Hejdå Stockholm hej Kiruna

Hemma!! Har kramats, tvättat 5 maskiner kläder och ätit massor med tacos. Dock är jag lite sträv p.g.a att jag var den enda av alla som inte fick min väska när vi kom fram. Den fick tydligen inte plats (?). Underbar ursäkt. Sen tyckte dom det var självklart att den kommer hem till mig först imån eftersom nästa flyg kommer så sent ikväll. Hah, nej sa jag! Ikväll/natt ska jag ha den inte imån! Nån måtta får det vara.

 

Sjukt bra låt och henns röst är total!


Sista dagen

Drar hem imån. Har haft en riktigt rolig vecka här iaf så det känns bra. Utvilad till max! Idag for vi till farfars grav som jag ville besöka innan jag drar upp igen. Kändes bra. Min saknade farfar ♥ Men som sagt, sista kvällen nu så här vill jag inte sitta och nöta utan umgås. Så hej!


Mina fötter blöder...

Nu är det köpstopp för min del. Jag är som väldigt nöjd. Jag är också glad att jag gick in i det butiker jag inte hade tänkt besöka, för det var nämligen där jag gjorde dom bästa fynden. Lång dag idag, men rolig. Drog till Carro vid 10 i morse. Vi tog en veva förbi Jerns på sveavägen som jag jobbade på under den tiden jag bodde här. Fick träffa alla mina gamla arbetskamrater, så kul! Blev en massa kramar. Åå, jag trivdes så bra där. Efter det tog vi en veva på söder och ännu en till veva till Sundbyberg. Traskade förbi min gamla lya. Blev lite mjuk i själen och lite hård också när jag såg en gubbe där inne i lyan som glodde ut. Fan. Hade jag bott kvar där nu så hade jag bott granne med Carro och Sofia som är på G att flytta dit. Bara några meter ifrån varandra! Va? Typsikt. Än vad det heller inte slut på äventyret, vi tyckte även att vi orkade dra en veva till Kista. Så där fortsatte det. Kom hem 8 ikväll, död. Mina hälar är i kras. Men värt var det! Nu blir det iaf lugnt till läggdags. Orkar inte röra mer än en halv fena.

 

Farmor har ett skåp i köket och hon är väldigt pigg på att

fylla den med nytta när jag kommer på besök.


Två konstaplar hälsar på vid midnatt...

Igår kväll vid 12-tiden så plingade två konstaplar på här hos min farmor. Farmors jämngamla granne hade tydligen inte svarat under hela kvällen och hennes dotter var såklart orolig. Farmor välkomnade varmt konstaplarna in i lyan och visade grannens fönster som man ser från balkongen. Ena konstapeln klättrade upp på balkongräcket och farmor blev förskräckt och tyckte hon behövde hålla i konstapeln så han inte skulle ramla ner för alla våningar. "Ramla inte nu, gode gud jag håller i dig!" Kom in i sovrummet här kan man också kika in. Jag har ju själv 4:a söner, fast dom är ju vuxna nu och att...". I farmors värld finns ingen punkt. Iaf, strax efter att dom kommit in i lyan kom ambulansen. Aah!


Bilder från i onsdags när jag, Carro, Sara och Malin tog en trevlig liten utgång.


Nåt trevligt och nåt tragiskt...

Har hunnit med en heldel shopping nu de senaste dagarna. Igår sprang jag nån timme och idag blev det nån timme till på morgonkvisten. Det finns för mkt! Jag måste ta tag i mig själv känner jag innan det går helt åt helvete det här. Imån blir det en heldag inne i stan med Carro. Ska försöka behärska mig ordentligt.

 

Idag for vi till min farbror och mina småkusiner ännu en gång. Även min andra farbror kom på besök en sväng, kul! Jag och Henry kastade bollar och ballonger och Viola ville visa upp sina fina kläder och bytte om X antal gånger under dagen. Blev nog sista gången på denna resa jag fick träffa dom, men jag ska allt se till att komma ner snart igen så det inte går 1 1/2 år igen innan vi ses. Nej, det går ju bara inte att hålla på så.

 

Ingen utsikt man skulle tacka nej till direkt.

 

På bild: farmor - far - Viola - Henry

 

Från nåt trevligt till något tragiskt: Karlns skidkompis har omkommit efter en tragisk skidolycka. Han tappade balansen i ett stenigt parti och föll med huvudet och nacken före in i en sten. Förjävligt! Och jag blir så rädd också. För varje gång detta händer så tänker jag alltid att "det kunde varit Niklas". Jag är livrädd när han åker i berg. Kör bara rakt ner som en dåre och har ingen som helst koll på vart han landar. Han leker som inte med vem som helst! Livsfarligt! Ren tur är vad han har!


Onsdag i Sthlm

Solen är totalt oblyg här i Stockholm idag. Igår drog jag, far och farmor till Skärholmen och Ikea. Sen en sväng till farbror på kvällen där jag fick träffa mina småkusiner. Två små vilda gryn! Viola och jag har ju lekt en heldel när jag bodde här. Men Henry fick jag träffa nu för första gången eftersom han föddes i samma veva som jag flyttade. Så kul! Tunnelbanan verkar gå som den ska just här vart jag bor så jag ska ta mig in till stan om ett tag för lite shopping. Efter det ska jag möta upp Carro när hon slutar kl 7. Då ska vi toka loss!

 

Tagen i morse

 

Jag just nu


Jag flög till Sthlm, men landade i Kiruna?

Jaha, då var det som på tiden för en liten uppdatering igen. Iaf, denna vecka har jag tagit ledigt helt från jobbet. Så igår flög jag ner till Sthlm där jag nu ska vara hela veckan. Jag var beredd på kaos när jag landade, så ingen känga kastades av när jag skulle försöka ta mig in till centralen. Arlanda express var tydligen inte igång så jag fick tyvärr köpa mig en flygbuss-biljett som alla andra. Utanför var det som lite kaos. Jag såg inte slutet på kön till bussarna så jag vände på klacken för att ta några djupa andetag ett tag innan jag också skulle bli en av alla i kön. I samma veva säger dom i högtalarna att expresståget är igång igen så jag sket i min bussbiljett och köpte en ny biljett till tåget istället. Fan heller att jag skulle krysta i en buss på E4:an en sån här dag, nej nej. Tåget rullade iaf på och snabbt som attan var jag inne i stan. Carro mötte upp mig och vi drog en snabb lunch innan jag sedan satte mig på pendeln i nån minut till Älvsjö där far hämtade upp mig med bilen. Gött! Mer ska jag berätta, men det kommer i ett nytt inlägg. Hej så länge!

 

Bilden kan man tro är fotad från vilken vinterdag som helst i Kiruna. Fast nu är det ju inte så utan denna bild är tagen i Stockholm i dag och då blir det helt plötsligt mer intressant.


Timbaland/KatyPerry

 

Spelar ingen roll. Han gör det alltid!

tacksam

Hur fin? Den ska jag bada i!

 

Har just druckit en kanna kaffe på tom mage och känner just nu att det kanske inte var så klokt. Om 2h blir det iaf en fika på Rost med Pigan och det kommer då sitta om nåt. Sjukt hungrig! Iaf, igår fick jag sån där lesskänsla mitt i allt. Jag vill vara ledig, jag vill vara fri. Hatar känslan av att inte vilja gå till sitt jobb. Men vet ni vad? Den känsla är borta nu. Vet inte vad som hände med mig över natten, men idag är jag helt plötsligt sjukt tacksam över att jag har ett jobb. Ett bra jobb dessutom. Jag ska fan inte gnälla. Verkligen inte.


Tjena!

Jag hade sådan elegant sidbena förr i tiden...


Vad hände under helgen?

I Lördags vaknade jag upp till strålande sol och var pigg som en mört. Blev marknad med vännerna och en lång lunch på Valentino. Sen kom kvällen och då var det dags för lite fest hemma hos mig. Vidare mot ferrum som var sådär, tyckte vi hade mkt roligare och trevligare hemma hos mig. Nu blir det dock inte krog för min del på ett bra tag. Nu ihelg jobb, nästa helg borta, sen jobb två helger i rad igen!


Bara jag en fredag

Fredag!! Sjukt trött dock eftersom jag bara sov 4h inatt. Gick och la mig innan 1 och försökte verkligen somna, men så hörde jag det där!! Både jag och karln har nämligen märkt att det "knackar" varje natt i sovrummet precis några minuter efter 1. Jävligt obehagligt. Klart det kan vara grannen, men varför precis alltid samma tidpunkt? Och nu inatt igen såklart, mina nerver höll på att krulla sig totalt. Hoff! Är redan rädd för att gå och sova ensam. Karln är ju som sagt bortrest hela helgen. Ska försöka koppla bort det där och göra min egna helkväll så bra som möjlig. Kom nyss hem med en påse med bara massa gott som jag ska pressa ikväll till 1000 avsnitt av GG som jag missat, men innan det ska jag ta ett avkopplande skumbad. Just en sån här kväll har jag längtat efter alldeles för länge. Men nu så, lyx!


Vill ni veta, eller inte?

Klockan ringer kl 6 och här sitter jag. Har haft en trevlig kväll med pigan. Jag lagade tacopizza till oss som vi avnjöt bland tända ljus, sen jäste vi rejält i soffan. I helg är jag ledig och det ska bli så jävla sköönt!

 

En fråga: Kollar ni alltid vem som ringer innan ni svarar i eran mobil? Det gör då alltid jag, eller trodde. Det var nämligen så här att jag låg i min mors soffa och pratade med karln i telefonen. Vi bestämde att vi skulle lägga på så jag kunde ringa och beställa mat till oss. Vi la på och i samma veva får jag världens kramper i magen. Telefonen ringer igen och jag svarar utan att kolla (trodde ju såklart att det var karln och svarar såhär):

 

Jag: VAD? Jag har jääävligt ont i magen!

Andra luren: .....hej?

 

Klockreeent!


Ensam varg

Helt tyst. Sitter i min ensamhet och äter en gräddig semla och tycket lite synd om mig själv som måste äta den helt själv. Karln har nämligen dragit iväg och kommer inte hem förrän på måndag. Han är just nu lärare på skidgymnasiet och idag åkte han och hela klassen till Åre. Vill också "hem". Att köra lektionerna där nere blir nog riktigt kul. Blod, svett och tårar rakt av. Nädå, karln är nog en vass lärare, men mest av allt snäll. Aja, nu ska jag bädda upp min halva och sen snarka. Fm imån.


Att fylla jämt!

1000 grejer att fixa, därför har min blogg sovit några dagar nu. I lördags var det 50års-fest iaf! Min mors karls Tompi fick uppleva en fest han aldrig glömmer. Vi var många! Alla lika glada. Det bjöds på god 3 rätters, ett bra band som spelade, fri bar och buggdans till klockan 4 på morgonkvisten! Inget spott i glaset denna kväll om man säger så. 10h höll vi snarare på, iaf många av oss. Ja, vad är det man brukar säga "Det som hände på festen, stannar på festen" Hah, ne nu tog jag i, eller? Jo. Sjukt lyckad fest iaf måste jag säga! Vill tillbaka!


En fin present av en fin vän

"I Vänner för livet utforskar Bradley Trevor Greive vänskapens natur och med oemotståndliga bilder av djur och humoristiska texter försöker han förstå varför vi inte kan leva utan vänner, hur det kommer sig att vänskap sakta växer fram, vad man gör när vänner sviker, och han påminner oss om hur sällan vi tackar våra vänner för att de alltid finns där för oss."


När allt känns...allt.

Jag längtar till helgen, kommer bli grymt. Tompi, mors karl/min låssasfar fyller 50. Fira honom är verkligen vad vi ska, vi är många och han kommer få ett jäkla kalas som han aldrig glömmer! Jag hoppas även att hammaren vill köra in spiken totalt också, för då kommer det bli ljusa tider framöver för mig. Allt känns himla bra just nu faktiskt. Just precis nu! Bara sådär. Härlig känsla, saknad känsla.


rast..lös

Jag och Jessica hade filmkväll igår. Té/daimtårta/Ace age. Underbart! Jessica hade även med en överaskningspresent åt mig, Piiiigan ♥ Ska visa senare. Så söt.

 

Idag har jag iaf varit grymt rastlös, kan faktiskt inte ens komma ihåg när jag var det sist. Kanske är bra ändå, alltså att kunna känna rastlöshet. Hm. Ensam är jag också. Karln (numera magistern) är fortfarande ute på äventyr. Ska bli spännande att höra hur det gått för honom idag. Som smort kan jag tro. Ja, men nu kom han så...ajö!


Case 39


“Case 39” är en skräckfilm där Renée Zellweger spelar socialarbetaren Emily Jenkins. Emily tror att hon sett det mesta innan hon tar sig an sitt hittills svåraste fall, den plågade tioåringen Lilith Sullivan. Emilys värsta farhågor besannas när föräldrarna försöker döda Lilith, deras enda dotter. Emily räddar henne och bestämmer sig för att själv ta hand om henne tills dess att en lämplig fosterfamilj går att finna. Det är vid det laget den verkliga skräcken börjar.."

Den här såg jag och karln i går. Gillar skräck där barn är inblandade, hah, märkligt, men jag bara gör det! Just i denna film är ungen riktigt bra på att spela också. Ok rulle! Även om man fattar nästan direkt vem som är "boven" så blir den ändå inte mindre spännande för det.

Roande bok

"Jag trodde alltid att jag var starkare än alla droger, att jag var för smart för att bli beroende av något på riktigt, att bara idioter utan viljekraft blev beroende"

"Istället för att ta droger knullade jag en massa groupies. Och det fanns hur många som helst. Jag kunde vara med 4 eller 5 tjejer per natt. Jag kunde ha sex före en konsert, efter en konsert och ibland under en konsert. Det tog aldrig slut, för jag stod aldrig över ett tillfälle och tillfällerna fanns alltid där"

"Girighet är (efter själviskhet) det som oftast kommer i vägen för människors framgångar"

"Nikki var döende, Tommy söp och slogs med sin fru, Vince var helt urflippad och Mick vaknade varje morgon och drack och snyftade för sig själv tills han tuppade av. Och det här skulle föreställa ett av världens största och bästa rockband"

"Det som hände i det förflutna har hänt, det som ska hända i framtiden kommer att hända ändå. Jag har alltid varit intresserad av det som händer i nuet"

"Vi handlar fan om eld, vi handlar om brudar och vi handlar om hårspray. Och det är jävligt mycket bättre än att handla om tristess"

 

Istället för en lång och ointressant recension så ha jag istället tagit ut citat ur boken The dirt som jag tycker symboliserar starkt vad boken handlar om.