- 25

Kom just hem från en fika på stan med pigan. Nu är det vinter på riktigt här i Kiruna, -25 i morse. Man dör en smula varje gång man tar ett kliv ut i det fria. Fast jag offrar faktiskt hellre några smulor än att leva i en grå och regnig stad i december. Ikväll blir det BIO! Jag, Jessica, Madde, Sofi, Petra och Emma, en hel liga blir vi som går. KUL.


Förra helgen...

Fredag idag och jag kör på en väldigt lugn puck. Jobb hela helgen, så jag satsar allt på det i stället. Förra helgen däremot, då var det fest så jag vet inte vad. Jag och pigan startade helgen med en after work på mommas där vi åt oss sprängda, sen fortsatte festen hemma hos mig och karln. Det har som blivit en tradition att alla hamnar här på förgrundning. Blir väl så när man har krypläge till krogen. Inte för att det stör mig, nej inte alls. Har ju hur kul som helst varje gång.


Vad är julen utan tomtenissarna...

Sådär, nu är det jul i lyan. Städat, dammtorkat och julpyntat halva dagen. Jag är verkligen inte den där trendiga julpyntaren. Jag kör gärna på mina tomtenissar (år efter år) som jag knåpat ihop själv på lekis, mina röda virkade dukar som jag fått av mor och mina ljusstakar från Ö&B. Hela pyntkalaset få gärna vara lite plåttrigt också.


Just nu...

Thailand april -09

 

Just nu vill jag vara i ett varmt land. Just nu vill jag att jag nyss kommit hem till hotellet efter en heldag på stranden. Att jag just duschat av mig all sand och att jag just precis nu trippar ut på balkongen och sprättar upp en isig chang i skuggan. Just nu vill jag känna känslan av att bara vara.


Tidig morgon

Klockan tjöt redan klockan 7 i morse. Både jag och karln krystade oss upp. Vi låg nämligen och kollade Johan falk till klockan 2 på natten ("National target" den bästa av falkfilmerna jag sett hittills, riktigt känsloladdad). Nu har vi tvättat kläder halva morgonen samtidigt som vi ätit en god frukost framför Vakna. Skönt att få bortgjort en massa innan man hoppar på sitt em-pass.


Jul i lyan

Å, så vaknade min blogg äntligen till liv efter några dagars uppehåll. Varit en riktigt kulig helg med trevligaste sällskapet.

 

Har en tuff vecka framför mig, men på torsdag är jag ledig så då ska jag smygstarta med att göra jul hemma i våran lya. Varje år sätter jag julmusik på hösta volym och sjunger med medans jag hänger upp alla julkulorna, placerar mina tomtar och tänder ljusstakarna. Stämningen blir total. Karln kan tycka att jag tar i lite, men vadå..julen är faktsikt något riktigt fint och karln brukar faktsikt hålla med om det tillslut.


När man inte lyssnar...

Arbetsdagen gick riktigt fort idag, jobbade fm. Jobbar typ bara em vilket betyder att jag inte är hemma förrän kl halv 22 varje dag, så när jag väl har mina fm-pass så är det rena rama lyx. Efter jobbet så drog jag, karln och Johan på Coop och storhandlade, så jäkla gött när det är fullt både i kyl och frys.

 

Jag och karln hamnade i godishyllan:

Jag: Ska vi testa den här nya chokladen?

Karln: Jo, men ta!

Jag: Men det är kanel i, kanske inte är så gott?

Karln (lyssnar tydligen inte): Jo, men choklad kan ju aldrig smaka dåligt.

 

Hemma:

Karln (testar den nya chokladen): Den här chokladen var då inget för mig. De smakar ju föfan kanel!!

Jag: Men jag sa ju att det var kanel i (pekar på kanelstången på bilden)

Karln: Jaha, men jag trodde ju det där var salta pinnar!

 


Halsa halsa!

Skitdag idag, tur att jag bara hade bäbispass iaf. Trodde nämligen jag skulle ramla av pinnen på jobbet. Ringde karln och sökte tröst på rasten och det hjälpte faktsikt. "Drick vatten!!" sa han. Och jo, då kom på mig själv att jag inte hade druckit något annant än 2 koppar té på ett dygn. Smart. Glömmer alltid att dricka. Dricker aldrig till maten heller. Karln får alltid påminna mig. Måste bli bättre på det här, NU! Så nu ska jag ta och halsa mitt glas vatten som står på bordet och sen fylla på ett nytt, bra.


Födelsedagsfest

I lördags var det min kära mors födelsedag och det firades såklart. God mat, vin och spel. Min kusin Malin och hennes vän Anna från Härnösand var också med och firade. Kulig kväll. Jag, Malin och Anna for sedan en sväng till Arran där vid halv två och kollade läget lite.

 

Bild 1: Jag & Anna   Bild 2: Kusin, jag och syster

 

Vi på krooogen - Arran dansit.


S.E.G

Nä, jag kan faktiskt inte komma på något fel med denna bild.

 

Måndag är så gott som över, skönt. Segaste dagen på veckan. Fast när man väl arbetat sig igenom den så brukar resten av veckan rulla på fint. Jag har som inte så mkt mer att berätta denna dag, det är ju som sagt bara så segt.


För jag är värd detta...

Söndagar för mig är:

soffan, täcket, datorn, tv:n, massa gott att äta. Hela dagen lång! Söndagar är den dagen jag faktiskt tillåter mig själv att bara vara. Jag skippar alla måsten och bara är. Bestämmer man sig för att ha en sån här dag en gång i veckan så är det faktsikt lättare att slippa den där ångesten som annars kan dyka upp (iaf för mig) när man "slösat" bort en hel dag.


Nu: Paradise hotel!


fredagen den....imån!

En dunk vin inhandlades idag, får se om man tar en sipp imån eller inte. Kan nog bli så faktsikt. Längtar till imån klockan 15 så jag får stämpla ut från jobbet och knata hem.

HELG. LEDIG. UNDERBART. Godnatt.


Trasselsudd

Mina kan tyvärr inte låta bli att kravla sig under bilar, så hon fick mot sin vilja ta ett bad igår. Idag tog jag fram kammen och gjorde henne från trasselsudd till bomullstuss (på bilden = trasselsudd). Men vilken jobb, tog flera timmar. En puckel på ryggen började nästan gro fram innan jag äntligen var klar.


Vinter

Jag & Mina ute i skogen idag ♥

 

Smällde nyss i mig älgskav med hemmagjord potatismos, satt mycket fint. Mat är fan livet!

Nu blir det jäsning resten av denna lediga dag.


Måndag

Just nu: Varma mackor framför fotbollsgalan, sen promenad med Mina,

sen ta ett bad, sen Tillbaka till Eden.


Ett liv

Kollade denna igår. En lättsam rulle, perfekt att avsluta en hård helg med.

 

Igår blev jag så himla sugen på att hoppa på en impulsgrej. Min arbetskamrat berättade nämligen att hon hittat en resa till Thailand för en väldigt billig peng. I denna billiga peng ingick hotell och det var dessutom direktflyg från Luleå. Perfekt sista minuten resa till lugn. Gick hela dagen och funderade och grubblade över hur jag skulle kunna få sätta mig på detta flyg om 2 veckor, meeen, jag kom på mig själv att detta ej skulle fungera. Suuck. Det här med jobb alltså, gillar inte att man blir så jäkla fast. När pengar finns, finns aldrig tid. Nu har det gått ett halvår och har haft högst 2 dagar ledigt iföljd under alla dessa månader. Jag behöver semester. Jag behöver tid till ett liv.


Ingen vanlig lördag

Ett arbetespass på 13h är nu avklarat. Skööönt. Galnaste lördagen någonsin. Helgerna brukar vara lugna, men inte denna. Nej, nej, neeej. Hur mycket folk som helst. Bara jag och min chef som jobbade och vi sålde för mer än vad vi gör en vanlig vardag (och då är vi iaf 4 istället för 2) Aja, folk kan man ju ta, men att två av de största frysarna ska paja mitt i allt är inget att bara ta. Fick tömma hela skiten. Fyfan. Kaos. Vid stängning var vi så övertrötta att vi tyckte det var jättekul att skratta åt ingenting. Nu ska jag jag lägga mig på soffan och somna in till en kärleksrulle eller nåt. Dööööd.

 

Vad tror ni jag är sugen på just nu?


Best Big Mountain-segraren = min karl!

Såå glaad för karlns skull, detta är han verkligen värd. Vilken ära, dessutom vann han även bl.a en Appel MacBook Pro 15 värde 19 995kr. GRATTIS! Här kan ni kolla hans film.


Idag

Städ/tvätt-dag idag, så just nu håller jag på att springa upp och ner från tvättstugan medans karln står för matlagningen, det blir sushiiii. Den är snart klar och då blir det jävlar att smälla i sig 1000 bitar i min tomma mage. Vi har något att fira idag förresten, eller karln närmare bestämt. Jag är sjukt glad för hans skull, men det där tar vi senare.


Tillbaka till Eden


"Det finns många klassiska berättelser om passionerad kärlek och ond bråd död, men det finns bara en "Tillbaka till Eden" - kultserien framför alla andra som sågs av miljoner TV-tittare världen över på 80-talet. En historia som inkluderar allt från stenrika arvtagerskor och hänsynslösa älskare till krokodilattacker, plastikoperationer och gruvlig hämnd"

Har själv inte sett denna miniserie, men jag kan säga att jag är riktigt sugen. Mor har pratat om den här sjukt mkt och försökt få tag i den på många sätt, men tydligen har det varit omöjligt. På tradera budade folk över 800kr på denna (ja, det måste vara något extra med denna rulle) och då var den dessutom på VHS. När jag såg att den kommit ut på DVD så beställde jag den direkt och gav den i överraskningspresent åt mor. Tror ni hon blev glad? Jaaa! ♥

Kom och ta mig!

3st är nu sjuka på mitt jobb. Jag säger bara, kom bara, kom. Lika bra att du tar mig nu på en gång ditt svin. Karln är lite irriterad, hah! "men jag tänker då inte få den" säger han. "Joorå, kom så kramas vi!" säger jag. Men vad ska jag göra? Jag träffar flera hundra människor per dag på mitt jobb. Jag har som inget val. Får se när det är min tur att gå upp på plan. På måndag hade passat bra om jag hade fått bestämma, så jag får jobba min jobbhelg iaf.


Halloween

Halloween var det i helgen ja. Var ut båda fredag och lördag, men klädde inte ut mig nån av av kvällarna. Torrt av mig, för sånt är ju hur kul som helst. Trodde nämligen jag skulle jobba hela helgen, men det blev ju aldrig så. Därför blev det som det blev, torrt. De var rätt många andra som klädde ut sig iaf och det tyckte jag var kul.

 

Kissmedlem? Nej, men ett stort fan av Kiss iaf. Tyckte han lyckades riktigt bra. Jävla obehagligt när han kom bakifrån med sin tunga, hah. Blev så jäkla rädd varje gång och det tyckte ju han var hur kul som helst såklart.