Varför inte bara vara glad?

Sitter med nyårsblåsan på och ska strax dra till mina vänner och ta en liten jävel innan vi sedan kl 20 drar på Ferrum och äter middag. Vi drog ju en middag på juldagen också på Ferrum. Att hålla sig i god form i 7h på Ferrum är fan inte lätt, men jag klarade det riktigt bra! Känns gött, och kul som fan hade jag! Dock så finns det ju alltid bittert folk som tyvärr inte klarar av att se andra må bra. Träffade bl.a. på en som tydligen inte klarar av att hantera sin ilska. Varför förstår jag inte, jag har ju faktiskt hjälp denna person. "Caroline, du är sån godhjärtad person", var det inte så du skrev? Jag kan förstå dig, inte hade jag tyckt att det varit så kul om jag hade en karl som hörde av sig till någon annan och skickar massa mail som kanske inte är så lämpliga. Jag menar, vem vill inte veta om ens partner gör så? Klart jag först hörde av mig till denna karl och försökte få ett stopp, men när det ej går så bra hade jag ju inget val. Jag spegalde ju bara händelsen! Aja, ni kanske tycker jag är tragisk som blottar ut mig om detta på min blogg, men när det går för långt och orättvisan tar över för stort så kan jag inte hålla mig. Jag hade lika gärna kunnat blotta mig totalt här på bloggen, men jag har knipigt. Så desperat är jag inte av att få klä av mig och sen är det ju så att folk vet innerst inne vad som är sanning och inte sanning. Samvetet också, samvetet, gott folk!

 

Såja...

 

Men jag får önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR! Ikväll ska vi ha kul och nästa år blir grymt! ♥

 

Så här såg jag ut på juldagen...

och glad var jag fan!


För höga krav

Denna jul har verkligen varit svinbra och mysig och att jag är så glad att jag hunnit träffa alla nära och kära och spenderat så mycket tid mer dom/er. På julafton spelade vi ett julklappsspel som gick ut på att alla som ville vara med var tvungen att köpa 3 julklappar för en speciell summa pengar, som dessutom skulle passa alla i julklappsgänget. Den som kastade lika tärningar fick gräva ur julklappspåsen. Kul grej och jäklar vad vi blåste av tärningarna.

 

Med tanke på klockan borde jag ligga däckad nu, men jag är pigg som en mört av alla redbull jag halsat, men har man skoluppgifter att göra så har man. På 12-slaget vill jag dessutom helst fira med att skåla och skrika gott nytt år så jag hade som inget val. Idag fick jag veta hur det gick på mitt senaste arbete jag gjorde i pedagogisk ledarskap och det gjorde mig så förbannat glad! Dock så känner jag ännu större press när det går bra eftersom jag då känner att jag inte kan göra bort mig på nästa arbete. Min lärare kanske blir besviken? Som att han bryr sig!!? Hoff, jag blir knäpp på mig själv när jag alltid ska ställa så höga krav på mig själv. Måste lägga mig till sängs nu och verkligen tänka över vilka nyårslöften som verkligen ska tas tag i.


Finaste

Försöker skriva mitt arbete i pedagogisk ledarskap som ska vara inne denna vecka. Svinjobbigt, för jag har allt i skallen, men får inte ner de i meningar. Krupp! Sen har det hänt en grej, fiiinaste Mina har blivit påkörd av en bil. MEN HON LEVER! Hon fick en smäll i baken och nu är hon jätterädd och går med svansen mellan benen hela tiden. Killen som körde bilen har besökt Mina flera gånger och kollat att allt är bra med henne, bra gjort av honom. Hoff! Hon ska till veterinären och fy fan om det är nå allvarligt med henne!! Klarar det inte!! Hon äter och går som vanligt och verkar inte ha ont, jag ber fan gud att hon ska bli bra igen.

 

5 år sedan


plusminusnoll

Jag kom på ett knep så jag kunde vända på dygnet. Jag tog hit trasselsuddet Mina. För Mina måste ju urinera och då går det inte att sova till kl 15. Så under veckan har jag lyckats kliva upp redan kl 09. Dock så har jag varit lite slöare med skolarbetet denna vecka, inge bra. Fast då har jag ju fått andra saker fixat iaf. Festblåsan till jul och nyår är fixad, alla julklappar är inhandlade, julkorten är postade, lyan är ren och några timmars jobb har jag också tryckt in, mer blir det på söndag.

 

Har jag fått tillbaka några av mina arbeten som min lärare har betydsatt, ligger på VG+ och MVG. Dock så tycker jag det där med att trycka in ett "+" är lite oskönt och ger en kliande känsla. Så nära, men ändå inte. Fel att skippa +:et och bara köra rent. Antingen eller, eller? Missförstå mig ej, klart jag är jätteglad och lättad, men lite lösskänsla som sagt.


Gått över styr...

I fredags fick äntligen jag också lite julmys här hemma, var väl på tiden. Mor tyckte väl att det var dags, så hon kom och hjälpte mig på traven lite.

 

Vad jag gör uppe vid denna tid kan man ju undra. Sen jag börjat plugga har det gått lite över styr med tider och så kanske. Jag säger godmorgon kl 15, äter middag kl 22 och säger godnatt runt 04-05-tiden. Måste bli ändring om jag någonsin vill se ljuset igen. Dock så har jag märkt att jag pluggar bäst under natten. Meningarna bara sprutar då medans det blinkar blankt under dagarna. Såå, jag vet inte hur jag ska lösa detta riktigt.


Mitt nya liv

Det har hänt lite grejer som jag har glömt/skitit i/inte orkat ta upp här i bloggen. Jag har nämligen börjat plugga på distans. Har hållt på i 4 veckor nu och jag kan säga att jag verkligen inte ångrade att jag började. Det var dock lite panik innan jag väl kom igång. När jag snackade med syon för ca 6 veckor och bestämde mig för detta så sa hon "om du ska hinna komma ikapp så måste du börja typ redan imån". Jag tänkte bara "fyfan, hur ska min chef gå med på att jag ska söker tjänstledigt typ en dag innan det är dags att börja plugga". Det gick iaf vägen otroligt nog. Jag sökte och fick!! Men jag har nog aldrig varit nervösare innan jag tog in min chef på kontoret för att ta ett liten snack.

 

Så just nu läser jag kommunikation, pedagogiskt ledarskap och arbetssätt och lärande. Jag läser på distans via Umeå och ha en personlig lärare. Målet är att utbilda mig till behandlingspedagog/Psykiatrisk omvårdnad och rehabilitering. Det är sjukt intressant och det är tur det för det krävs en jäkla självdisciplin för att klara av det här. Har ju som "vilat hjärnan" från allt som har med skolarbeten att göra i ca 6år. Så jag kan säga att det inte var lätt dom första veckorna. Men envis som jag är så skiter jag i om jag bli flint, tänker inte ge upp!

 

Nu har jag iaf lämnat in 4 arbeten och mellan jul och nyår blir det 3 arbeten till. Ingen vila ingen ro! Jag läser bl.a om hur man blir en bra ledare, hur man leder ett möte, sammanträde eller lektion, hur man kan förbättra sitt lärande, hur lärandet går till, hur man ger stöd åt en människa i kris, hur man bedömer en annan männsikas behov och avsikter m.m. Sjukt intressant som sagt. Dock så jobbar jag fortfarande lite extra på helger och så på mitt jobb, lär ju behövas när jag kommer skippa helt att ta lån under mitt pluggande.


men håll i er då...

Men hej, 1 vecka och 4 dagar sen sist! Är det dags! Ni får hålla i er, för nu jävlar kommer blogginläggen spruta in här. Ikväll håller jag mig lugn och snorar av mig så gott jag kan, för imån ska jag vara snorfri och frisk! Julbord på Ripan med konsumgänget kl 19.30. Ska dra dit på tom mage och tom konsumpåse, för här ska det vräkas!

 

...fredagskvällen fortsätter så här.