Att bli drogad på fullmoonparty


Koh Samui...hej regn!Koh phangan, väldens finaste utsikt från restaurangen på vårat hotell.

Vi har som sagt lämnat Bali nu för denna gång och just nu befinner vi oss på Koh phangan efter några dagar på Koh Samui. Aldrig varit på dessa platser förut så det var kul med lite nytt! Just nu bor vi på ett jättemysigt hotell lite utanför i typ djungeln, helst sjuk utsikt! Vi ska dock åka vidare imån och på fredag flyger vi till älskade Ao nang.


Aja, ska berätta lite tråkiga nyheter, för även på resor kan ju inte alltid livet vara en dans heller! Efter en hel dag resande så fick vi i alla fall vårat rum på Koh samui. Hela Koh samuis befolkning tjatade om fullmoonpartyt på Koh phangan och att vi bara måste dra dit. Så vi slängde typ bara av väskorna på hotellrummet och bytte om sedan var vi på speedboaten till nästa ö där redan 10000 tals andra firade fullmoon. Sjukt kul till en början, vi höll ihop och träffade även på två ladyboys som guidade oss i folkmassan! Plötligt vaknade jag bara upp nästa dag! Utan att minnas ett piss, men jag har nu fått höra hela resan genom Malin:


Det fösta timmarna var rätt klara, men efter ett tag tappade vi alla bort varandra och alla rullade runt på egen fot. Malin som hade gett upp vid 5-tiden, men ändå bestämde sig för att gå ett sista varv på stranden får att söka oss hittade mig (ödet) liggande bland soporna på stranden nerdrogad. Några försökte redan då få liv i mig, men det gick inte. Det köpte vatten, hällde vatten över mig och allt, men inget hjälpte. Alla sa att jag blivit drogad och att jag behövde hjälp. En karl stort som ett hus slängde då upp mig på axeln och knallade med mig till sjukhuset. Där fick jag ligga på en säng och vårdarna blötte mitt ansikte med trasa och slog mig upprepade gånger i ansiktet för att få liv i mig, men inget funkade. Det ville ha kvar mig över natten, men Malin berättade att vi inte hade några pengar att betala natten där för så Malin släpade ut mig från sjukhuset där nästa männsikor hjälpte oss.


När vi väl kommer till speedboaten så hjälpte 4 karlar mig upp på båten där jag sedan låg i Malins famn hela båtresan, några tjejer satt tydligen och hånade mig hela resan och knäppte kort och filmade mig. Härliga männsikor! Väl framme på Koh samui tig ett annat par hand om mig och vi fick tag i en tuk tuk. Det slängde in mig där och under hela resan låg jag mellan Malins ben (folk jublade och pekade när vi for förbi massa folk på gatan). Väl framme på hotellet sprang Malin och hämtade hjälp medans jag låg i blomkrukan utanför receptionen, tillslut hjälpte 3 karlar mig upp till min hotellsäng och där slutade resan.


Jag vet inte hur jag ska kunna tacka Malin, helt sjukt att hon ens hittade mig där på starnden. Så tacksam för all hjälp jag fått från alla. Det finns verkligen fina där ute! Hela dagen efter mådde jag piss och jäkla vad jag mådde konstigt, bröt ihop i skratt mitt imiddagen också, jag tyckte tydligen det var kul när någon hällde cola i ett glas "?". Att jag vaknde upp med kläder, knappt några skråmor och ALLt kvar i väskan är sjukt och jag undrar verkligen vilken änglavakt jag haft under denna natt. Glad att jag lever idag och jag är glad att även mina reskompisar mår bra efter en sjuk natt på Koh phangan!  


Baksidan av Bali

Några bilder till från Bali. Vi har fotat som dårar allihopa, sjukt mycket bilder så orkar knappt gå igenom alla ens, hah! Här plockade jag ut några iaf! Jag gillar Bali som fan och det är trist att viåkt där i från,men Thailand är minst lika bra! SÅDESÅ! Vi har nu varit på Kom Samui i några dagar och under fullmoon drog vi över till Koh Phangan och firade över natten, mer om det snart!


Bali är rätt likt Thai på många sätt. Dock så tycker jag att drogerna visas mer öppet på Bali. Folk trycker nästan droger i handen på när man går på gatan, sjukt! Att det är extremt fattigt har vi också märkt. Kommer aldrig glömma mamman som satt med sitt spädbarn på gatan varje natt och tiggde, om spädbarnet levde eller ej vette fan för den låg helt raklång på backen med öppen mun bland tusentals turister som gick förbi. Det sprang även småbarn på gatorna varje kväll och försökte sälja armband. En dag kom en 3åring springandes mot mig på en trafikerad gata och rev i mig, jag gav henne min nyköpta cola och jag har nog aldrig sett en lyckligare unge.


Rätt kul att sitta vid stranden och prata med folket som bor på Bali, blev många solnedgångar på stranden. Längs hela stranden sitter det varje dag balikarlar med sina surfbrädor och jag var ju så klart tvungen att fråga om dom inte får många turitbrudar när dom sitter där varje dag och hänger och ser coola ut. I början lät det typ så här "det är ju våra kunder..bla bla..ser inte tjejerna som nåt annat..bla" Jooojo, men sen gav dom sig allt, hah! Dock så vill typ alla ha blek hy (som i Thailand också). Den anses som finare att vara vitare och enligt balikarlkarna är det svårt att få en indonesbrud om det inte är bleka. 
 

Vad mer har hänt då, jag vart ska man börja!


Bali baby


En riktig upplevelse! Att få åka runt 2h i en regnskog bland vattenfall och under vattenfall var helt sagolikt! Verkligen något jag inte ångrar även omjag helst ville dö innan jag satte min fot i gummibåten, hah!Tiden går så fort här borta i paradiset! I går så bokade vi en trip till Giliöarna där vi skulle stanna i 2 nätter, dock så blev Lizette sjuk under natten. Så vi var skippa att fara dit i dag, alla tyckte det var lika att stanna för vem vill sitta i bil och båt när man knappt kan röra sig utan att det sprutar. Hoff, stackan! Nej, vi har det lika bra här på Kuta och nu mår Lizette bra igen som tur är.


Jäklar vad folk är upphetsade här på att få med en på moppar, "Transport??Yes, okej!?". Dom säger ofta att det är gratis, men tydligen inte när resan är slut eftersom en kille här på vårt hotell blev spöad av ett par moppekillar eftersom han vägrade betala. Jag och Emilia har då åkt moppe iaf, fast då har vi hoppat på bakom några vi vet vilka det är iaf. Åh, fan vad kul det var! Även skönt för fötterna efter flera timmar dans på Bounty!


Vilken träningvärk jag har idag! Jag och Emilia surfade igår och idag kan jag knappt ligga på mage, revbenen som skavt mot brädan är ömma så ini också. Fast surfa är kul som fan bara man vågar ta sig i med brädan. Kan erkänna att jag hade dödsångest innan, fast det släppe när jag kom ut iaf, hah! Fattar inte hur en del kan surfa flera timmar där ute, jag trodde jag skulle dö efter en halvtimme, sånt projekt att bara ta sig ut ju! Efter surfingen låg jag som en säl vid strandkanten! Dock så valde vi fel dag tydligen att surfa eftersom vågorna var lite för stora om man är nybörjare, jepp, jag kände det! Hah!


Bilder från BaliSåja, några bilder i alla fall av flera tusen somvi fotat har på Bali den senaste veckan vi bott här. Veckan har gått sjukt fort, men vi har även hunnit med en massa grejer! Det är ju regnperiod har på Bali nu, men vi har lyckats få sol nästan hela tiden vi varit här. Någon regnsnutt på kvällen någongång, men inte mer än så. I förrgår testade vi på rafting, fyfan vad rädda vi var i början, hah! Men efter ett tag i forsen så blev alla helt galna på att paddla. Verkligen en upplevelse att åka runt i regnskogen bland vattenfall och t.o.m i vattenfall. Sagolikt! Vi åkte även ner i ett vattenfall på 4 meter, helvete vilken panik innan man flöt ner förd en, hah! Fast riktigt kul! Idag drog vi till Dreamland, hett!! Höll på att försvinna på stranden, tur att vattnet är mer svalkande här än vad det är i Thai iaf! Lite uppvärmningså vi vänjer oss!


Vi har även träffat en hel del Kirunabor här, lite kul att alla är här på samma gång. Även min kompis Josefion från Åre har jag fått träffa, inte sett henne sen jag flyttade från Åre. Sjukt att vi måste resa till andra sidan av jorden för att träffas. Våran vakt här på hotellet AP inn har blivit vår vän, även fast vi varit ett gäng på 10st som kommit hem efter Bounti kl 4 så har vi ändå fått ha efterfest i poolen varje natt, hah! Vakten har även varit med på ett hörn! All personal är så avslappnade och snälla här. Vill inte draaa!


I mån blir det att surfa, har ju testat på det förut här innan, fast nu är jag fan lite rädd alltså. Vågorna är helt sjuka, så jag går fan inte i om inte jag får med mig en balikarl som kan hjälpa mig lite på traven! Minns sist jag var i, höll ju fan på att drunkna och brädan slog runt som ett löv i vågorna och jag med den. 


Jag är även sjukt glad att jag mår bättre nu iaf, det senaste dagarna har jag inte kunnat äta något som inte är flytande eftersom varje gång jag ätithar jag  typ fått ett tryck i halsen, inte att jag mått illa, men känslan av att allt kommer upp direkt jag böjer mig har jag fått varje gång. Hemskt! Nu har trycket släppt iaf, skööönt! Inge kul att inte kunna äta när man är svinsugen och hungrig på mat. 


Nu måste jag avsluta här, smälter bort här utanför hotellrummet! Ikväll ska vi kvinnor fira alla hjärtans dag på Hard rock cafe, sen vidare mot det vanliga, Green Garden där vi köper en bricka shots för ca 100kr sen vidare mot Sky Garden/Apatche/Bounty! Yeeees! 


Bali ar fint

Skriver ett snabbt inlagg bara! Skulle egentligen vilja lagga upp bilder, men det ar sa himla jobbigt och tar san tid! Fast jag ska forsoka ta mig tid till det har nagon dag! Vi har ju 6 kamoeror och alla ar lika galna pa att fota sa nog finns det allt bilder att lagg upp! hah! Vi har nu spenderat 4 natter har pa Bali och det ar mycket som hant! Vadret har val varit till och fran, fast nog har vara hudar allt fatt kanna pa lite stralar! Skont med varme, fast natterna ar svettiga pa dansgolvet inna pa bounti. Satan! Lite kort om vad som hant da: jag och Cecilia tog ett nattbad i poolen kl 5 pa morgonen tills vi var sa stelfrusna att vi fick spola upp kokhett vatten i det gulbruna badkaret som var underbart frascht! Dar lag vi och trock i flera timmar. Det 2 forsta natterna hade vi redan blivit bestulna pa cigg/klocka/mobil och rakhyvelskaft! Malin och Emilia har blivit bitna av galna apor som ar desperata i banener! Vi har aven hittar ett svinbra stalla att ata bade god och billg mat, sa dar har vi blivit stamkunder, 6kr/maltid ar som inte sa fel + att vi dricker gratis drinkar mellan 22 och 12 pa Sky garden innan vi drar vidare till Apatcher och Bounti dar vi dansar till gryningen! Vi ar inte snala utan smarta alltsa! hah!

Hejdå Sverige!

Skulle bara säga att jag och 4 andra brudar lämnar Sverige i morgon och kommer inte hem förrän om 6 veckor. Första stoppet är Bali och sen vidare mot Thailand! Ska bli sjukt kul, fast resfebern är total! Hah, blir nog en liten vinare på flyget. Ska bli kul att åka tillbaka till Bali igen, 4 år sen sist! Spännande! Jag vill verkligen vara framme nu!!! Kommer uppdatera så ofta jag kan under vår resa, så vänta er bilder och massa annat sköj!

När en dröm går i uppfyllelse

En av höjdpunkterna 2010 var då jag fick uppleva detta! Då jag och min syster drog till Thailand förra året så bestämde vi att vi bara måste dra till Koh chang eftersom jag hade kollat upp att man kunde bada med delfiner där. Något som varit en dröm för mig sen jag var liten. (Jag grät typ när jag såg delfinerna hoppa framför Titanic i en scen i filmen, så ja! Jag har alltid varit helt frälst i dessa underbart fina!)

 

I alla fall en dag var det då dags! Jag och Lizette hade bokat och vi drog upp i ottan eftersom chauffören skulle komma kl 7. Vi hade partajat hela natten innan så vi var väl inte riktigt med på noterna då vi knallade ner till bilen. Karln som körde frågade varför vi såg så skeva ut när vi låg förlamade bak i bilen, så han vevade ner rutan (stank väl satan). På färjan däckade vi även rakt upp och ner och höll på att missa att gå av om det inte vore för några thailändare som röck och slet i oss då vi helt plötligt vaknade upp ensamma på färjan.

 

Väl på plats fick vi först se en delfinshow (då vart vi pigg helt plötsligt), vi, många fler och massor av munkbarn. Efter det var det då dags att dra bort dit vi skulle få simma och leka. Jäklar vad nervösa vi blev och Lizette som aldrig sett en delfin i verkligheten fick panik och blev förbannad och ville dra hem, hah! Jag själv var i en annan värld och glodde stelt i ett hörn så tillslut fick en av delfintränarna sätta på mig västen eftersom jag själv inte var vid medvetandet ungefär.

 

Sen var det dags att dra ut i vattnet och simma till flotten. Paniken sped sig när jag doppade tossarna. Har nog aldrig simmat så fort med en flytväst förut. Det var ju fan 6 delfiner som cirklade förbi ju. Trodde jag skulle bli mos på vägen. I alla fall så gick det bra när vi väl klev upp på flotten, jag och Lizette fick pussa, leka, simma, klappa, ja allt med delfinerna i nästan en och en halv timme. Känslan av att hålla i en delfinfena och sväva fram i vattnet kommer jag aldrig någonsin glömma! Den känslan är alldeles för mäktig för att beskriva! Trots publiken vi hade som apploderande och fotade oss så kunde vi ändå koppla bort allt och bara njuta av upplevelsen! Jag blir helt till mig bara jag tänker på det. Hah! Jäklar vilken PULS!


Ca 350 spänn kostade allt och då reste vi i 2h med färga och bil, kollade delfinshow, lekte helt själva med delfiner i ca 1 och 1/2 timme, mat på stranden, privat chaufför och privat fotograf. Helt otroligt!


Fotografering

Fotograf: Rickard Forsström

Smink: Denise Backström