Hejdå Stockholm!


Tänkte bara medela att det är sista natten för mig och karln i Stockholm nu.
Imån flyttar vi tillbaka till våran lya i Åre.

Denna dag har gått ut på att packa och städa. Har samlat på mig sjukt mkt under detta år jag bott här i Sthlm, så jag blev lite rädd för hur jag skulle få upp allt. Att ta tåget hade aldrig gått. Noono, men det är tur att man har Tomas (mors karl). Han har kört hit ändå upp ifrån Kiruna för att hjälpa oss att flytta våra grejer till Åre. Hur snällt är inte det? Rena räddaren föfan! Ho! Allt löste sig. Nu ska jag lägga mig till ro. Jag, karln och Tomas har varit på en liten shoppingrunda på stan idag (jag hjälpte Tompi att hitta skor) + att vi varit ute och ätit middag nyss. 4 små rätter och några öl blev det = alla tre rullade hem. Nu är vi trötta och jästa och behöver vila inför morgondagens resa.

Min sista dag...



Det var sista dagen på jobbet för mig idag. Det var sorgligt. Hela dagen idag tänkte jag "Nu är det sista gången jag hämtar en sko från lagret, sista gången jag smygdricker kaffe på lagret, sista gången jag får plocka upp nya skor, sista gången jag går med soporna och bråkar med vaktmästaren, sista gången jag får sälja en sko i st 50 till en nöjd storfotad herre, sista gången jag får SÄLJA SKOR till mina stammisar!" Det var jättejobbigt att säga hejdå till alla. Det blev många kramar och pratstunder om året som gått. Tårarna hälsade på lite smått i ögonhålorna. Även nu när jag skriver detta. Det är först ikväll jag fattar att det är slut. En fin sko i porslin fick jag iaf av mina snälla arbetskarmareter. Den kommer symbolisera ett fint minne av dom roliga dagar jag haft på Jerns på Sveavägen ♥

En barturné som slutade med att vi blev jagade!



2 f.d. kirunabor, en kirunabo och en stockholmare


Björn var också med på ett hörn


Sånna ölglas vill jag ha hemma!


Jag drack vin ute, händer allt för sällan.


...efter några kluringar, ja!


Nu kommer bilderna från förra torsdagen då vi var ett gäng som gick ut på en liten alkoholturné. Utecompagniet, Nox och East blev det. Riktigt kul att hinna med lite olika ställen under en och samma kväll.

En grej som även hände denna kväll var när jag och karln passerade Malmskillnadsgatan på vägen till bussen. Gatan var full med arbetade kvinnor och gatan var lika trafikerad med bilar som var i full gång med att lasta upp dom. Detta tyckte jag var värt att fota, sagt och gjort (tyvärr blev kortet för mörkt). En kvinna i klungan ser detta och börjar skrika åt mig. Jag skrek tillbaka och det tyckte hon inte om. Kvinnan börjar galoppera mot oss och vi börjar springa. Kvinnan har långt svart hår och en lång lilarock, seg är hon även. Vi kutar skrattandes ändå bort till plattan där den arga kvinnan tillslut viker av och drar tillbaka till "sin" gatan. Det här var sjukt kul måste jag säga. Denna hallick (som vi misstänker att hon var) gjorde verkligen våran kväll oförglömlig.

En kluring...


Satt i telefon lite länge så jag väntar med bilderna från utgången till imån. Här ovanför har ni ett litet smakprov iaf. En glad jag som har tagit en kluring eller fler och väntar på bussen hem.

Karlarna drog...

Vilken tystnad det är här hemma. Karlarna drog ut på en ölrunda nyss och jag bestämde mig tillsist för att stanna hemma och vara duktig och framförallt vara frisk imån när jag ska jobba. Tänkte måla mina naglar svarta och sprätta upp en av mina The hills säsonger som jag egentligen tänkte spara. Får ju inte kolla nya avsnitt av One tree hill utan karlns sällskap så vad gör man. Om jag orkar kanske jag lägger upp lite bilder från senaste utgången också...

Städdag

Jättemysigt höstväder ute nu, egentligen hade jag tänkt att begrava mig i lyan hela dagen för att städa. Fast karln började ju lite smått igår redan så inte lika mkt att göra idag. Så en liten tripp ut i solen hinner jag gott och väl. Sen så behöver vi ju ändå lite föda i magen innan städningen så en veva förbi Mcdonalds kommer sitta fint. Nu drar vi!

Fika


Från något äckligt till något gott. Efter jobbet idag tog jag,
Carro och Maddis en långfika. Heta diskussioner där. Satt väl över 2h och gapa kan jag tro, men det var trevligt. För 33kr fick jag även en kladdkaka med mjukglass och en latte. Mkt värt och mkt gott.

Snart får jag väl klyva tåfan...


Minskad bild p.g.a obehaglig bild.

Fick problem med min högra stortå i våras och den jäkeln vill inte ge sig än idag. Nageltrång! Den får sina attacker lite till och från och jag får helt enklet krupp av detta. Ikväll är den extra aggressiv och därmed alldeles blå. Att den blivit blå har jag inte upplevt förut, så ikväll blev jag lite rädd. Har dock lekt doktor själv och fick med lite verktyp upp den onda felvuxna nageln. Vet ni hur skönt det var när denna dunkande känsla försvann? Vilket tryck! Hoppas att tån får sin naturliga färg tillbaka snarast. Annars får jag väl gå till doktorn...fan, låt mig slippa!

Vi hitta!


Ska bara stolt medela att min och minikusins äventyr till dagiset gick som smort i morse. Vi började knalla i tid så vi hade gott om tid på oss och jag tror faktsikt att jag är godkänd nu som vagnförare. Minikusinen gungade iaf glatt i sätet under vägens gång.






Storstadsmor...

Febern min börjar släppa nu, så skönt! Har tagit fram minikusinens kläder färdigt till imån och nappflaskan står redo på diskbänken. Är barnvakt till henne. Hon blev nämligen storasyter idag, lilla-lillebror ligger på BB. Söten. Iaf, ikväll har jag alltså suttit och studerat kartan så jag inte ska gå vilse när jag ska föra minikusinen till dagiset imån innan jag börjar jobba. Mitt lokalsinne är inte bäst utan sämst, men det här ska nog gå vägen. Ett litet roligt äventyr kan man säga. Det blir alltså att kliva upp i ottan imån, så nu måste jag verkligen hoppa i säng. Man vill ju helst slippa kuta med barnvagnen till tunnelbanan.

Det är väl imån jag allstå kommer få ett litet smakprov på hur det kan vara att vara småbarnsmor i en storstad.


Att lära en nybörjare...

Det man aldrig trodde skulle ske har skett: Far har skaffat en egen liten dator.

Såhär gick det när dotter skulle lära far lite data:

Jag: Det är bättre om du skriver själv så du lär dig.
Far: Vart ska jag skriva den här? (pekar på en adress)
Jag pekar på adressfältet
Jag: Du måste klicka där uppe först innan du börjar skriva
Far läser högt upp bokstäverna och börjar sakta men säkert
Far: Punkt?
Jag: Ja, skriv punkt då!
Far (stressad): Punkten...vart är punkten då? Fan, man hittar ju inte!
Far hittar tilslut "pricken" och fortsätter skriva en bokstav i minuten
Far läser högt bokstaven "0" och skriver "o"
Jag: Det där är ett o som i olle, ingen nolla!!
Far: haha, ja visstja!

Tålamoood, tålamood! 


Nej, inte nu!

Vaknade upp med feber. Åh, men det är bara att bita ihop. Har inte tid att ligga och gnälla nu. Ska krysta mig upp från sängen och dra in i duschen. Måste ut och köpa lite bedövande alvedon och sen vill jag ju träffa Sanna som är här och hälsar på. Solen lyser iaf...

Ner i helvetet...

Vi var ju ut i torsdags på en liten ölrunda. Svinkul kväll. Händelserik! Jag och karln blev jagade av en arg kvinna sent på natten också, ha! Ska berätta mer om det senare. Igår var det mindre kul. Vaknade upp vid 9 på morgonen av att jag knappt kunde andas. Magen smärtade så jag trodde jag skulle ner i helvetet. Låg på badrumsgolvet i fosterställning, tårarna sprutade. Karln vaknade upp och tog på säg kläderna. "Vi måste till akuten". Jag ville inte. La mig tillslut i sängen och tvingade karln massera kaggen. Sedan blev det bättre. Fast smärtorna kom tillbaka mer eller mindre under dagen. Obehagligt! Men idag är det mkt bättre. Nu ska jag sluta gnälla...ska dra ner i bingen och sträckkolla One tree hill.

"I don’t want to be anything other than what I’ve been trying to be lately. All I have to do is think of me and I've peace of mind...lalalaa" Varför måste man alltid börja sjunga med varje gång man lägger på ett nytt avsnitt? Eller är det bara jag som gör det?

Bloggen ligger i ryggläge nu, kommer nog göra det 1-2 veckor till också. Har lite saker att ta tag i först, men sen kommer det bli ändring!


Vi tar oss några ikväll...


Pressar lite rostade mackor just nu, enda vi har här i vårt boende. Ska ta och fixa mig lite lätt. Blir att ta sig några öl ute någonstans ikväll. Vet inte vart vi ska riktigt. Karln som har ordning på det där, men nånstans hamnar man väl. Får dock ta det lite lugnt eftersom jag ev. måste jobba imån. Varnade iaf chefen så hon vet i förväg att jag kommer stinka sprit ur käften imån.

Sturecompagniet





Jaha, här har ni lite bilder från i lördags då jag,
Maddis och Carro gick ut för att ta lite starka drycker. Först en liten förfest hos Maddis sedan vidare mot Sturecompagniet. Hela kvällen flöt på ganska bra tycker jag. Ingen kö in och ett bord hittade vi direkt. Väldigt trevligt. Fast frågan jag fick av en knöl "Ska vi gå till vipen och hångla?" var mindre upphetsande. Och, vad var det för fel på knölens ögonbryn? Skeva om nåt. Hah, endel tror det fungerar att rycka i dom lite för att få ens knän att vikas. I baren träffade jag även på en kvinna som var mer på G på "annat" än att fortsätta kvällen i baren. Men, ja...en kul kväll med kvinnorna hade jag iaf.

OMFG

Har inte haft tillgång till en dator på ett tag. Igår drog jag och var barnvakt till minikusinen (som ska bli få ett syskon vilken dag, timme, minut som helst). Vi spelade maracas. Sen drog jag till farmor och sov. Har njutit igenom nya GG och The hills precis, dom kommer ta mig fan aldrig bli pissdåliga att kolla. Ska dra och köpa lite gott till Idol ikväll. Förresten, jag har tvingat karln att börja följa One tree hill med mig nu. Den verkar bra, men..som sagt. Inget kommer slå GG. Jaja, när jag ändå är igång i serieskrivandet. Ni vet den där nya 90210!! Nonoo! kanske inte pissdålig, men lite väl fjantig för min smak. Inget jag kommer fortsätta följa.

Nostalgi


Det här är farmors lilla hörna och min favoritplats som liten. Satt ofta på stolen och kammade håret och låtsades att jag var en dam. Hällde över mig parfym och lekte med dom små porslingfigurena. Det är nu ca 15-20 år sedan, men luktar jag på parfymerna och tittar på dessa porslinsfigurer (som även har samma plats som idag) så känns det som igår.

sega jag

Hejsan från en seg jag! Mina händer är helt fettiga av pizzaresterna jag åt precis och ansiktet är svullet. Jag känner mig så fräsch såhär dagen efter en fylla. Gårkvällen var iof riktigt trevlig, så det gör ju inget. Ska ta och reda ut min ruffs till hår och sedan ta ett bad. Det behövs!

Bostad någon?

Fick order av Dumle att lägga in denna annons på min blogg. I hopp om att kanske få napp! Dumle behöver bostad i Sthlm snarast och han är en snäll karl, det ska ni ha klart för er!
 Hans annons hittar ni
här!


Jag är redan uppe i närmare 100p!

Jag registrerade mig precis på GratisBio.se. Låter ju hur härligt som helst att få hem biobiljetter och presentkort i brevlådan, helt gratis dessutom.

Det enda man behöver göra är att samla poäng och det gör du enkelt genom att:

♥ Klicka på länkar (ja, endast ett klick och du får poäng!)
♥ Värva nya medlemmar (Du får hela 200 poäng för varje ny aktiv medlem)
♥ Gå med i erbjudanden

400 poäng = 1st biocheck
1000 poäng = superpresentkort på 300 kr.
1500 poäng
= superpresentkort å 500 kr.
2000 poäng = superpresentkort å 700 kr.

Du får 50 poäng bara genom att registrerar dig, och ytterligare 25 poäng om du värvas utav mig = klicka här. Eller ange celandine som din värvare i rutan "värvare" i registreringsformuläret. OBS! ALLT DETTA ÄR HELT GRATIS!

Foccacia


Åt lunch med
Carro och Maddis idag på Café 60. Foccacia med parma och mozzarella.
Den satt bra den. Deras skummiga kaffe är godast också.

Rutigast


Mitt absoluta favorit! Ruta rutig rutigast. Så stor den kan bli och alldeles mjuk och gosig. (Frida känner du igen? Härmat dig, hiii! Flå´t) Det jag gillar mest med hösten är faktsikt att man får gömma undan alla tunna och nakna kläder och istället dra fram alla varma, mörka och döljande tyger som man kan dra över sig och verkligen känna sig bekväm i.

Pygmé


Jag och karln drog till Hammarby Sjöstad idag för att kolla in Adidas outlet. Inte så mkt att kolla in egentligen. Pygmélokal undefär. Inget märkvärdigt. Vi knallade dit från slussen, blåste hårt, men vi hade kul på vägen ändå. Jag trampade snett på en päron i gräset och på den vägen fann vi ett stort päronträd. Karln blev fascinerad, men är man från norrland så är man.

kort i kort


Köpte mig en liten kortikortkort som jag tänkte ha på mig på filmpremiären. Man vill ju festa till det lite extra när det är ens egna karl man ska få se på vita duken. Fast den är ju först i slutet på oktober. Läänge kvar. Så jag kanske drar på mig den redan i helg när det vankas lite fest.

Tänkte uppdatera, men...


Bantaren...

Mycketgod morgon alla! Sitter här samtidigt som jag steker plättar till lunchsaten idag. Mmm, mina arbetskamrater blir alltid så sygna när jag sitter och äter mina plättar med extra sylt, medans dom andra knaprar fågelmat. Chefen kan inte ens bjuda på ett kakpaket till kafferasten eftersom hon då får svårt att själv säga emot. Vad hände förrsesten med den där tårtan vi skulle få efter sommaren? Jaja, är på hugget idag iaf, så det ska bli kul att jobba!!

Ingen aning

En planerare, det är jag! Eller trodde, den närmaste framtiden har jag inte planerat alls. Inte likt mig. Folk frågar "Vad har du tänkt göra av ditt liv? Plugga? Blir det Kiruna? Åre? Stockholm?" Tyvärr kan jag inte svara på någon fråga, inte än och inte om en vecka heller. För jag vet fakstikt lika lite som ni som frågar. Jag har ingen aning. Jag trodde jag skulle ha panik vid det här laget. Jag är ju en planerare som sagt. En som planerare ett år framåt om jag så vill. NU är det inte så. Jag Caroline 23år gammal har inte en enda plan på G...men vet ni vad?
♥ Allt löser sig ♥


Hur ska framtiden bli för denna lilla flicka?

Den gula blomman...





Missade timmar...

Heleu där! Det är måndag och jag mår suveränt, kan kanske bero på att jag är ledig imån och på en massa andra saker. Aja, sitter här framför datorn och hoppades på att nya GG skulle ha kommit ut, men nej..kommer väl i natt då. Det kliar av spänning. Just det, fixade mina jobbtimmar för juli månad idag med chefen, märkte att jag inte fått betalt för 3h, fyyyy!


Den här gula blomman kommer ni får ser mer av i min blogg...

Outvecklad





Ok, nu måste jag skynda skriva här. Lovade karln att vi skulle se en film för ett år sen och så sitter jag här. Aja, vi drog till en park jag och han idag och drog in lite friska höstvindar. Det var tänkt att vi skulle köra en seriös fotorunda där..med blommor och blad och hela grejen, men som vanligt så går det inte så bra när vi kör klackarna ihop. Fast är man otvecklad i knoppen trots sina 23 år så tycker man sånt är roligt...som vi. Några bilder fick vi iaf ihop..nu film!








åh

Vaknade kl 9 idag och tänkte "åh, vad skönt att jag vaknade så tidigt" Sen helt plötsligt så kollade jag på kl igen och då var den halv 12. Fan, sovit bort hela min lediga dag igen! Hela dagen förstörd. Dåligt morgonhumör har jag också. Det vet alla.

Mömsig


Den här bjöd farmor på när hon fyllde 82bast igår.
Gillar ni prinsesstårta? Det gör faktsikt jag.

Höstshopping



Sommaren är över och vi har just knallat över till den första höstmånaden.
 Det här är vad jag måste fylla på i mitt förråd:

Skor: Höststövlarna jag köpte förra året som jag knappt hann använda åker gärna på en höst till, så endast ett par svarta ankelboots behöver jag. Kanske ett par varma tofflor också.

Byxor: Tunna leggings får knölas in i mörkret, för nu är det jeans (helst blåa) och kanske ett par ulliga strumpbyxor jag behöver.

Tröjor: En till rutig skjorta hade inte suttit fel, men det jag behöver egentligen är en varm kofta som ej sticks.

Huvundbonad: En ny mössa, min förra blev slapp som fan.

Jackor: Min skinnpaj duger till hösten. Så ett jackköp blir inte av förrän till vinter då en dunjacka ska investeras.

Väskor: Neeej, eller jo en dataväska, kört på dubbel platskasse i ett år. Inne som fan!

Övrigt: Tyg på fötterna känns ovant nu efter sommaren, men sockar behövs i höstskorna. Så flera par måste köpas.

En hel dag


Morron! Sitter här i min ensamhet och och äter mina rostade mackor med marmelad på. En favorit som knodd, men än idag. Karln sover och Dumle är på jobbet. Klev upp frivilligt strax innan 8 idag. Hur bra är inte det? Krystat att ta sig upp från sängen, men härligt sen när man fått i sig lite kaffe och har heeela dagen framför sig och inte halva.


Nya Beverly Hills 90210


Serien hade premiär i USA den 2 september. Blir dock ingen repris av Beverly Hills utan en helt ny och fräsch serie. Sitter just nu och tar hem första avsnittet. Kan absolut tänka mig att detta kan bli en serie jag kommer följa i höst.

Lite onödiga rader...

Sådär, jobbet avklarat för idag. Imån är jag ledig. Passar bra för då ska jag ta tag i lite tvätt och sedan åka och hälsa på farmor som fyller 82år. Jaja, det är förresten sol och 18 grader ute. Så härligt som det kan blir. Hoppas det håller i sig. För övrigt så är jag jävligt hungrig och måste ha mat nu innan jag skallar bollen i golvet. hej.

minis


Det gick bra för mig och Niklas att sköta om minikusinen Viola igår. Hon har vuxit till sig rejält sen sist jag träffade henne. Lika söt som vanligt. Vi bestämde oss för att knalla ner med barnvagnen till lekplatsen för lite gunga och sandös. Viola tyckte det var kul.

Att vara kvinna...

Det här är ju bara så skönt. Igår upptäckte karln att man kunde sitta på en av våra grannars internet, som vi ej kunnat på mer än ett halvår. Härligt som aldrig förr. Nu slipper tre nördar slåss om en liten seg internetdosa. Skönt. Vi var förresten och storhandlade mat idag också, fanns inte en böna i kylen innan..så detta behövdes. Gött att man har två karlar som kan bära så man slipper själv också. Just nu står en karl och lagar mat här bredvid mig också...

Livet leker som kvinna!

Ikväll där det dags...


Ikväll ska jag och karln vara barnvakt åt min minikusin. Ni vet, snart är det ju dags för ett eget frö..så man måste ju träna in. Eller så absolut inte. Ingen egen för oss, nejnej. Neeej! Vad tror ni om mig? Fast jag passar gärna andras söta frön.

Bilderna får tala för festen i lördags...


Här satt vi och hade sällskap med varandra och alkoholen


Man blir glad av bärs


Lite skeva hissbilder måste man ju ha


...och några på gatan med glaset i hand


För att nå upp till toaspegeln var man tvungen att skutta kraftigt


Jag bjöd laget runt på clear eyes


Sedan var vi redo för lite bärs på krogen


Maddis drack cider och vi andra bärs


Strand kan det där med ringar

1:a september


1:a september idag, tiden rullar för fort tycker jag. Fast jag kan erkänna att jag längtar efter snöflingorna lite. En vit snö ska jag ha!!! Sådeså. Idag är det förresten exakt ett år sedan jag flyttade in lyan här i Sthlm. Sjukt, mitt hår borde växt under dessa månader, men tyvärr. Jaja, ska fortsätta att trixa och välja ut lite bilder från helgen, så snart kommer de upp här i bloggen.

En dag på jobbet...


Brukar dyka upp kända nyllen lite då och då när jag jobbar, idag var det fler än vanligt. Först Danny som hade bråttom. Sen hon från Skilda Världar och till sist två karlar som varit med och gjort den kommande filmen "Låt den rätte komma in". Jaha, annars är det väl inget speciellt som hänt mer än att jag sagt nej till att ta emot ett par knäckta stilettklackar och sagt nej till att lägga ner de extremt billiga reaskorna ännu mer. En helt vanlig dag på jobbet alltså.