NLY Trend

Min nya kavaj från NLY Trend, den kommer bli perfekt som jacka till sommaren! För övrigt så döptes min fina systerdotter Tindra idag. Jag är ju så blödig när den gäller sådana här grejer alltså, ögonen var inte direkt torrlagda. Så himla fiiint! ♥ Nu ska jag faktiskt hoppa i säng och kolla ett nytt avsnitt av "Tjockare än vatten" med karln och sedan sova. Blir ju en timme mindre i natt...!

Tugga och blod

Lillskruttan har gjort hyss medan jag har varit på jobbet och karln är i Luleå. Räkningarna kanske räknas som betalda när dem ändå är upptuggade? Efter långpromenaden fick jag tydligen skavsår ocks, märkte först att foten var blodig efter att jag såg blodspår i hela lyan. Hård kvinna som blöder utan att ha ont! Wooooh! Näämen, vilken dag! Nu ska jag fixa middag till karln som kommer hem om en timme med tåget, sen blir det bingen direkt framför serien "Tjockare än vatten" som vi börjat följa. Hej!

Don´t bossa nova me around

Favoritlacket just nu! ♥
 
Om en vecka fyller jag år, i morgon fyller karln år, på fredag fyller pappa år och i helgen ska Tindra döpas. Måste köpa presenter!!! Panik att hitta något i den här stan, man är ju alltid den som är i sista minuten! Dessutom är ärtan riktigt torr på ideér. Det löser sig, nu måste jag i alla fall jobba. 

Ny Molly

Beställde en ny Odd Molly som jag ska inviga på min systerdotters dop nästa helg. Nu har jag bara 6 snabba kvar av mitt skift, sen tar jag långhelg. Skööönt! ♥

Mosters prinsessa!

Helgen i stugan var riktigt fin, karln skottade upp altanen och där satt vi sedan och drack kaffe i solen. Bara det att jag hade pockat på mig halsduk, mössa och dunjacka. Höll ju på att försvinna!! Solen har ju faktsikt börjat värma riktigt rejält så det vara bara att ta av sig till bikini. Eller kanske inte, men gud vad härligt med värmade vårstrålar iaf! Jag och karln var även barnvakt till min lilla systerdotter Tindra i 5h. Syster var tvungen att åka till akuten, stackan! Tur att hon äntligen träffade en bra läkare denna gång som inte släpper henne i första taget. Iaf, det gick hur bra som helst att va ensam med Tindra. Jag är glad att jag haft småsyskon som jag tagit hand om med allt vad det innebär. Även om jag inte bytt blöja på år och dar så känns det ändå som jag gjorde det på syster igår. Allt vad det innebär med hur man ska hantera den lilla bäbiskroppen, hur man ska torka, byta, mata osv. sitter ju. Sen är ju Tindra världens lättaste, hon är bara så nöjd hela tiden och skrattar direkt man tittar på henne och skrattar hon inte så sover hon typ. Mosters prinsessa! ♥

Ost!

Karln kom just hem med tåget från Luleå där han jobbat i 5 dagar. Så glaaa! Han är så söt med sin marmeladburk i handen som han stolt visade upp när jag tog bilden. Han har hittat något ställe där i Luleå där dem säljer massa fina ostar och marmelader som han köpt hem till oss. Vi båda är typ besatt i typer av ostar! ♥ Dem ska vi vräka i stugan i helgen som vi alldeles strax ska dra till. Lillskruttan, mor, syster och systerdotter är redan där borta och väntar på oss. ♥

Smärta, skräck och förnedring

Vi har ett litet "dockhus" på jobbet som visar hur det var på 50-talet på Pite55. Sjukt hur det var förr egentligen, eller förr och förr. Det var ju typ först på 70-talet psykiatrin genomgick en period av stor optimism och toleransen mot avvikande beteenden ökade i samhället. Ja, det blev väl en förändring, men fortfarande är det inte bättre eller ens bra. I alla fall, inte var det så längesedan den enda behandlingen var farliga och tortyrliknande chockterapier, helt utan vetenskaplig grund. Människorna behandlades på ett omänskligt sätt som skulle hållas inlåst så att samhället kunde skyddas. Människorna behandlades inte som hela männsikor med egna behov och förutsättningar. Utan dem skulle skrämmas till vett och det enda syftet med tvångströjor, dårkistor, celler, svänggungor, kallbad och kroppsaga var att framkalla smärta, skräck och förnedring hos människorna. Behandlingsmetoderna var inte vård utan tortyr. Personlig utveckling fanns inte för dessa människor utan målet var att dem skulle förvandlas till något som mer kan likna en grönsak. Det handlade om total isolering, total kontroll över deras tillvaro och total underkastelse. Vården var inte framtagen för att bota människorna utan endast som syfte att göra dem mer lätthanterliga. Fy fa-an!

Envis

Favoritglassen just nu! ♥
 
Jahaa, onsdag redan! Jobbar em idag så fått sova ut och håller just nu på att tvätta. Man får verkligen planera sitt liv när man jobbar heltid så man hinner att ha ett liv så livet inte bara blir att jobba. Sen är der ju den där orken också...! Lillskruttan har dessutom kommit i någon slags trotsålder eller nåt, envisare än vanligt och allt jag lärt henne skiter hon i typ. Hon är allt en envis liten tjej, men tyvärr är matte envisare! Hah, andas!

Kaos

Jobbhelgen är över och imån är det nya tag igen. Karln kom hem redan igår från Rautas. Tur det, flera arkar blåste ju sönder av stormen. Kaos! Imån åker han dock i väg igen och är borta hela veckan för jobb. Så nu ska familjen kaos ha en myskväll! Nattinatt!

Senaste

Lite blandade bilder från de senaste dagarna. Har som sagt firat min karl och även firat min vän Polly som fyllt år. Jobbat som en tok och fortsätter även jobba som en tok hela helgen. Karln drog på Rautaspremiären idag med svärfar2 (han har ju som två och jag två pappisar, himla bra). Hade gärna hakat på, men min tid kommer nångång, typ snart, typ nu eller nästa gång. Fast jag och Vilja är ju inte tråkiga av oss så nog har vi allt planer vi med när jag väl gått av mina helgskift. Nu ska vi sova, nattinatt! ♥

 

När matte jobbat långa skift har lillan spenderat tid på husses kontor. Det tycker hon är...kul..!
 

Vi var på Bio, American hustle. En film i både min och karlns smak, cool rulle.

 

Vi åt pizza, den var extra god just denna gång!
 
Vi fikade. Min macka var såslös. Fick lov att norpa lite sås från karlns macka. Då blev den godare!
 
Karln men bollkoll!

Bara köra!

Bilder från i lördags när jag och karln var ut och åt och firade att han fått nytt jobb. Efter middagen drog vi hem och skulle kolla film, men jag var så trött och mätt att jag somnade direkt rullen drog igång. Typiskt mig! Denna vecka är rätt tuff jobbmässigt, men det är bara köra. Allt annat får helt enkelt läggas åt sidan även om det kliar både i fingrarna och ärtan att försöka hinna allt och lite extra. Nu ska jag pressa en semla!

Topp - Monki ♥ Jeans - Gina Tricot ♥ Skor - Jeffrey Campbell ♥ Clutch - Michael Kors


Grattis fina!

Karln tackade ja till ett nytt jobb förra veckan. Så nu har han klättrat i karriärsstegen ytterligare, så stolt och glad för hans skull. Detta betyder även att vi blir fast  i Kiruna några år till och det är inget jag gråter över direkt, hih! ♥ I helgen firade vi karln, men mer om det sen för nu måste jag jobba.