Bilder

Kiruna - utsikten från min mors balkong ♥

Suttit och kollat massa festivalbilder från helgen. Ska lägga upp mina egna också här på bloggen snart. Vet inte riktigt bara vart jag ska börja. Flera 100 bilder för 17. Filmer också. Får ta en bit i taget helt enkelt. Fan vad jag längtar tillbaka.

4år

Idag firar jag och Niklas 4år tillsammans. Helt galet vad tiden rullar fort. Brukar ofta tänka tillbaka på den första tiden vi var tillsammans. Vad stela vi var mot varandra och vad lite man visste om varandra egentligen. Brukar ofta köra denna "såhär hade du aldrig gjort första dagen vi var med varandra". Hah. Tolka det som ni vill. 4 härliga år ♥



Det är över nu...

Kom hem för ungefär 1h sedan till (varma) Sthlm igen. Jag kan erkänna att jag är rätt stadig i knoppen trots 3 hårda festivaldagar. Sjukt roliga dagar för den delen också. Ångesten var dock grov på morgonkvisten idag när jag visste att allt var över och att jag var tvungen att åka hem själv till en ensam lya. Fyyy. Fast man får väl tåla det. Både Sanna och karln kommer ju hem om ett par dagar. Nä, just nu känner jag mig bara som ett litet gryn som vill bli tröstad, fast det är bara att stänga av dom tankarna. Imån är det jobb igen.

Kirunafestivalen

Ett glas resorb är halsat och den första ölen är knäckt. +6 ute, men lite bitande kyla får man då fan tåla. Vi hade tänkt gå där innan 8, värma upp i öltältet och sedan se Adam tensta klockan 9. Lite mjukstart idag tänkte vi så vi orkar hela helgen. Dimman nästa!



Lockar


Köpte den här locktången idag. Är väldigt nöjd med plattången som jag har i samma märke, så nu satsade jag på denna också. Behöver en bra och den här är bra också. Testade nyss. Tänkte köra nån lock under festivalen, men jag får se. Denna tid som man behöver med denna känner jag att jag ej kommer ha ro till. Men, vi får se.

Köpte curling spray i samma veva som ger maximal spänst och glans + att den skyddar mot värme. Kan nog behövas. Mitt hår är riktigt svårt att hålla kvar sina lockar utan att slakna.

Hope


Var med i en tävling som denna
dam hade på sin blogg. Man kunde vinna ett armband och jag var en av dom som vann ett. Kuuuul. Den får nog inviga min arm under festivalen.

Skinnflådd



Den här sugisen stod så stolt (kolla in stubbfrillan bara) på våran altan i Pålsträsk och den var tyvärr inte den enda heller. 30 bett på endast ena benet har jag. Prickikörv. Klådan kör slut på mina batterier snart. Ibland är det iaf skönt att det regnar.

Bilder från midsommarafton





Jag ville aldrig att helgen skulle ta slut, men det gjorde den och fort gick det också. Vi hade tur med vädret på aftonen. Solen gled fram i samma veva som nubben slank ner. Körde lagtävlingar gjorde vi också. Svinkul. Vi höll igång till tidigt på morgonen. Det märktes. Vi var 11st, men man hade kunnat tro att vi var fler än så med tanke hur det såg ut dagen efter. Hoo. Tur att grannara hade rest bort. Tack för en trevlig helg alla!

Glitterpanna

Min sötis nos


Febern börjar sakta avta nu känner jag. Svettpärlorna glittrar i pannan på mig. Huvudet känns dock som ett klot. Nu gäller det bara att ladda inför festivalen som börjar om 2 dagar. Släpper sargen redan på torsdag och jag hoppas att batterierna håller till söndag morgon.


Typiskt

Är tillbaka i Kiruna igen efter en kraftig helg i Pålsträsk. Haft svinkul. Bara det att den där febern och smärtan i halsen som kom smygande på fredagen inte var så himla kul. På lördagen small den på rejält och jag fick knapra tabletter för att orka leva. Irriterande. Hoppas jag blir frisk fort. Inge kul det här.

Sol på midsommar


VI tog den första nubben där vid 4-tiden. Ja! Det är på G här i huset, massor med folk. T.o.m Mina (min hund) har sitt barn och barnbarn på besök. Vi har delat upp oss i lag nu. Vi ska köra femkamp och sen ska vi ha en tävling i den som kan göra bäst trick på studsmattan. Får se hur det går, halva ssystemet är ju redan tömt. Jofan, solen gled ju fram nu på eftermiddagen också. Perfekt! GLAD MIDSOMMAR!

Packat hus

Vilken lång dag. Först flygning upp till Kiruna. Möttes av en hård skur, inge regn på måttlig nivå precis. Kopplade av en timme, sedan var det bara att sätta sig i bilden påväg mot söder igen. Nu sitter jag här i Pålsträsk i min famlijs hus. Mysigt, även om myggen gnager. Jag är sjukt trött, men jag vill ändå inte sova eftersom moster, kusin och deras karlar anländer vilken tid som helst. Kul, har ju inte sett dom på år. Vi blir 11st sammanlagt som kommer bo och fira midsommar här ihelg. Härliga tider.


Väntar på flyget...



Nu sitter jag och Niklas i loungen medans vi väntar på vårat flyg som ska ta oss till Kiruna. Vi sitter och kollar utsikten över planen och pressar bullar, chips, frukt, kaffe och dricka samtidigt. Måste passa på när det bjuds. Känner mig lite ensam här bland alla portföljgubbar och affärsnissar faktsikt. Nää, fan vad gött att komma hem till norrland igen.

Semester...

Vädret ser inte lovande ut, men det gör inte så mkt.
 Det finns annat som kommer göra mig glad ändå!
En dag kvar...

Trio inlägg igen...


Hade ju lovat att berätta en rolig sak för er här i bloggen. Kanske ingen rolig sak för er, men för mig är det faktsikt jätte mycket det. Sanna har flyttat in hos mig. Hon ska bo och jobba här under sommaren. Nu har vi varit sambos i en vecka och det är bara för svinkul. Min lya jag hyr är ju så stor och rymlig så det finns gott om plats. För vi är ju nämligen 3st nu som bor här. Sanna fick sovrummet och sängen (och snart en egen tv). Jag och karln sover i bäddsoffan i vardagsrummet. Klart man ställer upp för sina polare i sånna här lägen. Välkommen polör!

Ska vi bära den samma dag alla tre?



Det började med att
Maddis och Sanna såg denna jacka på en tjej när vi satt i Kungsträdgården förra veckan. Sen startade jakten. Maddis fann den först. En sekund senare var den helt slut öööverallt. Efter några dagar kom ännu en ny leverans. Sanna hade tur och röck snabbt åt sig den sista jackan (alla tog slut nästan direkt dom kom in) Jag torkade då en tår och gav upp jakten, men så idag när jag och Sanna åkte till Kista så hängde det ett gäng nya IGEN. Det visade sig att dom just kommit in och dom kommer bara in en storlek av varje. Så nu har vi alla tre en varsinn. Lite smånötit va, men vad gör man när alla har samma smak.

Värt

Suttit och samtalat med facket hela morgonen känns det som. Ibland kan det kännas lite surt att sitta och betala dom varje månad, men när man väl behöver deras hjälp så är det värt allt. Dom hjälper en grovt  mkt. Så skööönt. Nä nu ska jag dra mig till jobbet. Ska berätta en rolig grej sen som jag helt glömt bort att nämna här ju.

Mariefred - Gripsholms slott





När vi var hos pappa så bestämde vi oss för att ta en veva till Mariefred som ändå ligger i närheten. Så sjukt fint där. Precis som att man har rest tillbaka i tiden när man går där på gatorna. Sa alltid när jag var knodd att jag ville bo där när jag blir gammal. Det vill jag fortfarande. Tog en titt på Gripsholms slott också. Tycker gamla byggnader och helst slott är svin fascinerande. Tur med vädret kan man även säga att vi hade.

Lite Kungshagen igen...





Sköna Kungshagen, där kan man verkligen koppla av bollen på riktigt.
 Synd att det inte blir oftare man åker dit.

Personalfest







Igår var det personalfest för hela slanten. Först gick vi på Villa Godthem, riktigt fint ställe och god mat...och dyyyrt. Tur att firman bjöd oss. Till maten drack vi nog det dyraste vinet jag har druckit. Inte för att jag är en fena på vin, men det smakade precis som de billagaste vinet man kan hitta bland hyllorna på systemet, (d.v.s det vinet jag dricker). Sedan drog vi in på Grönan. Sket i att betala rättare sagt. Frågade chefen när vi var inne "behövde vi inte betala för att gå in?" Chefen " äääh, nu drar vi och tar en öl" och så blev det. Kul kväll blev det allt!

Kallblodig


Hittade den här bilden på mig på pappas kylskåp. Inget minne av den, det enda jag vet är att jag står i en sjukt snygg bomberjacka på farmors gård. Jag kan tänka mig att pappa störde mig från någon rolig lek och sa nåt i stilen "nu ställer du dig där så jag får ta ett fint kort på dig". Jag ser väldigt kallblodig ut måste jag säga.

ha ha halu...

Halu! Kom hem från grönan för ett tag sedan. Har haft lite party med jobbet idag. Skitkul! Imån är jag ledig, ska ta det lungt hade jag tänkt, kanske lägga ner lite mer tid på min blogg. Har ju knappt varit hemma dom senaste dagarna. Bläu, nä nu sitter niklas och tittar när jag skriver...då tar det stopp. Kan inte koncentrera mig. Vi tar resten imån då!

Fotboll i Kungsträdgården



Igår åkte vi ett gäng kvinnor till Kungsträdgården för att kolla fotbollen. Vi kom lite sent så det var redan fullt, så vi satte oss precis utanför på en uteservering istället. Trevligt trevligt. Mkt folk och när bollen gled i krysset vibrerade hela Kungsträdgården. Fasen vilken stämning! Skulle ta det lilla lugna (egentligen) eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter. Fast jag blev i luvan iaf. Mina "ögon rullade" enligt Niklas när jag skulle kliva ner i kojs. Det märkte jag själv först på morgonen då jag mer än allt annat ville gräva min egen grop.

Grillat är gött!




Vi grillade varje kväll när vi var i Kungshagen. Grillspett med grillpotatissallad. En kraftig favorit. Så jävla gott! Nä, det är grillat som gäller på sommaren. Inget annat.

Strandpolarna



Ska visa bilder från Kungshagen när vi var hos far min. Ploppar upp lite bilder då och då, orkar inte ta allt på en gång. Många som sagt. Här har ni en iaf. Vårat lilla polargäng som var dom enda som var på standen och badade med oss. Skönt att vi fick ha hela stranden för oss själva. Dessa varesler var ändå så tysta och söta förutom när dom sket ner stranden förstås.

Parkhäng är det bästa...






I lördagskväll blev det häng i Rålambshovsparken. Vi blev ett rätt stort gäng och lika törstiga var vi allihopa. Fick träffa en heldel gamla arbetskamrater från Åre också. Inte igår inte. Svinkul. Vi satt där säkert i 4h innan vi sedan drog vidare till Trädgården. Där var det dock alldeles för mkt folk för att kunna andas, men det gick ändå. Nej, mer än såhär säger jag inte. Bilderna får tala för resten!

hejhopp


Ny vecka igen. Hooo, tiden sprutar iväg. Nästa vecka åker jag ju till Kiruna. Blir nog att fira midsommar i Pålsträsk (så nu vet du det mor). Sedan är det festivaaal! Det är helt sjukt det här vädret också. Det har varit sol utan ett enda moln nu i över 2 veckor i sträck, fast dom har lovat sämre i veckan faktsikt (otur va S?). Ja, nä jag måste tyvärr åka till jobbet snart. Återkommer senare idag.

Godisdrinkar i Kungsträdgården





I fredags drog jag och Niklas till Kungsträdgården för att ta en drink (eller fler) med Niklas storasyster och hennes vän. Först gången jag träffar storasyrran, så det var spännande. En rolig prick är vad hon är. Utan tvekan. Hade det jätte trevligt. Tyvärr var jag tvungen att hålla igen lite eftersom jag skulle upp till jobbet nästa dag. Fast jag släppte lös mer än jag tänkt iaf. Det ångrar jag ej.

Så småningom...


Hänt en massa roligt dom senaste dagarna, har även varit ut två dagar i rad. Härliga kvällar. Miljoner bilder har jag tagit också som jag tänker visa er. Fast just nu sitter jag och bakissvettas och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

dopp

123292-1317
Det var härligt med ett svalkande kvällsdopp ♥

Kungshagen

123292-1316
123292-1315
Är hos pappa på landet just nu, därför det går så segt här på min blogg. Stekhett här, bättre väder kan det nog inte bli. Så skönt att komma bort och bara koppla av från all stress. Nu ska vi grilla och dricka rosévin. Sen blir det ett kvällsdopp. Återkommer...

Instängda vinterfötter

123292-1313
Nya sommarsandaler har jag köpt på mig också. Det var något nytt för mig. Så många sommrar som jag stängt in mina fötter. Nä, denna sommar ska tårna få spreta ut i det fria. Det tror jag även min nageltrångstå kommer skratta sig lycklig över.

The hills-heidi


Spela upp och njut. Heidi är oslagbar. Så himla professionell. Man ser verkligen hur hårt arbeta man lagt ner på denna video. Äntligen en video som inte liknar någon annan. Spencer måste vara den lyckligaste mannen just nu.

Starka sol

123292-1312
I söndags när jag äntligen var ledig och kunde njuta av solen drog vi till parken och solade. Skönt som tusan. Vi låg där ett par timmar och njöt. Solen var rätt stark, men jag klarade mig. Med Niklas var det annat, solen gillade verkligen att lägga tassarna på Niklas bakparti. Det visade sig senare mot kvällen när hans rygg såg mer eller mindre torterad ut.

Nikon D40x

123292-1310
Min nya bäbi ♥ Nu gäller det bara att trycka in alla intsällningar i bollen. Kan bli intressant, men riktigt kul. Denna kommer få följa med på många aväntyr i framtiden. Det kan jag lova. Behandlar den som ett skört litet barn redan nu.

Saltdoft

Igår var en fin dag. Efter jobbet mötte jag upp karln min, vi drog till en uteservering och tog varsinn avsvalkande dryck, det var hett som fan. Så det blev två. Sedan traskade vi vidare mot Grönan, vi bestämde oss för att inte gå in tillslut. Så vi fortsatte ser mot vattnet. Det luktade salt. Stockholm är en vackert stad kom vi båda överens om.

Öl är gott
123292-1309
Jag filosoferar
123292-1308
Vi kastade oss en blick på båtarna...
123292-1307
...och även på dom gula ballongerna
123292-1306