Festivalen är igång!

Festivalen är igång! Jag och Jonneli drog in på området 12 idag och kollade invigningen. Solen strålar ute så det var finfint att sitta i öltältet! 3 dagars skoj blir det alltså! Ikväll blir det liite lugnare eftersom jag jobbar fm imån, men fredag och lördag kör jag fullt ut och det blir även att gå på artistefterfest båda dagarna! KUUUL!

Midsommar

 
Kl 13.00 dukade vi upp sill-lunchen på altanen
 
Ett måste på midsommar är ju att ta ett rejält svalkande dopp. Hah, kolla karln, stackan var helt stel!
 
Ett annat måste är ju att binda en fin krans
 
Fyfan vad gött det var med riktig sommarvärme!
 
Grillade hela helgen, sååå gott!
 
Karln plockade brännässlor bakom husknuten. Så det blev nässelsoppa till förrätt. Himla god!
 
Man måste ju passa på att äta ute när solen lyser och steker. Underbart!
 
Midnattssolen visade sin fina sida under kvällspromenaden
 
Sedan drog vi hem nöjda och glada!

Fiiina Tromsö

 
Lite bilder från Tromsö som vi övernattade i när vi tog en tripp med Kirunafestival-bilen i Nordnorge för att locka festivalbesökare genom att bl.a. planscha ÖVERALLT! På torsdag smäller det, festivaaal!! Tromsö är fantastiskt fint och himla mysig med alla små fiskestygor längs kajen och fjälltoppar man ser vart man än vänder sig. Dit åker jag mer än gärna igen.

Det var dags med förändring!

Så där! Äntligen lite förändring! Det var dags! Det var ju inte direkt det lättaste att gå från jätteblond till några nyanser mörkare, men syster fixade det galant! Dock tog det ju 5h eftersom färgen vägrade sätta sig på mitt risiga hår, men ack den som ger sig! Tack bästa syster! ♥

Pålen nästa!

Midsommarafton imån! ♥ Det innebär att jag tar mitt pick och pack och drar till Pålsträsk där familjen har sitt sommarhus, tradition! Tyvärr blir vi inte hela familjen som vi brukar då jobb kommer i vägen, men jag, karln, Lizette och Simon åker iaf. Kommer bli hur mysigt och trevligt som helst iaf. Smyghandlade lite midsommarmat färdigt igår, massor av sill och gott grillkött. Så sent ikväll efter mitt jobb slänger vi oss i bilen för att dra söderut. Enligt yr.no har dom lovat +19 och strålande sol imån, tackar!

På toppen

I förrgår tog vi en kvällsrunda, vi beslöt oss för att dra till Luossabacken och knalla hela vägen upp till toppen. Bra träning, det kändes då i benen!! Tog tid också, så ikväll efter jobbet om det inte regnar så jävligt ska jag försöka få en bättre tid. Kul! Även fin utsikt har man när man vilar upp sig innan man ska ner igen.
 
Varför är det en linje under min text och rubrik helt plötsligt, åh..

Forsränning

Igår var vi ett gäng som körde forsränning. Vi började i Jukkas och fick känna på forsens krafter ca 4mil. Det var sjukt kul. Dock var ju inte vattnet varmt direkt. Så när en våg smällde över vår båt så strömmade det in iskallt vatten in genom våtdräkten så t.o.m trosorna var genomblöta. Det var bara att paddla för att få upp värmen, annars hade man fryst ihjäl kan jag säga, hah! Vi höll på från kl 10-16, men efter halva vägen stannade vi till på en liten skogskulle där vi grillade riktig vildmarkslunch och kokade kaffe. Det var skönt att värma upp sig framför elden. Sen var det dags för att paddla iväg igen, den värsta forsen kom i slutet, klass 4, jäklar vilken kraft alltså. T.o.m vår instruktör flög fram som en vante i båten. Sedan fick vi hoppa i vattnet och flyta med strömmen, det var kul och fort gick det, men KALLT! Ja, det var alltså en riktigt adrenalinfylld forsränningsfärd.


Har aldrig och kommer aldrig!

I fredags - middag och rosevin hos Rane med ett härligt gäng


Sitter här i soffa helt utpumpad och känner bara hur bra mitt liv är, vilken bra helg jag haft och att jag vaknar upp glad (trots mitt morgonhumör) varje jävla dag alltså. Jag har aldrig och kommer aldrig ta det för givet. ♥ Det har varit en fartfylld och rolig dag idag och krafterna är slut, men jag återkommer inom en snar framtid!


Går aldrig till frisören...

Färgade min utväxt för ett tag sedan med den gamla vanliga färgen Mood askblond. Den ljusar bara upp några få nyanser och det räcker för mig. Vill ha det lite naturligare, dock blir mitt hår tyvärr alltid jätteblont varje vår då jag åker till Thailand, så jag får bara vara "naturlig" under vintern. Går aldrig till frisören, gjort det två gånger och båda gångerna gick åt helvete. Sista gången var värst på PUB i Stockholm, då fick jag lämna frisörstolen med med gråsvart hår med en stänk av gröna skiftningar, håret var även halvbött. Min önskan var mörkaskblond med ljusa slingor i, (vet att det kan vara ett projekt att gå från jätteljus till min önskan, men ändå) men det blev inte riktigt som jag hade tänk mig, nej. Fick lösa det på egen hand som vanligt allstå. Dock är jag less på den här färgen nu, haft samma i 5 år, så det är dags för förändring. Tur att min syster är nybliven frisör och redan ett riktigt proffs. Äntligen alltså, det är dags att jag också får gå till en frisör. Vilket lyx! Drog till salongen igår och spånade lite på min kommade hårplan med syster och Jerry igår. Taggad om något! Fortsättningen följer!


Klipp - AiluCrash - Björkliden



Karln tog upp en tjej på scen som fick ta ton, jäkla pipa alltså! Sedan var det dags för en ny låt som aldrig spelats tidigare. Riktigt bra!




Den här känner ni väl igen? ♥

Laddade upp några filmklipp som jag filmade då vi var i Björkliden och AiluCrash lirade. Jäkla ös!

Lugn morgon, nja.

Nordnorge är så fantastiskt fint. Fotat massor under trippen vi gjorde nu i helgen som ni ska få se, här har ni en iaf. Hoff, försov mig i morse! Vaknade 07.49 och började 08.00. Kl 08.00 stämplade jag in. Har aldrig trampat ihjäl mig så hårt med cyklen som jag gjorde de minuterna innan klockan slog prick, hah! Mitt morgonhumör vet ni ju hur det är, men i morse. Extremt! Ni borde varit med, eller inte. Nu måste jag göra bort lite vettigt, så kvällen blir fri. Imån blir jag ensam i några dagar då karln sticket till Uppsala och spelar.


Norge

Just nu sitter vi i festivalbilen på väg till Norge, vi ska dit och locka folk till Kirunafestivalen. Hela Nordnorge ska bl.a planschas. Ikväll tar vi in på ett jättemysigt hotell i Tromsö precis vid hamnen för att ladda batterierna! Mycket bilande, men tur att det är så himla fantastiskt fint att bila mellan alla berg och fjordar så man bara kommer njuta! Vi höres!

 


Ingen morgonmänniska, eller?

Bilder från förra sommaren

 

Gick upp tidigt i morse, t.o.m. före karln, händer inte ofta. Tyvärr aldrig, hah! Han försöker alltid rycka bort täcket så jag ska vakna till liv. Som att det hjälper, börjar ju bara frysa och måste ligga kvar längre och värma upp mig. Hah, hoff! "Men ta en dusch så du blir varm?" Men, då måste jag ju springa till duschen så jag inte fryser ihjäl och hur skönt är det att börja springa det första man gör när man öppnar gluggarna. Jag är ju omöjlig när det kommer till tidiga uppstigningar, guud! Karln har det inte lätt med mitt morgonhumör, hehee. Dock mår jag sjukt bra när jag får vakna tidigt och ha hela dagen framför mig (när jag väl vaknat till liv, tar ca 20min), så jag förstår inte riktigt på mig själv ibland. Nu ska jag läsa om bl.a Bowlbys anknytningsteori, Behavioristiska perspektivet och om olika drömteorier medan tvättmaskinerna är igång. Riktigt intressant!


Kalt, men inte länge till!



Jag och Jonna tog en utomhusfika i lördags, när solen väl var framme var det riktigt skönt väder. Jag tippar på att även vi här längst uppe i norr får grönt på träden innan denna vecka har nått sitt slut. Knopparna på träden har ju som fått små musöron som vill brista! ♥ Nu ska jag krypa ner med min fina i soffan.