Drar ner till söder


Jag idag


Drog till en jättefin djungelpark där vi matade söta svanliknande fåglar


Jonna har det härligt här i Thailand


Lyssnar spotify och bara är


Inga vildhundar utan dessa 2 + 4 bor med en snäll karl som tar väl hand om dom


"Koh samet är en lugn ö och så långt ifrån party man kan komma" Vet inte riktigt vad jag och Jonna hamnade, men inte var stranden lugn under kvällarna direkt, hah!

Fan, jag och Jonna ska dra om 3h till Bangkok och rummet är kaos och vi har bestämt att vi ska vaka hela natten istället. Ingen idé att lägga sig direkt, hah. Vad pigga och fräscha vi kommer vara på stan imån när vi ska shoppa lite i Bangkok innan vårat flyg tar oss till kära Ao nang kl 18. Åååh, äntligen Ao nang. Älskar! Vi kommer stanna nere i söder ett bra tag så vi får se vart vi rör oss. Så lätt att ta sig med båtarna överallt. Det bästa av allt är ju att min älskade karl och vännen Viktor kommer på tisdag och är med oss resten av resan. 2 veckor sen jag fick pussas, tacka vet jag Viber ♥


Sista natten



Idag har vi varit och badat och solat på en privatstrand. Vi tog med oss kylväskan med massa dryck och mat och hade lite picknick under träden. Myys! Sista natten här i Laem mae phim eller natt och natt vi drar ju redan kl 3. Ska ta och packa ihop lite nu, men jag kanske dyker upp snart igen med fler bilder.


Längtar fortfarande inte hem!



Vi har det sååå bra här nere jag och Jonna trots myggbett och klåda. Mina bett har iaf slutat bubbla massa vätska från, fräscht om något ♥ Vi har hunnit med en hel del denna vecka. Vi har bl.a varit på thai-secandhand. Alla ni som varit här vet ju hur billigt det är, men detta var extremt. Vi har även flängt runt på massa markander här runt byarna. Thailändarna är ju som besatt i dem. Det är där man hänger helt enklet! Jäklar vilken uppståndelse det blev när två vita och extremt blonda gjorde entré där bland bara massa Thailändare. De betedde sig som om vi var världskändisar och barnen gapade. Idag har vi kollat på massa stora hajar och åkt på pickupflaket hela dagen runt byarna. Jonna: "Men åh måste du sitta så där, vi får ju massa äckliga typer som följer efter oss med moppar nu!". Jag ville ju bara passa på att sola uppe på flaket. Skönt när det fläktade ju, hah! Nu ligger söten och sover här bredvid mig med alla kläderna på. Vi lever ett tufft liv! Igår när Jonna for med hennes far och Si upp till byarna passade jag på att ta en dag för mig själv. Strosade runt här i byn, köpte glass, solade och lärde även känna två fnittriga thaitjejer som jag badade med. Nai och Plai (?) hette dom. Alla är så söta och glada, positiv energi  som flödar i luften jämt ♥


Glider runt, hänger runt, längtar inte hem!








Här är lite bilder från vår moppetur då Autto körde oss från topp till tå på Koh samet (som ni även kan läsa mer av två inlägg ner). Har vi inte fått uppleva allt som går på ön denna dag, så vet jag inte vad. Riktigt kul dag! T.o.m Autto nämnde att han typ blir irriterad på turisterna som kommer till ön och bara rör sig mellan stranden och hotellet och orkar inte bry sig mer än så. Så ni kan ju tänka er hur ivrig han var av att få visa upp allt som fanns, hah! Inte för att det är fel med att röra sig så lite som möjligt, typ, men får man en gratis moppetur tackar man ju som inte nej!

Nu har vi förflyttat oss till Laem Mae Phim, ett väldigt oturistigt ställe. Det gillar jag och Jonna, vi springer när vi ser svenskar. Vad vi menar är att dom kan vi prata, umgås och se i Sverige. Det räcker! Jonnas pappa har kört runt oss i hans pick up hela dagen idag. Här äter vi för 5kr och shoppar för typ lika mycket. Helt sjukt vad billigt det är när man kommer bort från turistställena.


Vi har det gött!

Stämning! Sitter i tatueringsstudion och spelar och sjunger med dom som vi åkt runt med på moppe med här på ön! Mina myggbett har bara blivit värre, varfyllda blåsor som rinner längs benen! Så de hjälpte mig med att tvätta svinbölderna i studion! Hah, det blev helt sura när jag pillade på dom med smutsiga händer! Livet leker trots allt! Hiiihi! Längtar inte hem till Sverige!


Upplevt ön på moppe

Livet leker i paradiset! Träffat massa trevliga och roliga typer här! På vårt hotell bor två från Umeå som vi lärt känna och sen har vi ett gäng från London som vi hängt med varje dag! Sen har vi Atto som bor här på ön som jag lärde känna för några dagar sedan som visat koh samet från topp till tå idag på moppen helt gratis. Han körde oss överallt och vi stannade på typ 1000 ställen och fick se allt som gick! Vi fick bl.a se tempel, en svinfet pumbagris, vi såg även typ världens giftigaste fisk i vattnet! T.o.m Atto blev chockad, även fast han bott i Thailand hela sitt liv så har han aldrig sett en sådan fisk förut! Vi byggde även typ ett liten "torn" med massa stenar uppe på en klippa som bringar lycka! Hah, vägarna är ju inte dom bästa här heller, typ stenstigar och Jonna skrek hela mopperesan om att hon inte ville dö! Atto försökte lugna henne med att han körde oss försiktigt och att han älskade sitt liv och ej ville dö heller! Hah, själv skrattade jag tills jag typ dog. Upplevelserik dag idag, dock var vi rätt möra i morse när han knackade på. Jonna, fattade ingenting när han helt plötsligt klev in genom dörren. Jag hade nämligen glömt att berätta om den planerade moppeturen. Just ja, jag har även fyllt min hjärna med massa nya Thaiord, jag vill verkligen kunna prata deras språk! Är helt överlycklig över att jag iaf kan sjunga job2do's låt, iaf refrängen! Nu måste vi dra och fixa till oss, sen ska vi och möta upp Atto och gänget vid hans tatueringsstudio.


Koh samet

Bölder och klåda! Har varit så noga med myggspray varje dag och så igår så glömde jag spraya ett parti på röven så nu är jag 50 myggbett rikare! Aaah, ser så svinigt ut att jag inte ens vill röra där! Slutade med att Jonna tog tag i saken och smörjde in med nån salva på böldområdet! Idag var det tänkt att vi skulle utforska ön här på koh samet! Träffade nämligen en thailkarl igår som erbjöd sig att visa alla de finaste områderna här på ön! Men det sket sig, regnat hela dagen! Tydligen så har det inte regnat så mycket som det gjort idag på 100år. Men imån är en ny dag och nya möjligheter och då hoppas vi på sol och molnfritt och På måndag ska vi möta upp Jonnas pappa, han kommer ner till oss, så vi slipper ta oss upp till byn! Då ska vi bo på ett turistfattigt ställe ca 3mil från koh samet i en bungalow precis vid en jättefin strand!


För fjärde året i rad!

Nu sitter jag här med min vilda och glada Jonna, fast vi är båda enormt glada! För om inte så länge drar vi upp i det blå med ett flyg som tar oss till Thailaaaand!!! För fjärde året i rad blir det alltså för mig och jag önskar att det kommer bli många fler år i rad! Thailand har gröpt sig djupt in i mitt hjärta! Iaf, först drar vi till Koh samet där jag faktiskt aldrig varit och hänger ett par dar! Sedan ska vi faktiskt upp i norra Thailand bland djungel och kryp till en liten thaiby där Jonnas pappa bor, ska bli riktigt intressant! Där kommer vi alltså bo och sova inlindad i myggnät, utan ac och långt från ett svalkande hav! Men det ska bli kul, inga turister, bara Thaifolk! Kanske man får en djupare inlevelse hur dom bor och har det! Sjukt kul, jag vill veta allt om Thailand, så detta blir oerhört spännande! Efter byn drar vi ner till södra Thailand där vi kommer hänga bl.a i kära Ao nang, som ligger mig varmt om hjärtat! Men det bästa av allt!!! Efter 2v kommer dessutom min älskade karl ner och vännen Viktor! Kan verkligen inte bli bättre! Jag är så glaaaad!


Så var baggegalan!










En film med massa småklipp från allt möjligt som hände under vår Sthlmsresa. Bilder säger mycket, men film ännu mer.

Guldbaggegalan var fantastisk! Inte varje dag man får gå på sånt direkt, så det var verkligen en upplevelse! Först var det mingel och champange i ca två timmar innan sändningen skulle ta fart. Vart man än vände sig stod ett känt ansikte, det var ju även inte den största lokalen så alla axlar typ gned mot varandra. Den fria baren var populär och där spelade det ingen roll om man var Michael Nyqvist eller om man var plockad från gatan, alla fick stå i samma kö. Ett tag hade jag Persbrandt på ena sidan av mig, Skarsgårdsbröderna på andra sidan och Nyqvist som tröck kaggen mot min rygg i baren, jag minns att jag kände mig bekväm i min situation. Alla var törstiga, andra mer! Sunes pappa och Stig-Helmer stod precis före i garderobskön. Sunes pappa var trött, sur och skäggig. Tyckte faktiskt det var lite trist att se! Sunes pappa är ju Sunes pappa, eller snälla Beck. Bråkmakar-Lottas pappa var då riktigt glad i hatten! Skarsgårds-Gurre blev jag mer rädd för, jag ser bara den grymma typen från Ondskan när jag ser honom. Ett tecken på att han spelade grymt bra som grym männsika iaf! Efterfesten var trevlig den med, den var mer avslappnad än själva galan och stämningen var inte lika krystad. Champangen fortsatte att flöda där och man fick byta ord med många spännande typer. Vilket gjorde att kvällen även slutade sent, eller rättare sagt på tidiga morgonen. Lite trist att jag inte har fler bilder från kvällen, men jag kände inte att det riktigt var läge att stå och blixtra kors och tvärs som nån desperat individ.

Grannen är hård!

Morgonen har bestått av möte och promenad med Mina. Nu ska jag sätta mig ner och läsa lite medan jag är själv och om några timmar när karln kommer hem så blir det att baka semlor. Hämtade en mortel från mor, så att mandelmassan blir så där alldeles perfekt. Igår tog jag en snabbis runt krönet med Mina så hon fick tömma blåsan lite innan läggdags. Det gjorde även min granne med sin hund och exakt samma runda tog vi. Bara det att jag hade klätt mig med dunjacka och fleecetröja. Min granne hade sin morgonrock..bara! Och gick runt med sina nakna vader och hälsade glatt till oss. Ja, det var ju iaf inte -34 ute utan "bara" -29 , så ok! Hah! Han hade nog kommit på samma sak som mig. "Gud vad skönt att gå och sova i en varm säng" Och precis när man hunnit lagt sig. "Fan, hunden måste ju ut!". Bara det att han hade liiite mer bråttom än vad jag hade då.


Vildmarksliv


Haft en myshelg i Jänken men karln och Mina, 2 mil utanför Kiruna i min familjs stuga. Där ute i skogen kan jag verkligen koppla av, all stress försvinner på nolltid direkt jag kommer dit. Hemma i lyan har jag 1000 grejer jag borde och vill göra, där borta kan jag verkligen slappna av på ett sätt som jag inte kan någon annanstans. På lördagen strålade solen och trots -34 så var vi ute på dagen och pysslade, vi hämtade ved, skottade altan, hämtade vatten från brunnen och tog en promenad ner till sjön. Efter det var det extra skönt att tina upp i den vedeldade bastun och läsa bok framför brasan. Under kvällarna eldade vi i grillkåtan. Mina trivs verkligen där och även fast vi var inne i stugan och pysslade med maten så vägrade hon slita sig från renhuden. Annars springer hon efter en vart man än går. Vi lagade också riktig vildmarksmat inne i grillkåtan och satt där ändå tills det var läggdags. Gööött!


Snöfestivalen

Renrace


Trion kom och deltog i bastusviten senare - därför bara jag är svettig och fräsch i handduk

 

Hej!

 

- "Men Robin, fel att ha uppspärrade ögon på nån bild iaf?" - "OK!"

 

Anton blev pigg efter bastun

Rasmus var den som dansade mest under hela kvällen

 

 



Molly och André bjöd på en liten trudelutt! (OBS! Lite mörkt i början, ljusnar upp efter ett tag)

 

Snöfestivalen här i Kiruna var kuuul! Nog var det då kallt, men solen strålande och det var vindstilla. Vad man har saknar solen alltså, den har ju inte besökt Kiruna på flera månader. Helt sjukt vad den kan göra en lycklig och pigg! Mina tår dog när vi kollade idolerna (Molly, Robin och André) tävla i renracet på stan, men karln tänkte till och bokade bastusviten till oss och idolerna till kvällen på Scandic. Jag och mina tår blev glada, glad blev även Molly och även Robin som inte ens hade någon mössa under renracet. Gladast blev nog trots allt André som olyckligtvis fick en ren springandes över honom mitt på banan, stackan låg ju alldeles platt efteråt. Bastuförfesten var väldigt lyckad! Svettig och fräsch var jag, men det finns ju alltid en dusch och vips var man nere några våningar på dansgolvet. Sjukt mkt folk var det och såklart tappade man bort alla, men hittade en ensam André i vimlet iaf. Trion var splittrad, kärleksparet hade svikit honom, "dom är ju bara uppe på rummet och håller på att...". Men ni, vilken fin helg som var! Snart är det helg igen = skogen, brasa, bastu och mys!