det. Säg aldrig aldrig! Flytta, känn av, upplev. Sen kan man säga aldrig om man vill. Nu 4år senare kan jag faktiskt erkänna att jag är stolt över att bli Kirunabo igen. Dock så måste jag tillägga att vi fortfarande har kvar våran lya i Åre, vi tömde bara innehållet. Så än kan vi väl inte riktigt säga att vi klippt av navelsträngen. Aja, om 3 dagar får vi nycklarna till våran nya lya iaf. JAAA!

 

7

Mitt i flytten

 

Sjukt vad man samlar på sig grejer. Bl.a över 20 banankartonger + 1000 grejer till. Men vi var snabba, på 4h var lyan tom. Rekordflytt!!

 


I byn...

Taylor Momsen kan...

 

Sitter här i vår lya i Åre och tar det lugnt. Hållt igång hela förmiddagen så spränghuvuvdvärken smög sig på nu på kvällskvisten. Får se om man orkar dra sig ut på TT:s ikväll som egentligen var planerat. Skulle vilja se ett band som spelar där, men med tanke på att vi ska upp 05 imån sååå..vet jag inte. Här i Åre är det iaf varma vindar och folk överallt, konstigt. Annars brukar man kunna slänga en kotte på torget och hela byn hör den.


Åre nästa...

Drar till Åre imån. Ska bli kul att komma ner, saknar byn. Dock blir vi bara där över helgen. Lyan har stått död sen i våras, nu är det dags att ändra på det. Nä, måste packa. Vi hörs ihelg om jag får tid. Annars på söndag.

 

Bild tagen hösten -08. Släng ett öga på karlns axel,

huset som axeln pekar mot är det huset vi har våran lya i.


Ticktack

Fick hem den här klockan i brevlådan idag som jag beställt från Cocoo, gillar!

 

PS. Bion igår var väldigt sevärd DS.


Bio

Jag är ingen som går på bio ofta, sist jag gick såg jag "Män som hatar kvinnor". Säger väl en del. Nu ikväll är det iaf dags igen. Jag och Madde ska se "Flickan som lekte med elden". Tror faktsikt att den kan vara lika bra (eller bättre) som den första.


De jag hittade på IKEA...

Rolig tripp igår! Bilfärden till Haparanda gick som smort. Trallade runt inne på IKEA i flera timmar och hittade en hel del faktsikt. Ljus, porslin, spegel, smyckeställ, brödkavel (hih), sänglampor, förvarningslådor, tv-bänk, soffbord och sist men inte minst en ljuvlig soffa. En jättefin sandfärgad. Tyget i soffan är som sammet, gooos. Nu slipper jag och karln pressa i en äcklig nersöndrad skinnsoffa. Kommer ta ett tag innan allt detta kommer på sin plats, men när den dagen kommer ska ni få se bilder. Efter IKEA drog vi över till finnarna och köpte lite starkt på Alko. En veva in på H&M och Gina tricot blev det visst också.


Imån drar vi...

Är helt svamlig i ärtan. Tror jag är lite småtrött. Idag fick jag ta hand om en liten gumma på jobbet som gått vilse (rymt). Ringde runt samtdigt som gumman höll om mig hårt i armen. Tur så kom en kund in som kände henne och hjälpte henne hem igen. Dock så hann gumman både kissa och bajsa i byxan innan dess. Nu ska jag duscha och sen göra kojan. Upp tidigt imån. Jag, karln och mor ska nämligen åka till IKEA imån över dagen. Kuuul.


Fox

 

Måste nog se!


Kappa



Hittade en fin höstkappa hos
Nelly. Kolla in huvan, myyys. Skulle vilja ha en i svart.

Strax ska jag kliva på helgjobbet. Fre-lör-sön = 30h

Alltid

Både jag och Jessica har ett par lacktights från Nelly. Dom sitter som smäck runt benen, dock är dom inte alls lika bra i midjan. Dom har även en tendens att odla fram en slapp pungpåse där fram, hm. Jessica hittade i veckan ett par nyinkomna på Lindex som satt helt perfekt. Hon köpte ett par åt sig. Sen ringde hon glatt till mig och sa att hon just lagt undan ett par i min storlek som jag kunde dra och prova senare. Hon visste ju att att jag skulle gilla dom lika mkt som henne. Så himla söt, Pigan. Detta visar verkligen vilken fin människa du är. Spelar ingen roll om det är nåt stort eller litet, du tänker alltid på andra ♥


Blond och blond

Idag fick min utväxt allt smaka! Färgar alltid utväxten en gång i månaden, men nu hade det gått så långt som två. Färgen jag använder (och använt dom senaste åren) är Mood "Pärlsblond" 102. Den gör bara håret upp till 3 nyanser ljusare (lagom), dämpar gula skiftningar och ger håret ett svagt pärlemoskimmer. Vill ha ett mer naturligt blont hår och denna hårfärg uppfyller dom kraven. Dock så blektes håret kraftigt av solens strålar i Thailand. Gillar det inte riktigt, men jag håller ändå igen klorna och låter det vara som det är. I vinter börjar nog färgen komma till sin rätta iaf så. Här nedanför ser ni skillanden:

 

Bild 1: Första dagen i Thailand

Bild 2: Sista dagen i Thailand (24 dagar senare)


Niiit

Mina nya höstskor ♥

 

Med hårfärg i håret (som fräter och köttar min skalle) sitter jag nu och väntar på att klockan ska bli 12. Då kommer pigan hit, får se vad vi hittar på för skoj innan jag börjar jobba. Sjukt fint väder ute. Kände lycka i hela kroppen när jag var ute och vandrade med Mina i morse.


H&M

Vill ha dom! Igår fanns dom i min storlek, men inte idag. Att man inte lär sig att dyka på grejerna direkt när man har chansen. Jaja, dom dyker nog upp i min storlek igen senare, kanske. Eller så är det helt enklet meningen att jag inte ska ha (behöver) dom.


Skogen...

Jag & Mina ♥

 

Då var man inne i en ny vecka. Måndag, härliga måndag. Helgen som var behövdes, lugn och fridfull. Fler sånna turer. Blev frisk på köpet också. Skogen är bra. Nu har jag dock en hård vecka framför mig. Jobb hela veckan ut.


Utmaning

Åre - Hösten 2008


Ihelg blir det en lugn puck. Jag och karln (och Mina) ska dra till skogen och känna friheten i en stuga. Blev inte riktigt som vi tänkt oss eftersom de är endel som inte fungerar riktigt som det ska. Detta gör att vi blir utan el och vatten hela helgen. En utmaning med andra ord, men spännande. Ska bli skönt att bara vara iaf. Vi kan ju faktsikt basta, göra upp en eld i brasan, tända ljus och tillaga maten i grillkåtan. Såå, vi överlever nog gott och väl. Mysigt vi ska ha.


Täppt

Har tryckt i mig 6 kiwihalvor och ett glas c-vitamin. Det går varken att fräsa ut eller dra in ur borrarna. Totalt täppt. Tur att jag hittade en flaska nässpray gömd i bokhyllan precis. Jag kan inte bli sjuk nu! Fast när ska man bli det istället då? Aldrig. Smockad dag imån. Drar först till jobbet i ottan och sen är det annat som måste göras. Hinner nog inte komma hem förrän det har blivit kväll igen. Ihelg blir det annat iaf, väldigt annat.


Kusinens shoppingblogg

Vitange, second hand och fynd är det bästa. Min favortshopping är barnkläder och inredning. Här får du kika ner i mina shoppingpåsar och få min åsikter om det jag handlat. Jag tipsar om de bästa fynden i butikerna, men också webbhandel, som är det enklaste sättet. Jag kommer också skriva om min vardag som mamma och frisör. [email protected]

Gillar

Lite smått från shoppingen i Luleå förra veckan.

Köpställen: Glitter & H&M.


Denna fredag...

Bild från Järnvägsparken - Kiruna

 

Pissväder ute. Ska strax trycka i mig lillasysters specialare. Luktar gott. Sticker bort till Carro sen och umgås. Vi har inte riktigt bestämt oss vad vi ska göra ikväll, får se helt enkelt.

 

Finns här för dig min älskade vän ♥


Tänk va kul...

Hola! Skulle vara skönt om dagarna var längre, så man hinner göra annat än bara jobba. Tänk va kul. Ihelg är jag iaf ledig, det är lyx nuförtiden. Marknadshelg också, kanske hinner gå en veva imån inna man sprättar en kall en.

 

Blandade känslor just nu i ärtan. Man vill så gärna hjälpa, men hur?


Luleå en tisdag

Trippen till Luleå blev mkt lyckad! Hittade bl.a koftor, ringar, höstskor, mössor. Nu är jag redo för kylan på riktigt. I Luleå var det dock ingen höst direkt. Snarare sommarvärme och grönt. Knäppt att det kan vara sån skillnad bara 4h bort. Vi njöt iaf. Bilfärden hem var gälen. Två övertrötta, (mellan varven aggressiva) kvinnor i en bil med högmusik. "Tänk om nån hade hört oss nu!". Jag och Carro är nog inte riktigt 100, snarare 75:or. Blev tvär på en lastbil också. Snubben började köra om oss på väg en där det var vägproblem. Han kan då inte varit mer än en 25:a. Han fick då smaka på tuta och omkörning sen iaf så.