Då var man i Åre...

123292-958
Kom hit vid halv 8 idag på morgonen. Bilden ovanför tog jag nyss från vårat fönster. Solen visar upp sig lite som ni ser. Mysigt. Jag och Niklas var nyss och tog en morgonfika på torget. Hur mkt folk som helst här i byn.

Resan upp hit gick iaf bra trots allt. Hamnade i en kupe med en massa pubertets karlar. Ett jävla liv. Vagnen jag satt i var mer som en insmord spritvagn vars medelåldern var 19år. Jag lyckades iaf haffa en sängplats och kunde inta ryggläge under hela resan. Skönt.

Åretåget går om 3h...

123292-957

Lägger upp några bilder på mig och mina vänner från juldagen då vi var ut i Kiruna. Kul kväll. Har massa fler partybilder, men dom får vänta till efter nyår.

Mitt tåg till Åre går om ca 3h. Jobbigt och sitta och puttra hela natten. Men men...resan kostade ju bara 250kr, så det är väl kanske värt ändå. Hoppas bara ingen har vinterkräksjukan på tåget. Är livrädd att få den! Halva min släkt här i Sthlm fick den på självaste julafton. Lagom efter julmaten. Fiii! Nog om sprutsjukan. Ska iaf bli sjukt kul och åka till Åre och träffa alla igen!

Några bilder från julafton

123292-954
123292-955
Julen uppe i Kiruna var mys. Jag och Niklas har ju fått fira ensamma i Åre dom två senaste jularna p.g.a jobb. Så detta år ville vi få en ledig jul med våra familjer. Var uppe i Kiruna i 6 dagar, men det känns som att jag bara hann komma upp så skulle jag ner igen. Tiden gick alldeles för fort. Fick även en ny dititalkamera i julklapp. Hur lycklig som helst. Så nu blir det att fota som aldrig förr ♥

Kom hem igår från Kiruna - imån drar jag till Åre

Planet var försenat igår, som i sin tur gjorde att Niklas missade planet från sthlm till Åre. Han fick sitt bagage från Kiruna sist. Hade han fått dom 2 minuter tidigare hade han hunnit med Åreflyget. Livet är surt ibland. Har nog iaf aldrig sett någon som kutat så dåraktigt som han gjorde för att hinna med planet. Action är vad man kan kalla det. Människorna gapade på nedreplan. Jag drog själv till arlanda express eftersom jag trodde Niklas kommit med sitt plan. Där träffade jag min gamla klasskompis som jag ej sett sedan vi tog studenten. Så jag fick en resekompis ändå. Han har ju flyttat utomlands för att fortsätta sin danskarriär och jag är inte alls avundsjuk...inte alls. Nä, förjävligt att Niklas missade flyget...pengarna i sjön sådär..fyy! Fast vi fick iaf en extra natt tillsammans.

Nä det får vara nog nu, ska packa om min resväska nu. Bilder från veckan i Kiruna kommer nog dyka upp om en snar framtid också.

Snart kommer tomten...

Inte ens en timme kvar till julafton. Gött så ini norden! Här i Kiruna är allt bra. Bara det att tiden rullar på för fort. Snart ska jag ju hem och jobba igen..

Igår var iaf jag och Niklas ute och åt en fin middag. Niklas föräldrar bjöd oss, mkt snällt. Sedan knallade vi vidare till en husfest och tillsist ferrum. Blev knall som bara den. Man kan som säga att Niklas vänner söp ner mig totalt under bardisken. Dumma. Men äh, det bjuder jag på såhär kring juletider. 

♥ GOD JUL alla mina läsare ♥

Pusta ut...är vad jag kan!

123292-952

Hittade en sista minuten biljett med flyg för 400 spänn. Så jag avbokade tåget och tog ledigt från jobbet. Så, imån kl 15.10 närmare bestämt lämnar jag alltså Stockholm och minusgraderna och åker upp till plusgraderna.

Huvudvärken spänner, bollen snurrar och bristen på sömn håller på att ta mig ur verkligheten.
Men, skit i det!! För imån ska jag till Kiruna! Vi ses snart mina kära ♥

"Heidi och Caroline inte nöjda med silver och brons"

Det här kommer jag ihåg. Tidningarna skriver lite som dom vill. Dessutom bakar dom in lite egna ord här och där. Det kan gå snett och tolkas ännu mer snett. Man ska akta sig för vad man säger helt enkelt. Rubriken var ju ändå bäst! Där fick dom allt till det. Man kan ju som säga att våran konståknings-klubb bara fick ännu bättre rykte än vad den redan hade efter denna artikel.

Men "slirir is"...det håller jag allt med om. Luleå´s is var alldeles för slät och len. Den ska va lite pissig och gropig som hemma isen, det är då man lägger hoppen allra bäst.

Carro = barnvakt

123292-951
Var ju barnvakt åt mitt fadderbarn Viola i lördags. Den lillan är det liv i kan man säga. Hon har ju lärt sig att ta sig fram på alla fyra...och snabbt går det också. En sekunden leker hon med nallen andra sekunder är hon under bordet och inspekterar kablar. När hon fick sin vällning var hon still, men resten av det 4h var hon på krypmaraton. Fast när jag tog ton till "Bäbä vita lamm" (jo, ibland gör jag sånt också). Så satt hon still som ett tänt ljus under hela sången (inte en blink). Fascinerande.

Julstress?

Full helg. Jobbade lördagen och var barnvakt hela kvällen. Sov över hos farmor och idag åkte jag och Maddis till Kista gallerian, sjukt att man ska behöva åka ända dit för att få tag i sin hårfärg, men men. Nu är det gjort iaf. Kommer vara full rulle hela veckan fram till fredag då jag äntligen åker till Kiruna. Kommer jobba hela dagarna + att jag har massa annat att fixa. Kommer väl bli 0 timmar sömn. Är det julstress jag sniffar på eller är det jag som är sjukt dålig planerare? Det är den jävliga frågan...

Carro ska passa barn...

123292-950
Ska till jobbet snart, efter det ska jag spendera min kväll med att vara barnvakt för första gången åt mitt lilla fadderbarn
Viola. Ska bli kul. Hon har lärt sig ta sig fram på alla fyra nu, så det blir nog en upplevelse det här.

Lite om pedikyren jag var på igår..

123292-949
Helt underbart! Fötterna fick en total makeover kan jag säga. Tårna riktigt spretar av glädje just nu. I alla fall...de hela började med ett fotbad sedan blev de slipning, borrning, klippning, smörjning, grävning...ja, det va allt möjligt. Sedan lacka hon naglarna i valfri färg (se bild). Som avslutning fick jag en massage, som var obeskrivlig.

Själva slipningen var nog lite kämpig ändå. Det kittlades så jävla mkt och jag höll mig så länge så jag började skaka. Sedan brats det, skrek av skratt. Vekfan jag vet, men jag kunde inte hålla mig.

Någon som var lite roligt var att pedikyren och bikinivaxning höll till i samma rum. Inte ens ett litet skynke höll oss isär. Så där låg vi och spreta tår medans dom andra låg och bresa ungefär. Finurligt må jag säga.

Denna pedikyr gjorde jag på
Beauty & SPA Center där samtliga behandlingar utföres av elever. Mkt duktiga. Jag gjorde en pedikyr med lackning. Som kostar 320kr och då får man även ta med sig hem nagellacket som man valde.

2 år kvar till krogen ;D

123292-948

Tjena Calle Bildt!

Pedikyr behandlingen som jag var på för några timmar sedan var sååå underbar. Mina fötter är i chocktillstånd just nu, men på ett positivt sätt. Mer om det sen...

Arbetsdagen gick rätt fort idag, mötte även upp Maddis för att ta en liten middag efteråt. Gött. Hände förresten en rätt kulig sak på jobbet idag också. Jag skulle gå in till grannhuset bredvid mitt jobb för att hämta en nyckel. Denna sträcka tar ungefär 15sek att gå fram och tillbaka. Fast det är var inte det jag tyckte var kuligt utan det jag ville komma fram till var att under dessa otroliga snabba sekunder hann jag möta Kajsa Bergqvist på vägen dit och Karl Bildt på vägen tillbaka. Rätt så finurligt enligt mig...

Killikill...

123292-947

Det blir pedikyr ikväll. Jag och mina arbetskamrat ska på det efter jobbet. Får se hur det går. Kommer nog få finfina fossingar, men har ändå lite svårt för sånt här med fötter. Tanken gör mig obekväm och kittlig redan. Fast jag tackar ju inte nej att få dom fina gratis heller (?). Kommer ju knalla en hel dag på jobbet innan också, härlig arom för fotfixarens borrar.

Ekar...

Jag på jobbet idag...
123292-946
...ni ser ju själva, inte en kotte i butiken. Bara jag...och julmusiken. Vart är alla?
Väntar ni på att skorna ska hamna på rea eller vad fan är det? Kom och köp en toffla iaf!

Pappa kom hit för att borra upp min spegel idag, fast vi glömde skruvarna.
Så det blev inge borr utan kaffe och lussebulle istället. Trevligt ändå.

Önskningar...

Lista åtta saker du önskar dig av tomten och länka den som du tog utmaningen från.


123292-945

Utmanad av:
Fiorella
Utmanar: Anna, Sanna, Maddis, och Malin

Man kan bara man vill...

123292-944
Hunnit rätt så mkt idag. Kommer man bara igång så.

Först blev det stan som sagt, sedan en sväng till farmor.
Väl här hemma har jag skurat, sugit, torkat och just nu tvättar
jag den sista maskinen. Skönt att få allt bortgjort.

Bara 10 dagar kvar tills jag åker ♥




Full fart...

123292-943
Idag och på söndag är dom enda dagarna jag är ledig innan jag åker upp till Kiruna. Så jag tänkte ta mig en veva på stan strax och köpa det sista klapparna (bara en och 1/2 kvar) + hitta nåt jag kan ha på mig under festligheterna under juldagarna och nyår. Är nog lite lugnare på stan idag på förmiddagen än vad det kommer vara å söndag. Fy, får fan panik av allt folk och stress. Värre än aldrig förr. Vid ett-två ska jag på en fika hos farmor och på eftermiddagen har jag tvättstuga. Nä, nu måste jag rusa...

Att bada i ljummet vatten vette fan...

123292-942
Tog mig ett bad! Peelade mig och gjorde hårinpackning. Så jävla skönt och ligga där och ånga. Riktigt hett vatten ska det vara också, Mmm. När jag och Niklas badar tillsammans så får jag aldrig ha så varmt, det ska snarare vara ljummet. Neee, ett hett bad ska det vara och en avslutande kalldusch på det. Freedom!

Carro bakar...

123292-940
Min förmiddag har gått till att baka bröd, efter mammas recept. Lyckades rätt så skapligt. Vissa blev bra och vissa andra blev lite mer förjävliga. Sen att mjölet tog slut mitt i allt var väl bara att tåla. Trots att jag nog aldrig kommer lyckas göra dom lika bra som mor så är jag ändå nöjd...och väldigt mätt i magen!

Gulligt!

123292-939
Igår fick jag ett handskrivet brev från min kära vän Sanna. Inte varje dag man får sånna brev på posten. Snarare aldrig. Gulligt! ♥

Varför skickar man aldrig brev till varandra numera? Det är ju fan så mkt roligare och personligare att få än ett stelt mail som man läser för att sedan radera lika snabbt...

Fram med dom gamla hederliga brevpapperna...


Sex And The City - Movie

Trailer:


Att man ska behöva vänta så jävla länge...

Jadu fnissnissen Jihde!

Amanda är nog mer min smak, men tyckte ändå det var bra att Marie vann. Jag menar, ingen har nog blivit lyckligare av att vinna Idol. Amanda kommer ju lyckas ändå. På tal om Idol, eller närmare bestämt på tal om Jihde. Tycker han ser (såg) så finurlig ut varje gång det är dags (var) att ta ett snack med Amanda. Han blir som en liten nervös fnissnisse varje gång. Det bara glittrar i kulorna på honom.

Har inte hunnit se de senaste avsnittet av Gossip girl än, så det ska jag gör nu. Niklas sa att det var ett jävligt bra avsnitt dessutom. Häärligt!

Jag sitter säkert denna fredag...

123292-938
Bokade en rätt skaplig tågresa igår upp till Kiruna. Åker sent på fredagkväll den 21:a och är i Kiruna lördag kl 16.00 ungefär. Det är en sovplatsbiljett som jag kommer få dela med två andra damer. Jag hatar verkligen tåg, men vad gör man. Nu "sitter jag ju säkert" iaf. Ryktet säger ju att de kommer läggas upp fler flygningar strax innan jul. Så denna bokade tågbiljett kommer jag bara ha som en liten reservbiljett i fickan så länge. Min jakt efter flyg fortsätter...


Vad är detta?

Vad är för konstiga människor som kommenterar min blogg i just detta inlägg hela tiden?

Lyxfälla

123292-936
Varit en lång dag på jobbet. Vart är alla kunder? Jag blir galen. Ser man en sko som är oknyten blir man ju överlycklig. Kom iaf nya skor på eftermiddagen som jag kunde packa upp, det är julafton för mig.


Nä, nu blir det Lyxfällan. Har gjort i ordning min blåbär/jordgubb smoothie som jag ska svepa i mig också. Beroende, ja!





Korta sträckor är vad som gäller...

Utsikten från mitt fönster bjudar alltid på något. Vi kan t.ex. ta upp när grannen och hunden går ut varje morgon, exakt samma tid. Samma gamla korta sträcka varje morgonkvist. Stackars vovve som bara får skita strax utanför porten. Den vill ju gå längre, det märker man ju på långa vägar. Att sträva emot så där hårt kan inte göra gott för tassarna. Nä, nu måste jag göra något. Somnade med blött hår, så det ser ut som att jag gökat vilt hela natten lång.

Lite smått och gott...

123292-937
Det blev som sagt lite shopping igår. Var ju ute efter varmfodrade skor. Hittade ett par perfekta, enkla och söta. Att jag sedan fick betala 260 spänn för dom (personalköp) gjorde ju inte saken värre. Blev även lite nytt smink och några julklappar.

Hade sällskap av maddis också. Inte så ofta båda jag och hon har lyckan att vara lediga samtidigt.

Lyx frölle...

123292-934
Sån här kan man äta till sen frukost om man vill, som jag vill och gjorde.

Håller för övrigt på att tvätta kläder just nu, kul va?
Sen varvar jag med SATC-boxen samtidigt, det är iaf kul.
I eftermiddag blir det att göra stan, måste hitta ett par skor, varmfodrade.

Jag kommer komma...

Ensam igen, Niklas drog på morgonkvisten. Blä. Fast till jul träffas vi igen. Inte nästa vecka utan veckan efter åker jag ju till Kiruna. Det är ju snart. Fast egentligen ska jag inte vara så säker på det heller. Har ju förfan ingen biljett dit ens (bara hem därifrån), men det har jag förträngt. Min vattenskalle tror tydligen att jag kommer komma dit även fast både tåg och flyg är fullbokat för längesedan, men man ska ju tänka positivt har jag fått höra...så på nåt sätt lyckas väl jag och min vattenskalle ta oss upp...

Grönt och skönt = december?

123292-931
Såhär såg det ut igår, första advent alltså. Jag som är en inbiten norrlänning är inte van vid sånt här. +7 grader och gröna gräsmator. Vafan är det för julkännsla? Grönt och skönt kanske, men inte mysigt.

En helg fylld av deg och gos...

123292-932
Har bara jäst och haft det mysigt hela helgen med min gosse. Passar på när han är här. Vi har beställt hem mat, dryckit vin, kollat filmer + 6avsnitt av SATC, ätit tomteslädar (se bild) och idag tog vi oss även ut på en liten shoppingtur. Snart ska vi gå på en liten kvällspromenad och sedan blir det glögg i soffan.