Pubrunda

Fredagen började med att jag hoppade på en pubrunda som en hel hög körde. Eftersom jag var lite senare än de andra så hann jag "bara" med 4 pubar. En bärs på varje ställe. De andra hade varit på 5 till innan. Sjukt kul, har aldrig tänk på att det finns så många ställen här i Kiruna som det faktiskt finns. Chang bar gillade jag skarpt. Varför har jag aldrig varit där och druckit öl och spelat biljard förut?

 

Efter Chang, City, Mommas och Bistro (där även Petra och Sofi klev på pubrundan) så drog vi på Ferrum. Där slutade inte det roliga utan där blev kvällen som bara ännu roligare. Hoo! Jag och karln avslutade kvällen med en pizza. Hur fint den satt kommer jag nog aldrig glömma!

 

Lördagen då! Fest hos oss. Karlarna började vid 4. Folk kom! Spelade "Våghals" tills krogen kom på tal. Våghals med snapsar! Noooog om det! Dock har jag inga bilder från denna kväll att lägga upp. Eller jo egentligen. Glömde ju berätta att det blev efterfest denna kväll och där knäpptes det enda kortet på hela kvällen. Inte för att det är ett tråkigt kort, de hade nog kul i kamerablixtens hetta, men idag önskar de nog att de var deras kamera och inte min, Hah!


Trasig

Inga nya blogginlägg på år här känns det som. Orsaken är att helgen har varit en enda stor fest och nu har jag blivit sjuk. Feber, min kropp är trasig. Får väl knapra lite alvedon innan jobbet. Sen är det bara att krysta till halv 22 ikväll igen. När jag väl har ork kommer bilder från helgen också, en sjukt rolig helg. Tackar!


Koh Lanta

3 nätter ska vi övernatta på detta fina hotell på Koh Lanta under min och systers Thailandsresa. Aldrig varit där, men efter lite läsning på olika thaiforum så har jag förstått ganska klart att denna ö är överöst med knott och kärlekspar. Ser man 20st kommer gåendes på stranden så drar väl 90% en barnvagn framför sig. Men det skiter vi i. Vi smälter nog in finfint ändå. De kostar dessutom inte ens en hundrig/natt att bo på hotellet vi bokat. Så vadå!


2 på 6

Internet har strulat som fan här hemma. Vet inte riktigt vad som knasar. Har skruvat, vridit, kopplat, skrikit. Såja nu funkar det igen. Det ryktas om en 2-dagars ihelg. Det skulle vara något det! Har ju varit duktig nu och bara gått ut var tredje helg på sistone. Eller vi säger så här, på de senaste 6 veckorna har jag bara gått ut 2 dagar. Hur bra låter inte det? Jo, en 2-dagars är jag allt värd nu.


Vår i norr

En lugn och skön helg har jag haft i Jänken. Här är några bilder från i lördags:

 

Inte ett moln så långt ögat kunde nå. Jag, lillebror och Kristoffer tog vårat pick och pack och åkte över isen med skotrarna.

 

Vi hittade en fin liten plätt där vi slog oss till ro

 

Jag fick vårkänslor och blev gudomligt glad

 

Vi myste i solen med varm oboy

 

Sen blev vi hungriga och grillade körv

 

Lite senare fick vi även besök av lillasyster som hade med sig marshmallows

 

På hemvägen gick det lite snett. Det var tjockt med snö på isen och under all snö fullt med vatten. Såklart körde jag rakt ner i en liten grop som var full med vatten. Där blev jag fast och ingen lyckades få lös skotern hur mkt vi än krystade. Tillslut kom Tompi med en rasade fart ut till oss och fixade allt på ett smack. Kristoffer fick sen bära mig till hans skoter som låg en rejäl bit bort eftersom jag ej hade lika passande skor som dom. De var nämligen en bassäng på isen. Hah, vilken jäkla tripp. Men kul hade vi.


Skotertur i strålande väder


Tidigare idag ute på isen.

Ledig helg! Tog mitt pick och pack och for till Jänken. Vi drog ut med skotranra tidigt i morse i strålande solsken och kom in för en stund sen. Fruktasvärt kul! Fejjan bränner. Nu blir det en kall på altanen medans solen fortfarande är uppe, sen bastu.


Piano

 

Piano, finns nog inget vackare att lyssna på enligt mig. Är väldigt sugen på att börja spela igen. Även om jag tappat rejält mkt (allt) så är det ju värt ett försök iaf. Skulle nog även göra gott för min förvirrade hjärna.

 

Minns tydligt då jag kämpade förtvivlat vid pioanot med med min pianolärare, Herr Sydberg. Fingrarna fick kramp och jag fick köra avslappningsövningar tills jag somnade. Tänk själv att spela med korvar? Inte var det då lätt! Men jag ville så gärna lära mig! Tillslut så fick jag till det iaf och fick spela mina små stycken på skolavslutningarna. Jag minns när jag fick gå upp och köra mitt pianostycke inför en fullsatt matsal. Mor filmade mig. Jag var så stolt! Hah, måste ju även tilllägga att jag var med i skolkören också från 1:an till 6:a. " I stora vida världen finns det många barn, vad som än händer...i jordens länder...trala" Ja, vilka tider alltså.


Sårbar

Aj, fyfan min arm!! Flaggan är nerhissad, ramlade baklänges ner från toppens topp. Jag har hört om biverkningarna man kan få av svinsprutan, men tydligen inte alla. Jag var som i en annan värld på jobbet. Allt var så stilla och jag svävade på moln bland hyllorna. En stark dos lugnande är nog det jag fick egentligen. Min arbetskamrat berättade sedan att man kan bli lite "fridfull" efteråt. Just nu känner jag mig dock bara spröd. Min hud är lika sårbar som hinnan på en såpbubbla. Jag måste nog lägga mig i sängen och läsa min braiga bok nu.


Stick!

Har precis tagit svinsprutan. Det var väl så dags! Känner inte av något än iaf. Känner mig som på toppens topp. Dock så kanske det vänder om en timme eller två. Det återstår att se. Nu ska jag knalla till jobbet iaf.


Obeskrivlig hetta - ta en glass

18/4 -09 - Ao Nang. En glassbar jag absolut kommer besöka igen nu när vi sticker iväg i april. Kan blir många gånger också eftersom vårat hotell ligger precis bredvid. De bästa var ju att man fick smaka på varenda sort innan man tillsut bestämde sig för vilka kulor man skulle köpa.

 

Hah, det där blåa linnet har jag dock inget trevligt minne av. April är den månad då det absolut är varmast. Under Ao Nang-vistelsen så regnade det inte en enda droppe på hela tiden heller. K som i kvavt! Håret i nacken var konstant blött under kvällarna och det droppade svett från hårtopparna. Att bära svart och vitt var det som gällde om man inte ville blotta en blöt svettfläck på ryggen som jag tyvärr fick göra denna kväll. Fast jag gillar ju tydligen att krysta i obeskrivlig hetta eftersom jag väljer att dra dit samma tid nu igen. Jo, jag måste nog säga att jag t.o.m kommer att älska det!


Olycka

Härliga måndag! Jag och Mina har sovit så gott inatt. Min jobbhelg har varit rätt så händelserik trots att jag varit fängslad i en matbutik hela helgen. Kunderna ska även vara glada att de kan handla sin mat i vanlig ordning idag. Det hände nämligen en liten olycka inne i fikarummet. Min arbetskamrat skulle steka bacon och tänkte tydligen inte på att jag i samma veva kokat kaffe. Kaffesladden hamnade på den heta plattan och miljoner blixtrar föddes. Min arbetskamrat kutade och drog bort sladden ur kontakten i ren panik och allt slutade lyckligt. Vi slapp bli arbetslösa bara kaffelösa. Jag och min arbetskamrat fick dessutom frågan av flera kunder under dagen om vi är syskon. När den första ställde frågan var det väl inte så märkvärdigt, men när de kom fler och frågade blev det tillslut lite finurligt. Nån trodde även vi var tvillingar. Ok, vi är exakt lika långa, bär exakt likadana kläder, har exakt samma blonda hårfärg. Så, de har väl inte enbart grus i ögonen om man tänker efter lite mer ordentligt.


7 nätter

När jag och syrran kommer till Thailand ska vi starta våran resa med att bo 7 nätter i Ao nang, Krabi. Vi har bokat ett hotell som vi nog starkt kommer gilla. Inte många meter till stranden/båtarna som tar oss vidare till de vackra öarna:

 

Här ska vi tillbringa (få) njutbara timmar av sömn

 

Här ska vi simma en längd eller två

 

Här ska vi svalka av oss med en kall chang efter våra strandhäng


TYST!!

Jag och Mina igår tog en lång promenad i det fina vädret igår. Nu är hon dock hemma hos mor eftersom jag så gott som ska vara på jobbet hela helgen, men på söndag får hon komma till mig igen. Slipper jag sova själv också nu när karln fortfarande är ute och reser. Snarkningarna hade jag dock njutit av om jag slapp. "MIIINA, TYST!!" Ja, en minut kanske. Sen är hon igång igen. Fanå, som en karl!


Spelkväll/ferrum

Några bilder från i lördags när vi hade förfest hemma hos Petra. Spelade spel i flera timmar, eller stress-spel så vi mest skrek och höll på. Någon dålig förlorare fanns inte på långa vägar. Gud vad vi hejade på varandra! Hah, jo vi säger väl så. Men kul hade vi då! Sen blev det krogen som faktiskt var riktigt bra. Mkt roligt folk och massa bra musik.


Fjällyoghurt

Godmorgon! Att vakna upp till strålande sol som lyser upp hela lyan gör en så jäkla pigg och glad. Så skönt att kliva upp lite tidigiagre och äta frukost i lugn och ro innan man kliver på sitt jobbpass. Fjällyoghurt/hjortron och rostade mackor. Mmm. Ikväll blir det att umgås med pigan. Kladdkaka och film. Mys.


Helgen

I lördags, laddad för fest. Det syns väl i mitt naturliga ansiktsuttryck?

 

Under helgen som var hände detta: Fredag, lugnt och skönt med bastu. Lördag, rolig fest med vännerna. Söndag, jäsning och bio/snabba cash. Jag är som nöjd, eller väldigt nöjd!


33 dagar kvar...

...tills jag och fina lillasyster sticker till Thailand. 10april-4maj, UNDERBART! Detta betyder att jag får fira Songkran även detta år. Den 13:de smäller det! Jag tuppar av av glädje. Något av det galnaste jag gjort! Platser vi ska besöka är inte riktigt bestämt än, men vi har självklart några ställen vi är extra sugna på. Kom gärna med fina förslag om ni kan. Det första nätterna har vi iaf bokat hotell i Ao nang, Krabi. Å, jag vad jag längtar!

 

Thailand -09

Vårkänslor

Idag fick jag vårkänslor. Inte så svårt med tanke på solen som varit totalt oblyg idag. Det droppade t.o.m från taket. Våren i Kiruna/fjällen är oslagbar, ett som är säkert! Den är inte riktigt här än, men det börjar brännas. Idag fick jag helg redan klockan 1. Otroligt gött, efter det har jag knallat på stan med Pigan och nu sitter jag hemma hos mor och tar det lugnt. Snart blir det bastu och pils. Hohoo.


Mörk

"Jag har ingen plats kvar på armarna som inte är täckt med ärr. När jag skär i dem går det segt, ärrvävnaden är svår att tränga igenom. Oavsätt hur hårt jag trycker rakbladet mot huden blir det bara ytliga sår och det kommer inte så mycket blod. Så jag har gått över till benen nu, där finns det fortfarande plats."


Har precis läst ut den här. Ingen bok man skrattar glatt till när man ligger i sängen och vänder blad precis. Blod, demoner och mörker är vad man får tryckt rakt i ansiktet istället. Bra bok, men ingen måbrabok om man säger så. Nu har jag börjat läsa den här boken som jag helt glömt bort att jag har.


Alperna

Ligger i soffan och glor på när karln packar. Musiken är på högst volym! Idag drar han till Alperna för lite film/fotoprojekt och är borta till den 21:a mars, 19 dagar. Saknaden blir stor, men samtidigt är det ju hans jobb så man får bara gilla läget. Vi är ju som inte ovana att vara borta från varandra direkt heller så. Nu gäller det ju även bara 19 dagar och inte 2 månader som det ibland kan bli. Nu ska jag äta frukost och ladda inför mitt sista kvällspass denna vecka.


lacklack

Nytt lack. Snyggt och ännu snyggare på när man blir lite brun. Köpte H&Ms ögonfransbörjare i samma veva för ca 29kr. Hur bra som helst. Faktiskt den bästa jag testat. Nu ska jag steka en hög med plättar till mig och karln innan jobbet kallar.


Nykläckt

Första dagen på jobbet idag efter en veckas semester. Kännes hur bra som helst. Sen jag började (maj-09) på mitt nuvarande jobb så har jag helt enkelt jobbat. Har varit ledig max 2 dagar i sträck. Tror det är 3 gånger jag råkat vara ledig hela 3 dagar i sträck. Har levt som i en liten bubbla. En bubbla som bara blivit mindre och mindre och som i sin tur har gjort den svårare att sticka hål i. Jag vet, det är inte smart. Jag har fått smaka på spö för det nämligen. Så att ta ledigt och dra iväg från denna vardag och bara vara en HEL vecka var något av det klokaste jag gjort på länge. Jag känner mig som nykläckt! Nu blir det att äta den godaste glassen jag smakat på år och film - bröllopsfotografen.