Alla samlade

Instagram → carrof

 

Drar strax till fjälls och njuter hela helgen. På måndag blir det lite fest med kvinnorna. Madde och Carro kommer upp från Sthlm och det ska blir himla kul att vi alla är samlade igen, karln har ordnat ett riktigt grymt valbordsevent på Ferrum  också så det passar ju perfekt! Trevlig helg alla! ♥


Hot stream waterfall

En dag fick vi för oss att hyra moppar. Vi var lite sugna på hot stream waterfall och bestämde oss för att dra dit på egen hand en vacker dag. Morgonen var tidig då vi stod redo med våra hjälmar och handdukar, solen strålade och vi tänkte "det här kan ju bli ett fritt och underbart äventyr". Glada brassade vi i väg med mopparna och vi hann väl köra en kvart innan himlen plötsligt blev svart. Dom som varit i Thailand vet vad regn där innebär, inga lama droppar som smeker huden utan här talar vi om något helt annat. Vi blev blöta, började frysa (inte ofta det händer i Thai), sikten blev dålig, Viktors glajjor immade igen och de var många gånger vi nästan låg i diket istället för på vägen. 14 mil körde vi på våra moppar (+6 mil felkörning). Men fram kom vi!! Varmkällan svarade extra fint ska ni veta efter denna blöta moppetur! Vi som trodde att vattnet skulle vara ljummet hade helt fel. Det var enormt hett och fyfan vad skönt det var. Trots regn, irritation, skratt, immade glajor, felkörningar och kylda kroppar så var det trost allt värt det. Otroligt värt! Detta äventyr kommer man inte glömma i första tagen och jäklar vad vi har skrattat åt detta galna äventyr nu i efterhand.


Går igång på...

Ska ta tag i min blogg på riktigt, bl.a. fixa ny design. Haft den i 6år och nu har dessutom något hänt med den, helt tom! Profilbilden är från -09, hm. Nä, men lite nytt och fräscht blir bra. Dock prioriterar jag annat viktigare före, så det får ta sin lilla tid. Igår var en hektiskt dag, steg upp 7 och andades först klockan 22 på kvällen. Hade sjukt mycket saker att göra som man dessutom helst inte vill göra på en måndag. Men allt blev gjort! Otroligt effektiv dag och jag var så stolt och tillfredställd när jag äntligen var klar. Jag går igång på att vara effektiv lika mycket som Hanna J går igång på att ta fram skurpoppen. När jag äntligen kom hem låg glass, jordgubbar, rosor och choklad på bordet från min karl. Men söööööt! Måndagar! ♥


Ao nang -12

Sista veckan i värmen lyxade vi till det rejält på boendefronten. Frukosten var extremt bra, (flera olika ostsorter, viktigt för lille mig). Frukosten var t.o.m bättre än på svenska hotell, de kan man ofta enbart drömma om i Thailand, men inte denna gång! ♥

 

Fick en kompis utanför dörren

 

Romantisk middag för 4. Jepp, alla trodde att vi var på en romantisk parresa = karlarna fick notan, heehe. Skräddarna i Ao nang hade koll på allt! Tappade vi bort våra män visste dom vart dom var, de visste vart vi bodde, vilken våning, att vi hade varit där året innan, vad vi ville ha, vad vi behövde o.s.v. Behövde man veta något var det bara att fråga dom helt enklet.

 

Viktor slog på stort

 

Jag och karln drog ner till stranden i Ao nang för att gå bort mot apskogen. Har inte sett en enda apa i Ao nang tidigare, trots att jag nästan klängt i apskogens träd. Denna eftermiddag sprang mist ett 50-tal längs stranden. Helt sjukt, apor överallt och totalt orädda. Ett gäng hade varit på äventyr strax innan och kom i en rasande fart med flera påsar mat som de snott från strandrestaurangen. En i personalen skrek, sprang efter, klängde i trädet och slängde kokosnötter efter aprona. Aporna bara tittade! Hah, jepp, han såg mest ut som en apa själv.

 

Samlade massa fina snäckor från mitt favoritställe i Thailand - Ao nang - som jag ska förvara i en fin glassburk här hemma ♥

 


Chicken island

En dag drog jag, Ludde och Viktor till Chicken island. Har faktiskt aldrig besökt denna ö tidigare, så det var ju på tiden. När vi skulle köpa båtbiljetter så kom en av båtsnubbarna fram. "Nooo noo, Poda!" "Noo, Chicken", sa vi. "NOOO!", sa han. Han blev typ bitter när vi sa att vi skulle åka dit, även fast vi lugnade honom med att berätta att vi skulle ta Poda dagen efter och att vi berömde ön jättemycket. Va fan, är den så hemskt den där ön, tänkte vi. Nog för att dom på Changbar också ogillade ön, men så illa kunde det väl ändå inte vara. Och nä, den var ju inte ens illa. Ön var ju himla fin, dock slår den ju absolut inte Poda. Men man började ju tveka till att åka dit när båtsnubben typ blev aggressiv över vårt val av ö.


The beach - Maya bay

Har besökt Maya bay de 3 senaste gångerna jag varit i Thailand och blir aldrig less. Fantastiskt fint! Vi hade tur som fan denna gång eftersom stranden nästan som gott som var folktom. Där kunde vi ligga och blotta bäst vi ville, nä, men vi fick i alla fall en stor och fin strandplätt för oss själva. Ett tips är att gå in i djungeln och gå över till andra sidan av ön för att snorkla. Karlarna blev helt knäckta över hur bra snorkling var där. De höll praktiskt taget på att tappa andan. Karln som snorklat tidigare på andra platser och som dessutom fångat en bläckfisk i handen tyckte att snorklingen här var en obeskrivlig upplevelse och oslagbar. Sjukt!


Phi Phi

P.P.P.P - Party På Phi Phi

 

Starkaste hinkarna, högsta musiken, bästa eldshowerna och jävligt svettigt!

 

Kände mig så het i mitt sursvettiga hår och linne

 

Lyxade till med svitbungalow som hade den bästa utsikten. Vårt önskemål var en hängmatta på altanen. 2 sek senare kom två och borrade dit en till oss ♥

 

När vi knallade ner till "byn" var vi tvungna att passare "villakvarteret" där thailändarna bodde. De hade inga väggar, så man såg rakt in i deras små krypin. Antingen låg dom och sov eller rökte på som fan.

 

Vi bodde rätt högt upp i djungeln. Bergsklättring med en liten skev bil fick oss både till skratt och panik.

 

Stackan sprang helt vilsen och ensam längs gatan. Så liten och skör ♥

 

Viktor tog över scenen! Grymt rolig kväll!!Vi har blivit föräldrar

Smultron & Sommarslöja

 

Malva

 

Köpte lite färska örter med passande krukor till. Planterade om dom, så nu står det fint i fönstret och trivs. Sådan lyx att bara ta lite färska örter när man lagar mat. Sedan har vi även planterat lite frön för precis en vecka sedan, precis innan vi drog till fjällen. Efter 4 dagar när jag satt på jobbet fick jag ett sms av karln: "Vi har fått bebisaaar!!! :D". Ååh, tänk vad glad man kan bli över små frön som mognat till sig lite. Dom trivs så bra och växer och gror, ska bli spännande att se fortsättningen. Vi behandlar ju dom som våra små barn, så det kommer få den bästa uppväxten någonsin, hih!


Fantastiska Poda

Fantastiska Poda! Finaste ön man kan åka till och tar ca 20min med longtailbåt från Ao nang. Åker man hit ska man verkligen ta sig över till andra sidan av ön. Antingen kan man ta en fin promenad längs stranden eller gena genom djungeln bland massa palmer och kokosnötter. Vi knallade så långt bort som möjligt som i sin tur gjorde att vi fick en hel strand för oss själva. Dock finns inga matbåtar här, så vid lunchtid knallade vi tillbaka till andra sidan för att få i oss världens godaste kyckligspett, Pad thai och lemonshake.


Tsunamivarning

Lite partybilder från Changbar, bästa baren i Ao nang, kanske även bästa baren i hela Thailand! Helt underbara männsikor som jobbar där! Så glad att jag lärt känna dom! Precis nu när jag började ladda upp bilder här så gick jag in på facebook där jag är vän med alla som jobbar där, men även några från Phuket. Hjärtat höll på att ploppa när jag såg alla bilder och filmer som dom håller på att lägga upp på facebook just nu. Vattenfattiga stränder och filmer med folk som kutar för livet. De jag läser är bl.a. "At Aonang Tsunami come about 18:49min" En annan från Phuket skrev nyss så här: "TSUNAMI IS COMING HERE HOPE EVERYONE PRAY FOR ME AND THAILAND PLEASE, THANK YOU". Fyfan vad hemskt! Jag mår riktigt dåligt här hemma just nu, det hade även lika gärna kunnat varit så att en Tsunamivarning hade kommit när vi var där för en månad sedan. Älskade land, hoppas allt går bra! ♥


Bästa påsken

Påsken har som sagt firats uppe i fjällen. Pimpelfiske med Kebnekaise som utsikt, vedeldad bastu, rökt röding, afterskoter, grillmat och härligt sällskap. Vädret kunde inte ha varit bättre. Strålande solsken 3 dagar i sträck och knappt någon vind. Det blev t.o.m t-shirtväder eftersom solen inte var det minsta skygg dessa dagar. Otroligt! Bästa påsken på många många år! Fjällen i mitt ♥:a!


Glad och solig påsk

Igår drog jag och karln till fjällen för att fira påsken med resten! Före 8 i morse klev hela gänget upp för att förbereda sig inför skoterturen upp till fjällen. Solen har strålat hela dagen. Hoppas det håller i sig! Just nu är jag dock på jobbet, men det skadar inte så värst hårt. Kl halv 14 idag var jag nämligen fortfarande en mil med skoter uppe på fjällen och kl 15 var jag redo på jobbet. Underbart smidigt! I morgon är jag ledig, så drar tillbaka ikväll för att ta en kvällsbastu för att sedan däcka i husvagnen. Vill va pigg för ännu en dag ute i det fria! Hah, vi är ju hur många som helst där borta nu så både min familjs stuga + deras 2 husvagnar + ark är invaderade! Tjena camping! GLAD PÅSK!

 


Jag hjärta Ao nang

Solnedgångarna i Ao nang får man bara inte missa

 

Knotten knäckte extra på gatorna

 

Matbåtarna på öarna/stränderna är höjdpunkten på en dag på stranden!

 

Phra nang, 10min från Ao nang med båt. Denna strand besökte vi ofta!

 

Varje gång jag åkt till Thailand har min mage strulat, men inte denna gång. Inte ens lite! Detta år skippade vi som sagt nästan helt att äta på restaurang och körde matvagnar varje dag. Där har vi nog orsaken!

 

Kära Ao nang, vad jag saknar! Efter 2 veckor i Thailand så blev vi 4 istället för 2 eftersom karln och Viktor kom ner till Thailand för att hänga med på resten av vår resa. Dom gillade Ao nang lika mycket som vi! Det var jobbig att vara borta från karln i 2 veckor eftersom saknaden blev så stor. Jag är så glad att jag fick uppleva landet jag älskar med den jag älskar. Det kan inte blir annat än lyckat! ♥


Laem Mae Phim

Hälsade på hos Björn som hade 6 nyfikna och glada hundar som ville hälsa!

Marknader, marknader och marknader! Thailändare är galna i marknader!

 

Gött snääcks i bilen!

 

Passade på att sola på flaket medan vi resten runt överallt

 

Men liten. Så söt, men så tillbakadragen ♥


En dag badade vi på en privat strand. Thailändare hade plockat upp och städat stranden innan vi kom dit. Vi gav dom dryck och jag har nog aldrig sett lyckligare varelser!

 

Laem Mae Phim heter ett litet ställe som jag och Jonna bodde i under 6 dagar i Thailand. Där var det väldigt turistfattigt, typ vi! Vissa stränder var fullsmockade med massa skit och skräp efter översvämningen i Bangkok som gjort att soporna flytit ut i havet. Dock är ju Thailändare enormt snabba, så skräpet hann inte ligga utblottat allt för länge iaf. Under dessa dagar åt vi sjukt billigt, middag för 5kr. Vi slapp även trängas med massa turister på stränderna och gatorna. Det var ju typ bara vi där som sagt. Alla nattmarknader gillade jag skarpt. Sådan härlig stämning bara och alla var så glada. Dock blev det ju uppståndelse när två vita och blonda trädde fram från ingenstans. Knotten gapade, andra pekade, vissa klappade händerna glatt och några ville peta på en. Ja, men trots allt så varade det inte så länge förrän vi var en klick av den stora smeten.


1 april - min födelsedag

Lillasyster gjorde en jättefin tårta på min födelsedag, alla dekorationer och allt innehåll har hon gjort alldeles själv. Så duktig! Den var nästan för fin för att ätas.

 

Självklart fick jag själv välja innehållet!

 

Lizette och Simon firade även halvårsdag på min födelsedag,

så hon passade även på att göra en kärlekstårta ♥

 

Fick en jättefin orkidé av min fina som han dekorerat själv ♥

 

I söndags, alltså 1 april fyllde alltså jag år. Tyvärr kunde inte min karl närvara denna gång eftersom han var på Irland. Så vi firade lite smått i fredags redan då jag fick öppna en present som låg i ett kuvert, i kuvertet stod det: "...därför vill jag ta med dig på en weekend där allt ingår. Du väljer resmål, jag tar oss dit!" Åååh, världens finaste present! Min älskade finsate! ♥ Vi båda har ju som sagt fyllt år samma vecka. Så detta blir som en gemensam present som vi får uppleva tillsammans bara han och jag, vart vi vill! Berättade under tårtfikandet om min present från min karl i köksbordet för alla. Mor: "Du vet väl om att du fyller år första april, du kanske ska kolla upp om det verkligen stämmer så inte hela grejen bara är ett stort aprilskämt!" Alla skrattade! Ha-ha-ha, hoff, vad alla ska hålla på med lilla mig. Alla är bara så otroligt avundsjuka, sådeså! Heeehe! ♥

 

Kl 01.04 i söndags kläckdes jag alltså ut för 27år sedan. Vissa får inte chansen att fylla 27år. Jag är glad att jag får chansen. Att åldras är som att bestiga ett berg. Man blir lite andfådd men får en mycket bättre utsikt! Underbar dag, underbara framtid!


Sågspån där uppe

Fest, fredag, Movits! Movits var sjukt bra, dom fick verkligen med hela publiken, drag!! Satan vad kul det var! Vi ställde oss längst fram i god tid för att få dom bästa platserna. Längst fram i mitten! Lite mindre kul att det blev sånt jäkla tryck bakifrån. Sedan var det ju även så att vissa inte var där för att se själva bandet utan tröck in sig i publikhavet för att endast provocera och få ut sina aggressioner. 1. Man hoppar uppåt, inte fram och PÅ någon. 2. Man kan hålla upp sina händer i luften om man har behov av det, men inte banka knytnävar i ryggen på den som står framför. 3. Vem nappar på det sånt beteende egentligen? Vad får man ut av det mer än att man gör bort sig själv totalt? Som tur var såg karln hela grejen och fixade en vakt som ställde sig bakom mig. Är det dags! Undra om man mår bra dagen efter om man haft ett sånt beteende. Undra om man känner sig stolt och att man lyckas som männsika? Sågspåna där uppe måste ju ha cirkulerat som aldrig förr den morgonen. Trots blåmärken i bröstkorgen, hade jag hur fin kväll som helst med finaste sällskapet! ♥