Days like this


Vi drog till Haparanda!

Stannade på ett ställe som jag vet är väldigt omtyckt av någon som står mig väldigt nära, men som ej haft tillgång att komma hit på väldigt länge. Därför ska jag göra ett inlägg om detta ställe enbart för dig i ett annat inlägg ♥

 

Hej ballongskjortan, men ok. Tidigt i morse drog jag och mor ut på vägarna. Målet - Haparanda. Var som tänkt att vi skulle ta IKEA först och sen dra över till Finland för lite shopping, men vi hann bara IKEA. Lika bra kanske, för där inne blåste jag på så ini! 10000 fattigare, men 10000 finare hem fick jag också. Skönt att förnya! Även sköönt att äntligen få upp lite tavlor och hyllor på väggarna. För trots att jag bott här i ett halvår så är väggarna ta mig fan varit lika kala för det. Är som dags! Hela lyan är full av kartonger och grejer så jag ska ta och börja mecka nu så här på sena kvällen. Kan som inte låta bli!


100525

Har som varit så mycket sol och värme i min blogg på senaste tiden så jag tänkte att jag lägger upp denna bilden idag. Den är tagen för någon minut sedan från min lya. Hah, fan vad härligt. Det jag undrar är varför alla kirunabor blir så förvånade? Det är ju samma visa varje år ju. Först kommer lite värme, knopparna börjar pulsera och alla blir lyckliga och glada. Sen kommer en ny vecka och så ser det ut såhär igen. Varje år likadant! Så varför bli så upprörda? Vi alla vet ju vad Kiruna kan och betyder.

 

Hård jobbvecka igen, men inga problem! Triiivs! Innan jag åkte till Thai så blev en tjänst ledig på mitt jobb. Jag testade söka och fick den också. Detta betyder fler timmar, mer OB, och mycket mindre em-skift. Så himla glad att jag fick tjänsten! Det känns sååå mycket roligare att gå till mitt jobb nu! Jag har t.o.m frivilligt gått med på att endast ta ut en enda semesterdag på hela sommaren. En väldigt betydelsfull dag dock, men den dagen fick jag allt!! Sist men inte minst. Min kära lillasyster har gjort praktik på mitt jobb sen vi kom hem från Thai och eftersom hon gjort så bra ifrån sig så har hon även fixat sommarjobb hos oss. Så himla kul!!


SUDD

Gud jag är så förrvirrad. Helt glömt bort min blogg också! Vet inte vad jag gjort de senaste veckorna efter att jag kommit hem från Thai egentligen. Jobbat har jag, åkt skidor i fjällen har jag också, men sen då? Totalt i obalans. Sudd! Ingen koll på nåt. Herregud, jag blir fan rädd för mig själv! Ska försöka ta tag i min blogg nu iaf, har en hög av bilder och meningar att få ut! Men vi hörs!


job 2 do

 

Fyfan vad glad jag blev när jag äntligen hittade den här låten. Letat som en dåre efter den sen jag kom hem från thai. Denna låt spelades överallt i Thailand och verkligen heeela tiden. Direkt den dök upp i högtalarna så satte den fart på varenda kotte på dansgolvet och alla sjöng med och dansade. Låten är för skön!! Grym! Dock är det ingen glad låt alls eftersom den handlar om en karl som är helt förkrossad över att han blivit lämnad av sin kvinna. Några försökte lära mig refrängen på den här låten, men det var ju totalt omöjligt, hah! Varje ord är ju typ 2 bokstäver. Men jag ger mig inte, ska ta mig fan öva tills den sitter! Åååh, jag blir så nostalgisk! ♥

 

dòo dóo doo doo ter tam . .. tam-mai tĕung tam gàp chăn dâai
Look, look, look, look at what you'd done. How come you can do that to me?

rao rák gan chôp gan gôr lăai wan yòo yoo dee dee jòo jòo ter gôr jàak bpai
We loved and fancied each other for many days. We're nicely together, and suddenly you went away.


9 hela dagar

Efter 8 dagar i Ao nang, 3 på Phi Phi och 2 på Koh Lanta så tog vi vårat pick och pack och flög norr ut till Koh Chang. Hade aldrig varit på Koh Chang innan, men hade hört och läst om att stället skulle vara riktigt fint. På Koh Chang skulle vi egentligen stanna 7 nätter och sedan dra vidare till Bangkok och bo där de två sista nätterna, men så blev det ej. Vi hade en jävlig beslutsångest om hur vi skulle göra med Bangkok p.g.a oroligheterna. Var ju extremt just då vi också skulle dit. Vi frågade runt bland folk, mest thaifolk och Bangkokbor och det tyckte INTE vi skulle åka in dit. Verkligen inte! Även de på flygplatsen varnade oss. Men sen tänkte vi att det kanske inte skulle vara så oroligt precis där vi hade bokat hotell i Bangkok, vid Siam. Men tyvärr, de var precis vid Siam (några meter från vårat hotell) de var som värst. Så då gav vi upp våran dröm om shopping. Hellre leva utan blus än att dö med en ny blus.

Iaf, fyfan vad jag gillade Koh Chang. Vet inte riktigt varför, de var bara så bra. Allt var sådär lagom. Inte för mycket inte för lite. Och verkligen så sjukt mysigt! Kul var också att de var så himla mycket thaifolk som kom till Koh Chang för lite semester. Vi hängde ofta på thaidiscot som låg precis mittemot vårat hotell, så där lärde vi känna en heldel. Tycker det är så intressant att få höra hur dom har de och lever. För vi lever ju verkligen så olika!! Måste bara säga att jag beundrar thailändare så grovt mycket! Glad att vi stannade hela 9 dagar där!

Vårat hotell precis vid havet! ♥

 


Hemma i verkligheten!

Längesen jag uppdaterade bloggen nu. Jag är tillbaka i Sverige iaf. Tillbaka i verkligheten närmare bestämt! Kommer ta länge innan jag kommer in i vardagen. Läääänge! Det enda jag vill just nu är att bara åka tillbaka. Jag mådde så jävla bra där borta. Resan var verkligen en nystart på mitt nya liv. Jag har utvecklats så sjukt mycket på min och systers resa. Jag vet vad jag vill nu och jag vet att jag kommer klara det!! Det är långt kvar på min resa upp till toppen fortfarande. Men jag vet att toppen finns där nånstans och jag VET att jag kommer stå där en vacker dag och känna mig så jävla stålt! För det är det är just det jag är värd!

 

Finns så mycket att berätta om min och systers resa. Jag vet inte vart jag ska börja. Jag är iaf så glad att vi två åkte tillsammans. Vi har kommit så sjukt nära varandra. Verkligen bästa reskompisen!! Vi har haft så sjukt kul. Vi har legat på samma nivå hela tiden och tänkt och tyckt lika i precis allt. Båda lika galna och glada!! Vi hade en period då vi sov 3h/natt och åt en gång om dagen. Det var sjukt, men vi hade så jävla kul ändå. "ATTACK", hah...bara det är nåt man aldrig kommer glömma. Vi har legat i poolen och nästan dränkt oss själva i skratt. Vi har fått lära känna så sjukt många männsikor runt om i hela världen som vi aldrig någonsin kommer glömma. Vi kommer ses igen. Det vet jag! Facebook är bra! Så mycket vi har varit med om!! T.e.x en dag då vi trodde våran vän var död. Helt galet. Vi skulle koppla in polisen och allt möjligt, men det löste sig. Han var vid liv!! Jag blev även erbjuden jobb på en bar. Fick arbetskläder och allt! Men fyfan vad sugen jag blev!! Jag och Lizette hade apor utanför vårat hotellrum när vi bodde på Koh Chang. Så söta. Inte varje dag man möts av små apor utanför sin dörr. Underbar känsla! Finns så mycket mer, men jag avslutar här för idag!

 

En liten mix med bilder från våran resa:

Utsikt från våran balkong i kära Ao nang ♥

 

Koh Chang - Härligt gäng!

 

Du och jag syster ♥

 

Ibland åt vi faktiskt mer än en gång om dagen

 

En taxifärd på gator i Koh Chang är allt annat än smidiga

 

Solnedgång på Koh Lanta

 

Nathania, Tami, Jay och syster! Härliga männsikor!

 

Myser vid poolen på Koh Chang

 

Jag och bodenkarlarna. "Oh Herro!" hah. Kommer fan aldrig glömma!

 

Jag har alltid undrat varför thaibrudar ALLTID är så fräscha och matta i sina ansikten. Aldrig svettiga! Nu vet jag! Grejen är nämligen BABYPUDER! Hur BÄST!