Movits!

Klarin för kvällens fest. Än så länge så är det bara Ludde och Viktor här, resten kommer nog snarast, vill jag ju hoppas på iaf! Ikväll blir det alltså en liten förfest här hemma hos mig innan vi hela bunten drar vidare och kollar Movits på Ferrum. Yeeeees, vad kul! Kommer blir galet kul faktiskt. Får väl tacka min käre karl eftersom det är han som har hand om alla bandbokningar och som tagit upp just dom. Nu måste jag sluta, jag och Ludde sitter på varsin dator och Viktor sitter och puttrar här i soffan "kuuuul fest ni har!". Dags att öppna vinflaskan!!!


Det kommer mera!

Nygifta på Koh samet

 

...i alla fall inte ett hål i golvet!

 

Snyltade gitarren

 

Tong hjälpte mig att tvätta rent mina vackra bölder

 

OBS! Dessa är har inte hunnit "bubbla upp" riktigt än. Varbölderna brukar sticka ut ca 1cm från huden - spräcks och rinner längs benen. Glömde spraya ett parti = 50 fina bett rikare en kväll

 

Laem mae phim - ca 2 mil från Koh samet

 

Kycklingspett för 5kr ♥

 


Syster gjorde min dag

Lizette var snäll och körde hem mig från jobbet igår. Trött och seg efter ett pass på 10h hoppade jag in i bilen och stötte på två tårtor. Frågade vad dom sååå söta tårtorna var till och det visade sig att hon gjort dom till mig och Ludde. Hur fin och duktig lillasyster får man ha egentligen? ♥ Både jag och karln blev jätteglada! Passar även bra eftersom min karl faktiskt fyller hela 25år idag. Även jag fyller år i veckan så vi planerar att slå ihop ett litet kalas nu på fredag. KUL!


Mutning

Sitter på jobbet och har rast. Jobbat hela helgen, 13h igår och 10h blir det idag! Räknade ut att en av mina jobbhelg landar på självaste Kirunafestivalen. Måste klura ut hur jag ska komma undan. Mutning brukar fungera, heehee! Det löser sig! Längtar till ikväll efter jobbet, då ska jag och karln göra våfflor som vi ska glupska i oss framför Biggan, MmmMmm!

 


Fjällen

I onsdags drog vi i ottan 2 mil utanför Kiruna till Jänken för att sova en natt. Vi drog ut tidigt på onsdagen med skotern upp i fjällen mot Ratek, några mils skoteråkning, grillning och fjällkänsla. Som jag saknat! Vi stötte även på 3 älgar på väldigt nära håll. De tvärstannade när de såg oss och började glo, vi slog av motorn och glodde tillbaka. De slutade glo och började galoppera och vi slog på motorn och gasade. "Gasa, de kommer attackera!!". Hah, hoff! Vilka bastanta varesler alltså!". Torsdagen bjöd på väldigt behagligt väder, så inte ens jackan behövdes. Vi har bestämt att vi verkligen ska ta vara på alla fina vårdagar som kommer och åka ut så mycket som möjligt. Det är verkligen tur att man bor i en stad där man har fjällen och naturen bara ett stenkast bort! ♥


När jag...

Jag - i morse

 

Jag - när jag krystar

 

Jag - när jag sjunger

 

Dagens: "Den viktigaste relationen du kommer att ha i ditt liv, är den du har med dig själv. Fungerar inte den så kommer ingen annan relation heller att fungera."


Koh samet

Fina vägar att köra moppe på. Backe = hoppa av moppe och knalla - Koh samet

 

Byggde ihop mitt egna lilla lyckotorn ♥

 

När vi satt vid bryggan dök denna fisk upp, ingen sill direkt. Tån i = hejdå livet!

 

En söt ladyboy gjorde världens godaste fyllekäk här. En liten grill precis vid strandbaren. Typ som empes precis vid Ferrum, fast myyyycket godare!

 

Vi tyckte att dom var för svaga (överallt förutom på Phi Phi). "Stroooonger!", dagen efter kom flera fram på stranden och frågade hur det gått för oss. Folk var nämligen chockade över hur mycket vi kunde sluka, men trots det fortfarande stå på benen. Grova svettningar? Galen dans? Svenskar tål mer? Norrlänningar? Vet inte?

 

Paul "Viktor" från London och Jonna - favoritbaren - Koh samet

 

Paul, jag, Matthew och fransmannen Robin på favoritbaren

 

Vi träffade även på några svenskar, Alexander och John.

 

Matthew, jag och Matilda


Mat är livet!

När man varit i Thailand och där man så gott som bara ätit thaimat så längtar man rätt grovt efter en redig köttbit även fast kycklingspetten från matbåtarna är extreeemt goda! I fredags fick jag äta världens godaste oxfilé hos Rane. Föll av pinnen när jag satt den i munnen! Igår lagade jag och karln lax och potatisgratäng till middag, jag åt tills jag grät. Slutade med att karln fick blåsa och klappa på min mage, sen däckade jag. Däckade som sagt efter middagen så det gjorde att vi båda vaknade kl 07.20 i morse. Det var rätt gött, för vädret var strålande och solen värmde på rätt så himla bra när vi tog en morgonpromenad upp till ferrum där vi drack kaffe med Tom och Viktor kl 10 på ferrumaltanen. VÅR!


EVERYONE!!



Ett filmklipp från Ao nang då vi gick in på Seven eleven och köpte lite öl med våra vänner från Changbar för att sedan dra lite efterslir på stranden. Gillar klippet som fan, Jonna är är för härlig! ♥ Vi hade stått ett bra tag utanför och väntat eftersom Jonna fastnat i någon diskussion med nån engelsman. Sen kommer hon ut och bara brister från ingenstans "Du är jättesnygg" på Thailändska. Hah! Bee blir helt chockad och frågar "Vem av oss?" - "EVERYONE!!". Hah! Sköööön! Har bärt med mig kameran dygnet runt i Thailand så det kommer komma många många fler bilder och filmer.

Kärleken till ett land

Hemma i Sverige igen! Känslorna är blandade, brukar alltid hamna i en svacka som brukar vara ungefär en månad efter att jag varit i Thailand. Efter det brukar jag ha kunnat släppa på trycket och det mesta är i sin vanliga ordning igen. Jag älskar Thailand och det går verkligen inte beskriva i ord hur mycket det landet betyder för mig. Varje gång jag är där vill jag aldrig hem och jag saknar aldrig Sverige när jag är där. Det är äkta kärlek, till ett land iaf. Sen har jag min stora kärlek som just nu fortfarande befinner sig i Thailand, men som åker hem till Sverige i morgon. Han skulle egentligen komma hem först på söndag, men han bokade om och kommer redan på lördag för vår skull. Så glad!! ♥ Det var verkligen deprimerande att låsa upp dörren till en tom, ensam och mörk lya igår. "Vad gör jag här?!! Frågan jag ställer mig själv varje gång jag kommer hem från Thailand. Nu har jag iaf min karl här (snart) som gör att livet i Sverige inte är så jäkla dumt ändå. Dessutom har karln förälskat sig i samma land som jag, så vår plan för framtiden är stora. ♥


Ao nang - Phi Phi


Efterslir vid stranden efter Chang bar



Poda är helt galet fin och framförallt om man knallar över till andra sidan av ön. Då kommer man för det första bort från allt folk, vattnet är kristallklart, stranden extremt fin och snorklingen mycket bättre.


Vi har skippat restauranger så gott som hela resan, matvagnarna är verkligen oslagbara! En god fruktdrink och en måltid för ca 20kr. Här snackar vi riktig Thaikänsla!


Efter en dansnatt på Phi Phi´s strand kan göra att man blir en smula svettig


Phi Phi

Ojdå, mer än en vecka sedan jag gjorde ett inlägg, men jag är fortfarande kvar i Thailand och lever det ljuva livet. 21 dagar har jag njutit av sol, värme och positiv energi som ständigt finns i luften i detta fantastiska land. 21 dagar är många dagar, men för mig kan dagarna aldrig bli för många här i Thailand. Tur att det faktiskt är rätt många dagar kvar tills det är dags att fara hem till Sverige igen. Vi drog som sagt till Ao nang förra helgen och stannade i 6 nätter, efter 2 dagar blev vi istället ett gäng på 4 eftersom min karl och Viktor kom till oss. Kuuul! På söndagen när jag och Jonna kom till Ao nang så drog vi direkt till Chang bar för att träffa alla som jobbar där och som jag lärt känna sen några år tillbaka. När vi kom dit blev det värsta kramkalaset med alla. Såå roligt och alla var så glada att vi kom. Jag har tagit dit alla mina vänner som jag åkt med till den baren och verkligen alla har gillat stället skarpt efter första gången. Jonna blev frälst efter bara en kvart, hah! Alla som jobbar där är extremt serviceinriktade och ständigt glada och härliga. Något speciellt måste det alltså vara. Mycket som hänt under denna vecka. Bl.a tagit båtturer till Phra nang och fantastiska Poda. Dansat loss på Chang bars nya dansgolv, haft efterslir på stranden, dragit in till Krabi och sökt gitarr, så att Viktor och karln kan skriva nya låttexter här nere. Vi har tillbringat helgen (3 nätter) på Phi Phi och bott i svitbungalow med den bästa havsutsikten på ön, vi har druckit buckets, tagit ett nakendopp under natten och dansat oss svettiga på Slinkys stranddansgolv, vi har även tagit en dagstur till The beach och vandrat till andra sidan av ön där den mäktigaste snorklingen finns. Det är otroligt hur mycket vi hunnit, men ändå kört ett lugnt tempo utan stress och press. Mer kommer, nu sova!