En stänkare...

Det blev lite fest igår. Riktigt trevligt! Vi höll till i en etta på söder, vi var väl ca 20 personer som krystade in oss där och drack en stänkare eller flera. Kuuul, bilder har jag också. Kommer kommer! Jag fick min sushi idag också efter att ha skrämt dumle och karln med att kebaben (som dom ville ha) lagas kokt här i kvarteret. Så det blev som jag ville sushi för alla 3. Nu ska vi se Gilbert Grape. Sjukt länge sedan man såg den då. Leo är ju cpbra i den ju.

Veckans nytt: Dumle flyttar in


Jo, igår rullade golftrucken och lite mer in i våran lya. Dumle flyttar in hos oss på obestämd tid. Välkommen Dumle. Vi hoppas du kommer trivas. Kan misstänka att det kommer bli högtryck på kaffebryggaren, men det är ju bara trevligt!

Skön som bomull

Halu! Kom hem för ca en timme, varit på benen sen 10 i morse. Drog ju till IKEA som sagt. Maddis handlade för fullt, men jag plockade endast på mig en billig lila matta och lite kjol/byxgalgar, men sen så hittade jag och karln våran framtida dubbelsäng. Skön så jag vet inte vad, kommer sova som en grisnasse i den ifall vi slår till på en i höst. Efter det drog jag och Niklas till Dumle där vi drog varsin kaffe.


Titta vad mer som fick följa med mig hem!! Två säsonger för 358kr. Bra där!

Istiden är över, men...






När jag var uppe i Kiruna så drog vi kvinnor ihop en liten fest hemma hos Sofie. Vi har alla slutat åka konståkning sedan några år tillbaka, men det är tur att vi ej slutat umgås för det. Väldigt tur. Alltid lika kul ihop!

IKEA nästa...

Ledig idag! Skönt att man är uppe tidigt. Händer inte ofta när man är ledig. Ska äta lite frukost nu och sen bär det av mot IKEA med karln och Maddis. Ska bli kul. När jag kommer tillbaka ska jag visa lite bilder från våran lilla tjejfest hos Sofie vi hade när jag var uppe i Kiruna.


Nördar och tuffingar


Efter jobbet idag åkte jag och karln till farmor och hälsade på (även far var där). Skulle bli en snabbsväng, men vi blev kvar i 5h. Farmor tömde som vanligt hela skafferiet. Kollade även på massa klassfoton då far var ung. Svinkul. Nyfikengul som man är så ville jag ju veta vilka som var nördar och vilka som var tuffingarna i klassen och självklart vilka far hade haft en lite flört med. Hah, sköj som aldrig förr. Nä, nu ska jag och Niklas kolla filmen Angel.

Bytt jobb?

Trodde jag skulle få vara ledig i 2 hela dagar nu, men icke. Upp imån igen. Jag har förresten bytt jobb, jobbar som lagerarbetare nu. Eller nej, där ljög jag. Jobbar fortfarande i skobutiken, men på senaste tiden har jag mest knallat runt på lagret och fixat och donat. Höstskorna spyr in just nu. Pallar efter pallar. Så himla mkt att göra. Trivs på lagret. Nog för att det tar på krafterna, men där ute bland kunderna kan det ofta ta fruktasvärt på psyket...(gnälliga kunder, ni vet) och det är fan värre. Så jag trivs faktiskt rätt bra där bakom skynket just nu.

Kvällsfoton från Kiruna



Såhär cyklar jag. Hur cyklar du?

Ett år

Nu i helgen blir det ett år sedan jag flyttade in i lyan jag sitter i just nu. Tavlorna jag köpte i samma veva ligger fortfarande i ryggläge, d.v.s jag har ej dragit ut dolmen och börjar spika upp dom ännu. Latknöl. Planerar just nu en IKEA tripp inom kort faktiskt. (Maddis, jag är ledig ons-tor. När passar det?) Hade väl inte tänkt köpa något speciellt egentligen. Mest bara titta och känna, mest på dubbelsängarna. Kraftigt sugen. Sen kanske det blir en Mellan-köttbulle meny också. Nä, det var väl det. Ajö!


Lev


Har varit en lugn helg. Jag och Niklas hyrde film, köpte massa godis och pizza igår. Två kärleksröllar. Je! Idag blev det att frossa ett maxmål också. Man ska väl leva för dagen. Aja, vi knallade en lång promenad på 2h också. Nä ni, jag måste rusa ska gå och möta upp min vän Frida som ska sova över hos mig inatt. Kuligt!

Systers bröllop










Då kom den stora dagen för Camilla och Stefan, men vi tar det från början!

Dagen började med att jag och Camilla for till sviten i ottan för att fixa henne inför bröllopet. Camillas vän Ida (toastmaster) hakade också på efter ett tag och vi alla korkade upp lite champagne...för att stilla nerverna.

Klockan 3 var det dags! Klockorna började slå och alla ställde sig upp. Så fiiiint det var. Så fint att man knappt hörde pästen prata p.g.a alla snyftningar. Även för bruden Camilla brast det.

Sedan blev det fotografering och kramar och efter det for alla 70st till lokalen där festen skulle hållas. Där blev det god 3-rätters som Camillas nyblivna make själv fixat ihop (Camilla gjorde det bra med att gifta sig med en kock). Sedan blev det presentöppning, valsen, ännu mer dans till orkester och skålande ända in i gryningen. Jag hade svinkul och sjukt trevligt hela dagen/natten och det är jag nästan säker på att alla andra hade också. Skål för brudparet ♥

Knölig

Hemma i Sthlm igen. Resan gick bra. Bara det att jag helt plötsligt fick upp en idé om att jag och karln skulle ta flygbussen istället. "Ska vi snålåka?" Ja, så blev det iaf. Sen att vi skulle hamna mitt i rusningsdimman kan vi ju ta en annan gång. Vi tjänade ju 30spänn, helleu! Vem gör inte en knölig och dubbeldubbelresa bara för det? Jaja.

Helt sjukt hur min hjärna börjar pumpa direkt jag kommer in i storstaden också. Hela veckan jag varit i Kiruna så har jag inte ens tänkt tanken av att vilja sprätta pengar (inte för att det finns så mkt att köpa där), men direkt jag kommer hit!! En sekund senare har jag 100 grejer i bollen jag bara måste ha ha ha. Helt sjukt. Sthlm är en knölig stad och väldigt dyr att leva i, det har jag då lärt mig.

Fråga 118100


Alla har väl testat skriva ett sms till 118100 och frågat en fråga? Roligst är ju iaf att fråga vem en person är. Denna smsleken är ju rätt underhållande på fyllan iaf. Karln skickade sms och frågade vilka vi är. Dessa svar fick vi:

Vem är Caroline Ferm: "118100 tror att Caroline Ferm är en söt och omtänksam tjej som gillar de mörka skogarna i jämtland. På fritiden umgås hon helst med familjen då hon inte gör gatorna osäkra med sitt tjejgäng."

Vem är Niklas Karlström: "118100 tror att Niklas Karlström är en snygg och trevlig kille på 23år som bor i Åre. Vi tror att han är med på så många skidtävlingar han kan på vintrarna och när han inte åker tror vi han gillar att bara vara ute i naturen."

En kväll på Ferrum



Några bilder från i fredags, när vi var ett gäng som först satt hos konstapeln och sedan for vidare mot Ferrum. Glest med folk ute och (iaf) jag tog det rätt så lungt. Skulle ju upp i ottan dagen efter. Lugn trevlig kväll med andra ord.

Nu sitter jag här som jag egentligen inte borde göra. Måste få i mig lite föda och sedan springa bort till Sofie där festen hålls. Blir nämligen en liten tjejfest ikväll hos hennes. KULKUL.

Glaset i hand hela helgen...

 
En bild på mig och karln min från Camilla och Stefans bröllop ihelg, men mer om den senare.
 
Var ju ut i fredags också. Så det har var en farfylld helg med mkt uppfriskande medel. Helt slut. Ikväll var jag och broder, karln och svärfar och fiskade i laxforsen. Blev ingen firre, men nu har jag lärt mig att kasta iaf. Sitter och väntar på att karln min har spelat fotbollsmatchen klart, så jag kan dra hem till han och sova. Imån blir det ännu mer fest och förhoppningsvis mer uppdaterning på bloggen.

Bröllop

hinner inte med min blogg just nu, föll rölle. Sitter just nu och tar en bärs och laddar inför imån. Igår satt jag och mor ute på hennes balkong och drack lite vin och tjattrade. Mor har gjort en lite myshörna med soffa och massa pluffkuddar. Så vi tände lite ljus i lyktorna och njöt.
 
Nu är iaf allt fixat inför imån. Har strykt min klänning och frillan är intränad på bruden. Ska nämligen på bröllop imån. Min storasyster, egentligen är vi ej syskon..inte ens halv. Det är mammas karls dotter, men eftersom vi så gott som vuxit upp tillsammans så är hon som min riktiga syster. Jaja, bröllop på schemat imån. Ska blir riktigt kul. Bara det att jag ska fixa frillan på bruden och jag har sån stor press på mig, men men..det ordnar väl sig. Får kliva upp i ottan så vi har god tid på oss. Hörs!


Sticker


Ni skulle bara veta hur jag ylade idag när sista kunden gick innan stängning. Satan så skönt. Nu är jag ledig ända till nästa fredag. Herregud, det var verkligen på tiden. Tar flyget upp till Kiruna (Sanna, glöm inte hämta upp mig! :D) imån på förmiddagen och är där hela min ledighet. Ska verkligen bli skönt att få komma bort från storstaden för en stund. Jag behöver natur och lugn. Nu ska jag fortsätta packa...

Inga löv på backen än...


Även om det är rutigt som gäller så kunde jag ändå inte låta bli dra till något blommigt också.
Köpt på Gina Tricot. För än är väl sommaren inte slut?

Vet ni hur mkt jag vill att det ska vara torsdag nu? Nä. Jag vill iaf det som fan. För då är jag ledig en hel vecka. Jag ska ta tillvara på varje liten minutfjun. Ska bli så sköönt.

Pörfekt läge


Tror ni jag har längtat till att detta ska hända eller?
27 augusti kan man alltså köpa The Hills säsong 1&2 på DVD

Rutig i höst


En rutig skjorta i höst tyckte jag iaf att jag behövde...så en blev det också. Letat länge och så en dag så hängde den på en galge. En sån där vit/svart/röd rutig fin en som jag målat uppe i bollen. Fann den på Topshop. Mjuk och skön, precis som jag vill ha den.

Peddo

Sitter och kollar på "Jakten på nätpedofilerna". Vilka äckliga typer, fast jag kan inte låta bli flina när dom drar fram näsduken och försöka bortförklara sig. Det måste klia något så otroligt där nere på dom där alltså. Desperata nötter.

På TV3 kl 16.15


Det här är ju bara för bra. Helt plötsligt så visas alla mina gamla godingar på tv. Förra helgen Cry-Baby och nu idag "Håll tassarna borta från min dotter" (She´s out of control). Jag var besatt i denna film när jag var liten och mor fick som vanligt kopiera även denna film åt mig. Kolla den tills rullen skar. Katie som gör huvudrollen i filmen avgudade jag och försökte göra allt för att likna henne, hon var så cool och hade så snygga kläder tyckte jag. Såklart tvingade jag ju mor att permanenta mitt hår också. Se den och njut!

Att slösa

Gick i lite butiker efter jobbet. Är på jakt efter en klänning till nästa helg, men som vanligt så hittar jag helt andra grejer istället. Nu skiter jag i det här. Spara kan jag göra en annan månad. Är iaf nöjd med mina köp, kanske visar en dag. Just nu är jag bara skev i hjärnan och förresten måste jag ta och färga håret, över 2 månader sen sist. Eu neu, utväxten är kraftig.

GG - säsong 2



Iaf en anledning till att längta till hösten...

extra

Godmorgon! Ska jobba extra idag. Har typ kommit 100 kartonger med nya höstskor. Bra ändå, då får jag jobba in mina timmar jag missar nästa vecka när jag tagit ledigt.  Ska hjälpa Sanna innan med väskorna. Hon reser hem idag. Så nu blir jag ensam gök i lyan, men vi har iaf haft en kul sommar ihop. Även om vi gått om varandra med jobb rätt mkt. Snöft! Jaja, dags att dra!

Framtiden

För se vad som händer i höst. Har lite funderingar, men ingen spik inne. Faktiskt ingen aning vad det blir. Framtidsångest någon? Jag har nog en gnutta, fast det löser sig alltid på något sätt. Även om man måste krysta.

Hjärnsläpp

Det kom en en karl idag som köpte ett par skor av mig innan stängning. Jag var helt slut i bollen och han med verkade det som:

Karln: Sen hade jag behövt sån där till skon...
Jag: skokräm?
Karln: Nej.
Jag: skoborste?
Karln: Nej, sån där till skon...nu fick jag hjärnsläpp.
Jag: Du menar inte sån här?
Karln: Ja, en sån ja..vad dom nu kallas.
Jag: Dom kallas sko...sko...nu fick jag också hjärnsläpp...skoskaft!!
Karln: skoskaft?
Jag: aaa!
Karln: nee?
Jag: skohorn!
Karln: Jaaa, haha, skohorn ja.

Gick i lite butiker efter jobbet. Helt plötsligt mitt inne i en butik så började allt snurra, hjärnan började trycka och golvet blev alldeles mjukt. Sjukt äckligt. Fick panik och småsprang till tunnelbanan där jag satte mig ner. Kul det skulle va och tuppa av mitt i allt. Nä! Riktigt obehagligt när sånt där händer, ingen kontroll alls. Jaja, trycket är borta nu iaf.

75:a

Det var en krystad dag på jobbet idag. Slutrea = dårhusets portar spärras upp. Sprungit som en iller mellan lagret och disken. Sålt massor mer reaskor, men ändå så märks det inte i kassan eftersom skorna är så billiga. Kom en ej så glad kund idag på morgonkvisten. Hans fru hade köpt ett par sandaler, men fått med sig hem en sandal och en loafers. Karln fräste att hon som sålt detta inte kunde vara 100% frisk, tyvärr har han rätt. Min kollega är bara 75:a, men varför ska jag alltid ha sån tur att få ta hand om dessa kunder? Alltid.



Säsong 4


Jag längtar kraftigt!

Inte ensam...



Sanna är tillbaka i lyan efter en tuff festivalhelg. Skönt att ha henne tillbaka. Lyan har mest liknat döden de senaste dagarna. Iaf, så gjorde vi lite hemmagjord pizza och kollade film, lite snickersglass som efterätt också. Nu är jag mätt, glad och ej ensam. Precis som det ska vara.

Bränna


Vaknade för en stund sen. Skönt att sova ut må jag säga. Denna förmiddag ska jag ägna mig åt att gå i igenom alla mina bilder på datorn, sortera och radera skit och sedan bränna över på skivor. Tänkte att det är dags nu. Den dagen kan ju komma då datorn får ett anfall och bränner upp allt. Nej, det vill jag inte vara med om.

Vill ut i skogen...

Kollade just klart Brokeback Mountain. Kände att jag var tvungen att sörja Heath Ledger lite till. Bra film. Fin. Blev sugen på att åka ut i skogen och tälta jag med. Ska fråga karln min om vi kan dra en fjällvandring när jag kommer upp. Ni vet tält, myggmedel, fiskespö, bärs och hela baletten. Sjukt sugen. Tror jag är lite less på storstan för en stund. Nä, fan vad tiden skulle gå sakta. Kan Cry-Baby sätta igång snart...

Kl 00.15 på kanal 3


Åh Gud, herregud. Idag sänds en av mina favoritfilmer på tv. Kan inte bli en mer spännade kväll än så här. Har nämnt om denna film tidigare i min blogg.
Läs. Den är grym, så grym! Depp och jag ikväll då!

Olaglig sopsortering

Fredagsaktivitet: sopsortering

Är hos farmor ikväll igen. Vi var nyss och förde sopor till soprummet.

Jag slänger ner hårdplast i hårdplatstunnan, en kapsyl råkar följa med:
Farmor: men den där då? (pekar på jaffakapsylen)
Jag: kom nu farmor, det luktar inge gott här
Farmor lutar sig över tunnan och börjar gräva efter jaffakapsylen
Jag: farmor den kan ligga där, kom nu!
Farmor: jaja, ingen såg att det var vi

Farmor: ska vi ta en liten promenad innan vi går in?
Jag: men du kanske börjar frysa, du har ju bara linne?
Farmor: Tok!

Vi går en liten promenad...

Nu håller farmor på att duka fram kaffe, bullar och choklad...dags att dra!