FESTIVAAAAAL!


Idag blir det att kliva över tröskeln. För idag är det kalas!! Allt är packat och klart och festivalbussen står redo på parkeringen! Har redan varit och kört ett varv runt stan helt själv, riktigt stolt. Bussen är fan större än en minibuss. Låång, men jag klarade det! Tur att den är lastbilsregistrerad, annars hade man inte fått köra med b-kort. Det är jag, jessica, karln och Wille som drar ut på landsvägen strax. Vi väntar bara på att Wille ska blir klar, han ligger på operationsbordet just nu, hah. Nee, han ska bara laga en liten tand. Sen jävlar kör vi! LADDAD!

Karlns födelsedagsfest

Poikkijärvi - där vi firade karlns 24-årsdag i lördags


Det började skålas redan vid 3-4-tiden för karlarna. När jag och Carro kom fram vid 6-tiden var det redan klös i festen. Så sjukt fint väder, solen stekte på hela kvällen. Myggen höll sig undan så t.o.m jag trivdes mellan granarna.


Minttu - enda rätta för att komma igång! Skeeul!


Vi tog oss bort till brasan och trivdes. Lyssnade på gammelradio som spelade saxofon.
 STÄMNING!


Närmare midnatt värmdes bastun upp. Alla intryckta i en och samma bastu, svettigt om nåt! Blev att springa upp och ner för ett friskt dopp flera gånger om. Vattnet var väl allt annat än kokhett, men vilken männsika man blev efteråt!


Finns så många bilder, men valde ut några favoriter iaf. Så mycket tokerier som hände denna kväll! "Dansen" på ängen t.ex, om jag bara fått visa bilderna, hah. Neee, så sjuk är jag inte. Nä, mer sånt här åt folket säger jag bara. Tack!

Godnatt



Jessica,
Carro & jag i fredags ♥

Var fan kul den kvällen, men det har man alltid mer er! Min lillsyrra fick jag se och vara med en liten snutt inne på självaste Arran också. Grymt stolt storasyster är jag. Du gjorde det bra! Själv vågade jag aldrig ta det steget i din ålder, hah. Nu sova, att man aldrig lär sig!
 Upp i ottan imån var det ju.

Halshugg



"Den 30 juni 1841 avrättades på denna plats samen Jon Nilsson Nirpi (Nirpi Jovna). Han var dömd till döden (halshuggning) för mord på handelsmannen Mickel Hendriksson.Enligt traditionen skulle motivet till mordet ha varit pengar men andra uppgifter gör gällande att tragedin var resultatet av handelsmannens trakasserier. Avrättningen på denna plats var den sista i Jukkasjärvi socken. Den var i enlighet med tidens sed offentlig, vilket var brukligt fram till 1877"

Med inte allt för många meter från karlns familjs stuga finns denna avrättningsplats. Dit stack vi och kikade under vår kalasvistelse i Poikki. Har ju hört talas om detta förr. Finns en låt om denna händelse/person också. Hört den en gång i mitt liv när karln spelade upp den för mig, men vet ni vad som hände i lördags? Jo, när hela gänget sitter vid elden, vad tror ni spelas upp i skruttradion på bron vid stugan? Jo DEN låten! Lite obehagligt? Som fan!

Helgen




C &
C på äventyr ♥

 Fyfan vilken helg med klös i vi haft! Party i stan på fredagen och sen en rejäl skiva i Poikki med ett härligt gäng. Underbart. Skeeul. Bilder kommer!

Grattis!


Grattis min finaste på födelsedagen <3

Ikväll ska vi gå ut och äta på Landströms, får se hur det smakar. Aldig ätit där, bara druckit en massa pils. Knappt sovit 3h den senaste natten, höll på att trilla av pinnen på lunchen. Ihelg är jag ledig iaf och då ska vi fira karln så ini!! Planerna är spikade och vädret ser lovande ut. Kanske blir det t.o.m årets första dopp?

Kvällspromenad


Fikan med
Carro och Jessica på Café rost. Satt fiiint!

Kom in från en liten kvällspronenix med Mina och Carro nyss. Jag och Carro rensade våra skallar rejält. Skönt med frisk luft och skallen känns skönt tömd. Kommer somna gott inatt, dock ska jag upp kl 5 och jobba 9h. Detta var den första promenaden med Mina på länge också. Trollet har varit på semester. Ni borde sett henne när jag kom hem från jobbet igår. Hela tandraden lös, så himla söt.

Profil


Ny profilbild, på tiden! Den andra var ju 2år gammal.

Jaha, idag är det jobb som gäller igen. Fast innan det så hinner jag ta en fika med kvinnorna. Kom med förslaget om att vi skulle beställa med oss mat och sen sätta oss på en filt i en park, men det sket ju sig. Vädret är ju piss idag. Blir en fika inne som vanligt istället.

090711





Några av många bilder som togs förförra lördagen när vi brudar var ut. På förfesten hos Sofi blev det dans i flera timmar innan vi sedan tog en taxi till Polly och henns inflyttningsfest. Precis innan krogen slog vi oss ner ute i det fria och njöt - till sist Arran där vi blev bjudna på champange. Tackar! Någon trodde tydligen vi hade en möhippa (?). Sånna här kvällar glömmar man inte i första taget!

GT


Nya linnen

Hah, vilken underbar dag. Har jobbat klart mitt helgpass, friii från det i två helger nu. Jag klarade inte av att hålla mig hemma igår, blev som lite fest istället. Etersom jag skulle jobba dagen efter (idag) så tänkte jag bara ta några glas vin och sluta dricka klockan 12. DÅÅ kan jag då säga att min plan gick helt jävla fel. Har man bara sovit 2 och en 1/2h dagen innan och endast ätit några slevar sallad på hela dagen så kanske man förstår att man gräver en fin grav om man dyker på flaskan. Jag förstod såklart inte! Inte förrän idag när jag vaknade upp och visste att jag hade en 10h lång arbetsdag framför mig. Konstigt nog mådde jag som om jag inte hade druckit en droppe, men den där ångesten. Det var ju den!! Nu chips, dipp, pepsi och Prison break hela natten lång. Leedig imån ♥

Festival - lördag


Denna dag var man lite mör, höll på att svimma av innan jag drog till Madde vid 4-tiden för att möta upp alla. 4:de dagen i rad, kan nog ligga nåt i det kanske. Iaf, jag svimmade aldrig utan hela ligan drog bort till Hagström som fyllde 30år istället. Vinflaskan slank ner och genast blev jag mkt piggare. Här ovanför ser ni blondligan som någon döpte oss till på torsdagen.


Det var många som ville fira Haga, fått höra nu i efterhand att vi var ungefär 100st. Satan, kuuul! Jag tror klockan var strax innan 21.00 då vi bestämde oss för att dra till området. Solen sken och värmde. Man blev så jäkla glad. Sista kvällen, men inte var vi bittra för det.


När vi kom in på området drog vi in till öltältet och hällde i oss varsinn kall. Sen var det dags för Timbuktu. Inte så länge sedan jag sett honom uppträda i Åre, så jag och Jessica drog vidare på äventyr efter ca en halv låt istället. Vi hade bestämt att utforska varje liten del av området så den började nu!


Hann med att ta en langos bakom vagnen, körde lite karuseller, spelade och vann 1:a pris = Kennet! Kennet gjorde en stor del av kvällen kan man säga, röksugen blev han också. Träffade en jäkla massa olika folk. Anledningen till det var nog att vi inte satt på ett och samma ställe i öltältet hela tiden. Näpp, enda gången vi skulle sitta där var när vi blev törstiga och den biten gjorde vi klar på 10 röda. Sen var det full fart ut i det fria igen! Väldigt smart av oss!


Stötte på några norrbaggar i öltältet. Satt en stund med dom och fjantade, men vi blev lite less efter ett tag och ville gå. Det ville inte dom. Så vi fick köra med lite olika knep som att "vi måste gå på torrdasset" "Jessica mår lite illa så vi måste iväg så hon får spy". Vi kom undan, men innan området skulle stänga så stötte vi på en av dom igen. Då ville dom tydligen ha med oss på efterfest. Satan, han var helt galen. Tjatade och blev smått tvär tillslut. Wille hoppade då fram från ingenstans och frågade vad som pågick. Vi sa som det var. Då drog han iväg oss samtidigt som han sa till norrbaggen "Dom ska inte med dig utan med mig, vi ska ha trekant". Då blev norrbaggen smått upprörd och frågade oss om det var sant. "Ja" sa vi och spelade med. Då brast det! Ner på backen for Wille med en ca 2 meter lång norrbagge över sig. Som tur var så slutade det bra, TROTS ALLT!

Vid 3-tiden drog jag och karln hem. Karln var lite trött, men inte jag. Satt iaf på balkongen en stund och skrattade lite åt lillebror och hans vän som pressade kondomer över huvudet, en gåva från ungdomstältet. Plötsligt ringde mobilen. "Kom till badhuset på efterfest!!". Jag blev överlycklig, men karln var dock inte så sugen tyvärr. Vafan, ville inte gå själv dit ju så jag frågade lillrodern och hans vän om dom ville med (12 och 13år)Såklart dom ville det! Karln blev även han sugen då, så dit sprang vi alla 4!

Borta på badhuset var det full fart, vi var säkert en 15st (inga bilder däifrån, inte för att jag hade visat dom här ändå, hih). Dämma i rutschkanan gjorde vi, brottades så man flög, simmade med docka, bastade sig torr. Nä, fyfan vilken perfekt avslutning på festivalen ♥ (fick höra ett och annat dagen efter, men sånt får man väl tåla när man tar med 2 nyktra småtroll på vuxenkalas)

Biker vest



Godmorgon kära ni! Ska dra iväg och jobba strax. Slutar först 17.00, men skönare det än att dra passen 12-21.15. Grymt less på dom. Vad hinner man göra under dom dagarna egentligen? Aja, lön på imån iaf! Får lite ångest när jag tänker på att sommaren snart är slut och att jag knappt hunnit med något. Har 3 planer som jag verkligen vill hinna med innan löven skrumpnar. Plan 1 är spikad och klarlagd iaf. Plan 2 är inte helt omöjlig heller, men plan 3 då? Allt handlar egentligen bara om tid, men något glapp i schemat måste ju kunna hittas! Vilken sommar med klös i det hade kunnat bli isåfall. 

Men att...


Idag är en sån där dag som man hellre kan skippa. Det var väl det enda jag hade och säga just nu. Men att, imån är en ny dag och då kan det hända andra grejer, bullar och galenskaper. Vi hörs då istället! Nu - Prison break.

They Don't Care About Us

I lördags var vi kvinnor ut och det var den här låten som kördes genom hela förfesten!


"Beat me, bash me
 You can never trash me
 Hit me, kick me
 You can never get me"


Bor typ på jobbet just nu. Trodde denna vecka skulle bli lite mer lättsam, men igår fick jag veta att arbetskamraten som skulle komma tillbaka från semestern blivit sjuk. Så sjuk att det verkar handla om salmonella. Inget är klart än, men vi får hoppas på att proverna visar annat. Stackars honom annars. Idag kom en gammal man fram till mig i kassan och skulle lösa in sina pantkvitton samtidigt som han köpte en snickers. Denna godisbit gav han sedan till mig "for dig" sa han och log. Det är sånna små grejer som gör ens vanliga dag så mkt bättre.

Stolt Carro

Ni vet skidrullen SKI OR DIE 2.0 som karln hade premiär för under Kirunafestivalen? Nu ligger filmen uppe på Freeride och där kan alla även läsa om karlns tankar om filmen och hans karriär. Även mitt namn nämns en liten gnutta, hih! Vet att det är flera som undrat vad min karl håller på med egentligen, så nu får ni svaret, klicka → HÄR



Flygande mattan


Jessica, Madde & jag - Kirunafestivalen. TIDER!

Tänkte som lägga ut fesivalbilderna från lördagen idag, men har som inte riktigt hunnit med det trots att jag slutade redan 12 idag. Drog direkt på stan och fikade med Carro, Jessica och Sofi istället. En påse med bränsle fick visst också hänga med. Drog en veva till Polly nu på kvällskvisten också. Alltid lika trevligt. Hennes nya lya var sjukt fin för den delen med. Jaja, fan...har inte kommit över festivalen riktigt än heller. Vill tillbaka, men som tur är så har man lite nya köttiga planer på G.

Festival - fredag

Fredagen körde man igång igen, 3:dje dagen alltså. Upp och hoppa sen ut i det förjävla fina festivalvädret. Jag och Jessica drog till området på dan (en halv vinflaska var redan nere) för att få i oss lite annat än sprit i säcken - älgwok. Satt i solen och skrattade och njöt av värmen.


Vid 5-tiden knatade vi bort till min karl där ett stort cikustält var uppslaget. Denna kväll var det nämligen premiär för karlns nya skidrulle. SKI OR DIE 2.0. Så sjukt mkt folk som kom. Så kul, men mindre kul för dom som inte kom och missade allt. Karln har redigerat ihop rullen helt själv och i den fick vi se allt han gjort under vintern som var. Även ett 8min bildspel visades upp som innehöll bilder av fotografen Macke. Duktiga karlar!


Tältmingel och bara dimmglada miner. Det som är så roligt med Kirunafestivalen är att allt folk hänger på en och samma plats och att man får vara med alla roliga samtidigt + att man får träffa på helt nytt folk, men även sånna som man ej fått sett på väldigt läänge!


Sån stämning alltså, den enda gången det var tyst i lokalen var när rullen var igång. Nästan så man drog sig för att dra in på området. Alla kuliga var ju redan på plats. Fast nog kom vi iväg till området ändå såklart. Tids nog. Missade Jerkan, men vafan! Om vi inte hade missat honom så hade vi istället missat allt roligt på festen. Så jag är gladare än räven för det.



Vi hann iaf se Takida. Inte för att jag hade dött om jag missade, men det var som kul ändå. Kanske för att jag klättrade upp i en ställning och blev 3m lång istället för att vara 3 äpplen hög och bara se armhålor. Nu fick jag istället se allt från en hög höjd och alla skallar värmdes så fint av midnattsolen mysiga sken. Vi drog igenom alla lotteristånd och vann en massa. Var det så att jag var för nykter? Eller var jag så pass glad i hatten att jag pricka vinst tamigfan vart jag än sköt? Jag tror på sistnämnda.


Sen kom tolvslaget, då poliserna tog över en knippe av min festival (som ni kan läsa i inlägget nedan). Efter det så hade jag ju tappat bort alla jag satt med i öltältet, men som tur var så gick Picky förbi i samma veva, så jag slapp gå ensam resten av festivalnatten. Jag, Isse och Picky åkte virvelvinden, det var sköj. Skrek och slog skallen. Sen blev det öltältshäng resten av kvällen. Härlig kväll, trots konstaplarna!

Förhör med 5 poliser!

Nu ska jag berätta om den här lilla finurliga händelsen som jag fick va med om mitt i dimman på festivalfredagen. Klockan var väl där vid 12-tiden. Sitter i öltältet och är på G som vanligt och skrattar med roligt folk. Helt plötsligt ser jag att vakten kommer fram till mig och säger att jag måste följa med. Med blickar både fram och bak och uppe bland molnen så går jag snällt men förvånad med honom. Utanför står 5 (!!!) poliser och väntar på mig. "Följ med här!" Vi går igenom festivalparkeringen bort till Ferrum. Där står dom i en ring runt mig och fångar upp mina personuppgifter.

Jag: Vad det är jag har gjort?
Poliserna: Vakterna säger att du har betett dig underligt i öltältet.
Jag: Va? Vadå, jag satt ju bara och hade svinkul med mina vänner? Haha, vafan?
Poliserna (väldigt allvarliga): Har du tagit något annat än alkohol ikväll?"
 Jag: Va?? Men nää! (Skrattar ännu mer)
Poliserna (ännu allvarligare): Vilka har du umgåtts med ikväll?
Jag: Ja, det är en massa, väldigt svårt att räkna upp alla.
Poliserna: Vi vill ta lite prover på dig!
Jag: Men hallå, kan jag få gå tillbaka till mina vänner nu? Jag vet att mina ögon ser konstiga ut, men jag får alltid sånna när jag dricker. Jag har blivit anklagad förut av vakter. Men jag TAR INTE DROGER! Kan ni lägga av nu! (skrattar en gnutta till).
 
Såhär håller vi på säkert en halvtimma. Under denna tid hinner även halva festivalområdets gäster skåda allt. Varför dom drog ut på det hela fattar jag verkligen inte. Varför inte dra ner och kissa på en gång? Vafan! Det kändes verkligen som att dom njöt av att dra ut på tiden. Dom ville väl se hur länge jag klarade av att hålla mig sansad utan att spåra. Men jag höll mig. Jag skärpte mig så ini helvete ska ni veta. Jag vet att det var lite dåligt att skratta (som att det inte blev ännu mer övertygande då), men jag kunde verkligen inte hålla mig. Trodde allt var ett skämt. Sen att dom såg så hemskt allvarliga ut gjorde ju inte saken bättre. Man blev ju nervös! Hela 5 rakryggade poliser också, hah! Lite väl överdrivet.

Det hela slutade iaf med att min svärmor kom och räddade mig. Hon förklarade det ena och det andra till dom (alltså samma sak som jag sa till dom) och sen fick jag glatt gå tillbaka till området.Tack svärmor! ♥ Blev lite less sen eftersom hela den här grejen gjorde att jag missade hela Thåström, ville ju se honom ju! Karln hade försökt ringa mig 1000 gånger och talat in på mobilsvaret att han väntade på att jag skulle komma och se Thåström med honom, men men! Det gick ju som det gick. Fan,Fan,Fan!

5år tillsammans nu...

You're the one that makes my world go around


Älskar dig