Snöfestival - Dag/natt

Snöfestivalen bjöd på:
 
Hundspann
 
Renrace
 
 ..och snöslungetävling!
 
Snökonstnärerna blev bjudna till Trädgårn där de firades rejält efter tävlingen. Här är ni några från bl.a. Spanien, Mexico, Sverige och Ryssland, hah!
 
Karln, Rasmus och Benny
 
Lyckad festival, mycket folk och härligt väder! Bilderna är ju inte dem bästa, men! Vad jag menade med att mitt internet "brann upp" är att jag precis bor ovanför någon typ som svetsar och grejar, något hände så det blixtrade till rejält = död! Hoff! Nu måste jag göra mig redo för jobb! Hörs ikväll igen, då ska jag berätta om den starkaste och mest gripande film jag (någonsin) sett på väldigt länge!

Snöfestivalen 2013

Mitt internet har tyvärr lagt ner (brann upp), inge bra alls! Här är iaf 3 snöskulpturer av 6 som var med i snöskulpturtävlingen här i Kiruna! Sjukt duktiga team och vilket jobb! Trots det spred snökonstnärerna alltid positiv energi och glädje under deras dagar de var här uppe. Vilka imponerade själar! Vinnare blev Ryssland med sin bläckfisk, min favorit!

 

Vilken är er favorit bland dessa tre?

Sverige

Ryssland

Mexico

 

Dags%20f%C3%B6r%20SM%20i%20sn%C3%B6skulptur%20i%20Kiruna

Fest i snö

Så var denna arbetsdag slut, kom precis in genom dörren. Möblerat om hela Folkets hus med ca 40 bord och stolar. Vet inte hur många gånger jag åkt hiss upp och ner. Svett bara flödade, hah! Men nu är läget under kontroll iaf inför mässan som startar imån. Drog en sväng ner till parken nyss också. Snökonstnärerna kämpade fortfarande! Nu sova upp, 06.00 imån!


Dag 2 - Skapandet är igång!

Invigning kl 09.00, media var på plats!
 
Förmiddag - Ryssland, Sverige och Mexico är igång!
 
Eftermiddag - grejer börjar hända!
 
Karln fick en gåva av de ryska snökonstnärerna - Rysk vodka, hah!
 
Igår var en lång dag, kl 06.00 drog vi igång för att förbereda invigningen av snöskulpturtävlingen. Media och alla tävlande var på plats och kl 09.00 drog de igång! Sjukt kul att följa deras konstresa. Jag och karln håller lite extra på ryssarna. De är jobbar sjukt snabbt och springer med snöplågen som dårar, hah! De är inte direkt en snögubbe dom har valt att ska skapa fram utan en bläckfisk som håller i en ankare! Hårt! Teamet från Mexico bad om vatten efter 2h, de tyckte det var så varmt och höll på att svettas ihjäl?! Ja ni hör ju, de är helt otroliga! Arbetsdagen var slut kl 20.00 och vi däckade redan kl 21.00, helt utslagan. Ska strax gå till parken igen och se hur det går, sedan måste jag planera och organisera hanverkmässan som är ett av mina ansvarsområde under helgen. Kul! På återseende!

Konst av snö

Så här såg det ut i förmiddags när vi jobbade, perfekt väder för utomhusjobb! ♥ I morgon är det alltså dags för invigningen av den internationella snöskulpturtävlingen, så då blir det att stiga upp kl 06.00 för att dra till parkerna och förbereda det sista så snökonstnärerna är redo att slå yxan och sågen i kuberna kl 09.00. Full fart! Ska bli kul att se deras konst av snö!

Snöfestivaljobb

Idag klev vi upp i ottan för jobb i parken. Vi har finslipat/spacklat hål och trasiga kanter på snökuberna. Riktigt kul att att få arbeta ute i det friska! Mindre kul är det när vissa inte kan låta kuberna få stå utan måste slå knytnävar och skriva massa onödigt på dem. Tröttsamt! Imån blir det nya tag i parken och på onsdag kör snöskulpturtävlingen igång med tävlande människor från bl.a. Spanien, Mexico, Tyskland och Ryssland. Kul! Nu ska vi kolla Paranormal activity 4. Aah, kommer tuppa av, men jag kan ändå inte låta bli att se den.

Fin helg

Det var dags att tänka på annat, så i fredags testade jag och syster det nya utestället Royal. Riktigt kuuuul hade vi! Gött att Lizette även sov över hos mig så jag slapp vaknade upp helt ensam! ♥ Såja, nu har jag testat det också, så nu behöver jag inte gå ut på flera månader igen. På lördagen drog vi till syster där vi låg i hennes sköna och stora soffa hela dagen och åt pizza, godis och chips och kollade massa GG avsnitt och filmer. Myyys! Tog verkligen igen på matfronten, första dagen mat smakade gott och inte bara nåt (?) på en vecka. Gött! Nu måste jag skynda mig, karln kommer hem efter 5 dagar i söder vilken tid som helst, lycka! ♥ Imån startar min jobbvecka med snöfestivalen också, så imån ska jag och karln laga snökuber som inte blev bra från trampningen, spännande! Hah! Hej och hå!

Värmer

Strax blir det jobb. Har saknat det ändå och det ska bli skönt att träffa lite folk igen. Går ju inte att ligga inne hela dagarna, blir ju bara värre. Nästa vecka blir det även att jobba extra under snöfestivalen som karln är projektledare för. Snöfestivalen sätter igång först till helgen så under veckan så kommer jag få jobba med alla förberedelser som hör till. Blir mycket praktsikt arbete utomhus. Kan nog vara bra för båda min kropp och själ. Tack än en gång för all stöd och fina ord jag fått från er. Värmer och ger mig hopp! ♥

Måste tömma lite...

Sitter och väntar på att min karl ska ringa mig så vi kan säga godnatt till varandra. Känner mig helt lam. Varit utanför dörren typ 15min totalt sedan i lördags. Har inte orkat, tårarna har varit för nära och klumpen har varit för stor i halsen. Idag var jag iaf tvungen att gå ut och köpa toapapper. Har så mycket inplanerat i vår som jag egentligen borde vara glad över, men livsgnistan är totalt försvunnen. Vet att det blir bättre med tiden, men när? Ärligt talat så har jag aldrig mått sämre än vad jag gör nu, nog har jag varit med om kriser förr, men det här är något helt annat. Mat som jag älskar smakar ingenting, jag äter inte för att jag njuter av det utan för att jag måste (och för att karln blir så besviken på mig annars). Chocken har väl släppt, reaktionsfasen är här. Jag märker att jag försöker ta till mig alla möjliga försvarsmekanismer för att dämpa ångesten. Förnekelse, bortträngning. Karln har försökt med alla medel för att trösta mig, men jag vill bara att Mina ska komma tillbaka! Enda jag vill. ♥ Kan inte sova ordentligt, drömde om att Mina levde och att allt var som vanligt. Att hon var död var bara en dröm...trodde jag tills jag vaknade. Igår panikgrät jag mig till sömns, grannarna tänker väl. Om jag hör minsta lilla gökning i deras sovrum, vad hör inte dom då? Pappa ringde mig igår kväll, (även idag på morgonen) har inte orkat svara på något samtal innan det. Vi pratade i nästan 2 timmar, det var bra. Pappa är bra! ♥ Han är lika mycket känslomänniska som jag och vi kan ha dom mest djup samtalen som finns. Pratade även med min fina Jonneli. Tårana kom, det var jobbigt! Alltid tyckt det är jobbigt att gråta bland människor (klarar bara av det med min karl). Men det gick bra med Jonneli också. ♥ Imån är det dags att ta tag i jobbet, bara att ta på sig masken och visa sig stark. Sådär, nu har jag spottat ur mig de mesta. Känns bättre.

Hör du mig?

 
Mina, hör du när jag ropar på dig? ♥ Jag ropar på dig, men du kommer inte...

Du är med oss <3

Jag hoppas inte att du fryser min lilla älskling...jag blir så ledsen när jag tänker så. Du har oss och vi kommer aldrig glömma dig. Jag kände att du var med oss ikväll, jag vet att du tyckte det var en fin begravning. ♥ Du är en stjärna nu och den som lyser starkaste av dom alla. Vi syns i drömmarna mitt älskade hjärta, då ska du få sitta längst fram i skotern, det som du älskade. Nos mot nos. ♥

Ett sista farväl...

Ikväll tar vi ett sista farväl av dig. ♥ Jag hoppas du sitter på fjället just nu som du älskade och äter torrkött och leverpastej. ♥ Jag vet att du inte vill att jag ska vara ledsen, men det gör så ont. Att inte veta när denna ångesten och smärtan ska lätta gör det fruktasvärt att vakna upp till en ny dag. Om jag bara hade fått pussa din blöta nog en sista gång till. Älskade Mina ♥ 
 
Tack så jättemycket för alla fina kommentarer jag fått här, på instagram och på sms. Dem värmer otroligt mycket även om tårarna blir fler när jag läser dem. Ni är fina! ♥

Älskade, finaste...<3

Det gör så ont just nu, mina kinder är blöta och min karls tröja är alldeles blöt som jag legat mot. I 3 timmar har han hållt om mig utan att släppa mig, du är mitt guld. ♥ Det är så fruktanskvärt jobbigt just! Gick till köket nyss och öppnade skåpet, slängde ut alla påsar och knölade ner alla dina favoritgodisar i soppåsen. Mina ögon var så svullna och blöta att jag knappt kunde se vad jag höll på med. Jag sparade din matskål iaf, även om mitt hjärta kommer blöda varje gång jag ser den så kan jag ändå inte slänga den. Behöver dig, varför skulle du flyga iväg med dina vita vingar nu? Min älskade och fina Mina, mina älskade vän och min bästa tröstare! Även om du inte gillade att ligga och mysa nos mot nos så visste du ändå hur du skulle trösta mig när jag var ledsen. Du fanns alltid där. Om jag var glad var du glad och om jag var ledsen var även du det. Kommer aldrig glömma dagen för någon vecka sedan, dagen innan julafton. Den dagen min farmor åkte in på sjukhuset. Mina tårar rann när jag låg i min mors säng och du hoppade upp och tryckte dig så nära mig som du kunde och förde din nos mot min. Nos mot nos! ♥ Du fick mina tårar att torka, det har du alltid fått mitt lilla trasselsudd.
 
Livet är allt annat än lätt just nu, farmor ligger fortfarande på sjukhuset, du har blivit en ängel och mitt hjärta måste åka iväg på jobb hela nästa vecka. Om jag ändå hade fått känna på din blöta nos mot min en sista gång till.Jag tror och hoppas att du finns här hos mig fortfarande, någonstans och ger mig styrka! Vila i frid min älskade! ♥

3 goda

GG ♥
 
Onsdagslyx - en av mina favoriträtter som karln gör! Tortellinigratäng! ♥
 
Julen åkte äntligen ner igår och upp kom bl.a. vårgardinerna! Solen har äntligen kommit tillbaka till Kiruna. Älskar! ♥

Resan till Antibes

Dagsutflykten till Antibes var riktigt mysig. Denna ort ligger placerad mellan Nice och Cannes, så det tog inte många minuter med tåg dit från Nice. Båda jag och karln gillade verkligen Antibes! En söt gammal stadskärna, en jättelik hamn, ett coolt fort och massor av mysiga fik och restauranger inramat av gamla murar. Där hade jag lätt kunnat ha mitt sommarhus.

Högt tempo!

En bild från kära Nice, har kvar hur mycket bilder som helst från Frankrikeresan som jag inte lagt upp här än. Hah, är det dags att mata ännu fler. Resan till Atibes dyker nog upp snarast till exempel.
 
Igår blev det jobb hela dagen, jag var helt slut i ärtan när jag kom hem efter kl 21.Högt tempo, men det gillas! Jag och karln slog direkt på Jurassic park och tröck massa kiwi och choklad i soffan. Skön avslutning på en häftig dag! Igår kände jag att jag börjar komma in i det nya jobbet på riktigt. Nice!

Bra kväll!

Lite bilder från i fredags då jag och karln åt god mat som karln styrt ihop. Oxfilé, är ju det bästa! Köpte på oss 3kg, förra veckan, hah! Efter det drog vi till Trädgårn och lyssnade lite band, The New Ukrainians. Viktor gästspelade bl.a. och Magnus på trummor såg man för ett tag sen med Melissa Horn på Cirkus. Bra stämning!

Midnattsol

Fått ett jättefint halsband som symboliserar midnattssolen av mitt finaste hjärta! ♥

Nyårsafton 2012

Karln tog på sig en riktigt vågad nyårsrätt, gås (stoppad med äpplen, plommon, lök, honung, vitvinsvinäger och rosmarin), och lyckades galant! Var spännande att ta den första tuggan, väldigt fet fågel, men smakade typ som rostbiff. Alla blev nöjda och glada! Nu har jag testad både ripa, gås, kalkon och struts. Tjäder nästa då! Under kvällen hann vi med bastu, tända rislampor och spela spel innan tolvslaget kom i kapp oss. Då blev det att skåla med champagne och skjuta raketer. Kvällen slutade med att vi satt ett stort gäng i grillkåtan och grillade korv och körde musiktävling till ca kl 05 på morgonkvisten, hah! Jättejätte rolig och lyckad afton! ♥

Nytt

Då var det 2013, nytt och fräscht år! Kommer komma upp lite bilder från nyårsafton senare. Nu måste jag ta tag i lite viktiga grejer och sen blir det lunch med syster på Safari. Gött!