Nice - Del 3

Bilder från en dag då vi tog en tur upp på ett utsiktsberg där man kunde se ut över hela Nice. Otroligt fint! Det var även där uppe vi tog en picknick med champange och ostar en dag. Fanns en jättestor park högt upp på berget. (på bild ovanför). Perfekta stället eller vad! Dock var det rätt svårt faktiskt att hitta en bra plats där vi kunde sitta lite ifred och inte ingröpt i en folkmassa. Överallt bakom buskar och krön låg kärlekspar och gosade och höll på med ett och annat. Hah! Men tillsits hittade vi vår plats också ♥

Ös!

Kvällen på Ferrum var grym tack vare karln och co som rockade loss hela byggnaden! Riktigt kul att höra de nya låtarna live också! Folk sjöng med och hoppade, vissa var mer pilsk än andra och ja, hah, nä men riktigt bra stämning var det allt! Längtar tills dom drar igång resten av de nya, där finns det nämligen en som jag gillar lite extra. Nu har karln klar med maten, HUNGRIG! Puss och hej!

På scen ikväll!

 
Ikväll ska jag ta på mig dansskorna och bege mig till Ferrum. Har inte varit där sedan april, så det är väl dags! Man kan ju undra vad jag ska dit och göra helt plötsligt. Jo, ikväll är det min karl som ska stå på scen och sjunga med sitt band. Inte kan jag ligga hemma med handen i byxan då inte! AiluCrash kommer att presentera helt nya låtar som färdigställts till det kommande andra albumet, men även utsläppt material kommer dom att köra. Sjukt kul, har hört alla de nya redan och jag kan bara säga, första skivan är bra, men andra är på en helt annan nivå!! Dom är så duktiga! Har sålts en heeel del förköp till ikväll också, så det kommer nog vara knök på båda våningarna. KUL!

Ost!

Jag och karln klev upp tidigt i morse för att traska ner till Kvantum för att handla lite. Så här slutar det alltid: Ost, ost, alla sorters ostar. Hah! Båda är helt besatta, vi äter ost till allt. Efter det drog jag till mor och tog en kopp kaffe. Sedan drog vi en shoppingrunda på stan och avslutade med en fika på Café rost. Mysigt! Nu kallar dock jobb!

Villefranche-sur-Mer

Under vår resa i Nice så bestämde vi oss för att åka till den lilla byn Villefranche-sur-Mer som ligger 10min utanför Nice en dag. Vi hade tagit tåget förbi byn någon dag innan när vi skulle till Monaco och blev sugna på att göra en dagstur dit. Jättemysig lite by och knappt några turister. Vi badade, vandrade runt och slutade med en sen lunch vid båtarna. Lyxade till lite extra (lyx är ett måste varje dag under semestern) med en braklunch för ca 800kr var. Ska man lyxa så ska man ta i också! Denna dag är helt klart en av våra bästa dagar där nere.

Celandine 6år

Idag (eller för någon minut sedan) fyller min blogg hela 6år!!! Den 18 okt-06 föddes Celandine. Ett namn jag blev kär i direkt, både jättevackert och så liknar det mitt riktiga namn. Tänka sig vad tiden gått! Inte ett enda inlägg är bortraderat sedan starten. Så vill ni veta vad jag gjort de senaste åren så bläddra bak i min dagbok. Tänk vad en blogg är kul ändå, man kan styra den helt hur man vill. Jag har dock valt att alltid hålla min blogg på en jämn nivå och aldrig blottat mitt privatliv helt och hållet, ibland undrar jag faktiskt vad som hade hänt om jag kört den vägen? Lite mer sådan här stil kanske: "Idag var jag tvungen att skicka ut min karl i farstun så jag fick krysta ifred på toaletten, kände att toalettbesöket skulle bli allt annat än en mild upplevelse", eller "idag fick jag ännu ett kärleksbrev där ännu mer guld och gröna skogar lovades från honom, (blottar ut alla mail på bloggen) han har skrivit hela sommaren men jag har inte svarat på något. Borde kanske nämna detta för hans tjej som heter ...?", eller "idag körde vi en ny ställning, den här (länk) den var så komplicerad att det slutade med dessa skador..(bild på skador) " Ibland har jag ju haft god lust att skriva av mig hur det egentligen ligger till i vissa stunder i livet, så vissa kan sluta andas så otroligt djuriskt efter drama. Men med respekt för andra och för min egen del har jag valt bort sådant. Ytligt och tråkigt eller klokt och välbetänkt, det väljer man ju själv ♥

Det vita täcket

Det vita täcket kom idag! Gött! Det kan gärna stanna, hellre snö än regn! Jag längtar fruktasvärt mycket till julen också. Låt det bli 1 december nu! Jag vill julpynta, julbaka, lyssna på julmusik och julpyssla. Älskar julen! Minns förra året när jag och karln gick upp var och varannan morgon kl 07.15, tog med oss täckerna till soffan, tände ljus, drack varm choklad och kollade på julkalendern. Sååå mys! ♥

Extraknäck

Igår hade jag, Julia och Rane en liten rödvinskväll. Kvällen slutade rätt tidigt p.g.a. jobb men fan vad trevligt vi hade! Just nu sitter på jobbet och har rast. Knäcker lite extra pengar när min arbetskamrat är sjukskriven. Dubbelt betalt är svårt att tacka nej till! Ska bli skönt att dra hem och mysa med hjärtat senare. Sjukt trött så fått halsa lite vingmedel här på jobbet. Vingarna har dock inte utvecklats än.


Nice - Del 2

På väg till stranden för picknick! Karln håller ett stadigt grepp om sin baguette. Heehe!
 
En eftermiddag körde vi picknick vid havet. Vi drog till en mataffär och köpte med oss en flaska rosé, massa goda ostar och färskt bröd. Väldigt enkel grej att fixa, men tänk vad mysigt det kan bli! Bara vi och havet, ibland är det skönt att slippa trängas med andra på en restaurang. En annan dag körde vi champangelunch uppe på ett berg i en park. Vilken utsikt och vilken bra idé! Inget man gör varje dag direkt Trist att jag dock inte har några bilder från det tillfället.

Klickat

Har en kappa från V AVE S.R. som jag köpte förra vintern. Totalt älskar den, ett av mina bästa köp någonsin faktiskt. Idag blev det att beställa en till vinterjacka från Nelly. Föll direkt, kolla bara luvan! Fiiin! Min andra kappa saknar luva, så den här behövde jag verkligen. Alltid kul att variera. ♥

Monaco

En dag bestämde vi oss för att göra en dagsutflykt till Monaco. Tågen var jättesmidiga att ta! Tog bara ca 30min med det långsammare tåget och kostade inte många kronor (betalade med mynt i biljettautomaten). Elegans, rikedom, lyxyachter, museer, kasinon! Monaco är väldigt litet men häftigt! Vi hann bada på den lilla stranden också som hade strikta regler. Bollsporter och fiske var förbjudet och de hade även planterat små fiskar i det inhägnade området där vi badade.

Nice - Del 1

Här kommer bilder från de första dagarna i Nice. Vackra Nice och finaste födelsedagspresent! Vi bodde mitt i smeten, nära till det vi ville vara nära helt enkelt. Stranden, gamla stan, restaurangerna! Hotellet vi bodde på var rätt litet, men mysigt. Personalen var jättetrevliga, helst en av städerskorna. Ni vet den lilla söta tekannan i Skönheten och odjuret? Precis som henne var hon! Hon tog hand om oss som om vi vore hennes barn. Hih!

Kvick dag

Sitter på jobbet och har rast, dagen har gått riktigt fort. Tog en fika med karln och Rane tidigare idag också, riktigt trevligt! Om 2h blir det att cykla hem och slå på en film och mysa. Slog på senaste filmen av Johan Falk igår, har inget att säga om filmen...somnade när den började och vaknade när den slutade, hah. Nya tag ikväll!


Lyan vibrerar

Jobbat fm hela veckan, så skönt att slippa allt för mycket kvällar. Minns för två år sedan då jag hade 15 kvällar i månaden, mycket till liv, nu har jag bara 6. Ganske så skönt!! Har hunnit på långpromenad efter jobbet och för en stund sedan dök karln in genom dörren och slog på Kiss senaste album. Lyan vibrerar. Får se vad resten av kvällen har att bjuda på.

Försprång

Vårt mysiga hotell vi bodde på i 10 dagar ♥
 
Har tänkt lägga upp bilder från vår resa till Nice redan i måndags, men efter att ha fört över alla bilder på datorn och märkt att det var liiite mer bilder än jag trott så blev jag plötsligt lite för lat. Men det kommer! Ska bara sortera dem, allt är en enda stor röra nu. Annars så rullar livet på, lillasyter gick bl.a. och förlovade i måndags. Så glad för deras skull! Först hus, sen ringarna, snart en knodd? Hih! Jag och Ludde ligger lite efter i jämförelse med dem.. kanske därför att Lizette och Simon faktiskt också blev ett par hela en månad innan oss och därför haft stort försprång? Heehee! ♥