pinglan + jäkeln

123292-212 123292-213

Arwen Bergström och Lennart Jähkel handlade hos mig igår :D

* Arwen var en riktig skönhetspingla
* Jähkel var ingen jäkel utan en snäll och trevlig karl!

Små detaljer!

Tänkte starta upp en ny katagori i min blogg:
"Mitt krypin"




Här kommer lite smådetaljer från mitt och Niklas hem!

Bild1: Snäckor - från stranden på Bali
Bild2: Nallebjörn, gåva från niklas - från Vancouver
Bild3: Parfym - julklapp från Niklas familj
Bild4: Mina smycken
Bild5: Min kruka m. växt - Åhlens
Bild6: Klocka från Ö&B - endast 49kr
Bild7: Glasvas, gåva av Niklas - från Venedig
Bild8: En av mina Strindbergslampor - gåva från mor


Rulla

Dom här rullande dojjerna hade ju inte varit helt fel att ha.
Perfekt att knyta på innan man ska rulla ner för den där långa backen
ner till jobbet var ständiga dag!
Alla här i åre går ju omkring med pjäxor överallt, så varför inte?
Dags att bryta pjäxtränden, NU!
123292-201

Svettig klapp!

123292-202

Ni kanske undar vad som gömde sig i min stora julklapp från Niklas?
Det var nämligen denna som låg där i. Min önskning gick i uppfyllelse :D
Den är riktigt bra faktiskt, ingen stor klumpeduns direkt. Den är lätt att flytta omkring på och den låter ingenting, så jag kan titta på mina favorit program samtidigt som svettet sprutar!

Rosa bubbel!

123292-201

Nyårsafton ska firas med denna skumpa!

Spetsad glögg!

Blir en veva på Tottebo ikväll! Älskar utgångar som är helt oplanerade,
dom blir alltid bäst! Snart kommer
josefin hit också, 
 kanske ska bjuda henne på lite starkvinsglögg :P 

Lady in red

123292-197 123292-199

Mina´s nya scarf

När hon sover i samma rum som mig kan man nästan tro att man delar rum med en grov och hårig gubbe istället.  Hon låter ta mej fan förjävligt!
 
Men hon är mitt söta trasselsudd iaf!

Lyxparkering

Kommer vara riktigt dåligt med bilparkeringar nu under säsongen. Men som tur är så har vi fått låna en garageplats nere i vårat hus. Våran granne erbjöd oss sin plats eftersom hon inte behövde den nu under säsongen. Så nu får min lilla bil värme hela kalla vintern, helt gratis dessutom.
Snäll granne :D 


19:de Januari

Pratade med carro sent igår kväll i telefon, vi pratade om när hon skulle komma och hälsa på mig. Hon har ju aldrig varit här i Åre, så det hade ju varit så sjukt kul att hon kom :) Vi kollade lite flygtider hit. Sen small det. Ca en halvtimme efter samtalet var flygresan bokad! Den 19:de januari kommer hon hit och är i 5 hela dagar. Wiho, ska bli sååå kul. Vi ska hitta på massa roligare saker varje dag :D Kunde inte sova efter att hon ringt och sagt att hon redan hade bokat. Var så beusad av glädje!!  

Pedantiska kärleksparet

Har hunnit med ett och annat idag

123292-196

Har nämligen haft storstädning i lyan:

 Städning av klädgarderober: Började med att dra ut varenda pinal ur alla garderober. Sedan började jag med att vika om alla mina och niklas kläder på nytt. Nu ligger alla kläder i färgordning, byxor har sin plats, och tröjer har sin. Skjortor och klänningar på galgar och skärp ihop rullade i små boxar, skor står på rad och mina väkor har fått en alldeles egen liten förvaring. Några timmar tog det, men värt allt. (innan låg allt huller om buller och hyllorna hade fallit ihop (Behöver definitvit en till garderob)

Röjning i förrådet: Såg först ut som ett bombnedslag, jag och niklas var tvungen att ta ut en heldel för att ens kunna ta oss in där. Vi har trots allt ett stort förråd men 90% av allt som finns där inne är Niklas skidor, skidpinaler och skidkläder. Han har säkert ett 20:tal jackor och lika många byxor till de. Det är helt sjukt, och för varje säsong som går så byggs det bara upp mer och mer. Nästan så man hade kunnat öppna egen lite butik här hemma. Men men, nu ser det iaf snyggt ut även i förrådet.


Dammning av möbler, golvskurning och dammsugning:
Jag dammade och niklas dammsög. Under, över, bakom, framför....varje hörn och vrå är rent med andra ord.


Klädtvättning: Dessutom mellan allt städ och plock har vi även sprungit fram och tillbaka till tvättstugan i 4 timmar för att dra ut och in kläder från tvättmaskinen. (Tur att tvättstugan ligger på samma plan som våran lya)

Storhandling:
Efter all slip och polering av lyan tog vi oss ner till ICA för att handla mat, vi tog även med oss alla ölburkar för att panta :P Vi storhandlade för första gången. Hihi, har aldrig fyllt en vagn förut. Blev en massa massa mat, och bara god mat dessutom. Så nu blir det gormé middag varje dag :) Sen godis och glass på det. Frys, kyl och skafferi = fyllda.

Lång dag, och väldigt tråkig. Hela min dag gick åt att städa. Men det var värt. Känslan av att sitta i en nyskrubbad lya är alltid lika underbart. Är ju ledig hela dagen imån också, så då ska jag passa på att bara njuta och skämma bort mig själv.

Nu väntar ett varmt bubbelbad!


Julafton



Lite bilder från Julafton

Förra året firade jag, niklas och mina (vovven) julafton här i Åre. Denna jul blev det endast jag och niklas. Men våran afton blev lika god och mysig för det. Ett minus var bara att snön fattades. Jultomten brukar alltid åka på släde genom torget varje julafton. Detta år kom han på hjul! Och alla julklappar!! Hur kommer det säg att vi förtjänade så många egentligen?? Niklas trodde först han hade grus i sina ögon när han såg högen under julgranen.

Tack tack tack så hemskt mkt för allt! Är jätte jätte nöjd :D

Utstyrsel

 123292-190 123292-191

Min Julaftons klädsel

....

Julskinkan satt sig där den skulle, mätt och belåten, men törstig blev man!

Äntligen!

GOD JUL

123292-188

Björnklappen

123292-185

Min julklapp från Niklas

Ryans far

Man får se Ryans far i nya avsnittet av OC - ooooh läckerbit...eller kanske inte!
Så här ser han ut iaf......eller såg ut.

123292-186

Numera är det detta utseendet som gäller:


Vem plingar på dörren?

Niklas sa att han skulle komma hem idag eller imån på morgonen. Fick inte heller tag i honom igår eftersom han hade avslagen mobil. Så jag tog ett bad föratt sedan lägga mig igår kväll. Då plingade det helt plötsligt på dörren. Jag undrade vem det kunde vara som plingade på så sent, tänkte först inte öppna eftersom jag bara stod med en handduk lindad om mig (har ej något kikhål heller) Men sen öppnade jag iaf dörren lite försiktigt. Och en glad Niklas tittade fram :D Där överraskade han mig rejält kan jag säga. Lycklig blev jag, men även lite blyg :P Har ju inte sett han på en månad. Kändes precis som första gången vi var med varandra, jävla fjärilarna fladdrade i kaggen.

Ensam på julafton

123292-185

Om de är stress, gråt och desperation.
Så måste det vara Jul.

Att fira jul helt själv
var nästan på väg att hända. Jag ensam här hemma i Åre och
niklas ensam på flygplatsen i USA

LÄS

Bunden

123292-184

Pratade med min mor nyss i telefonen, blir alltid långa samtal när vi väl sätter igång!
Pratade bl.a om beroende framkallande serier.

 Jag har legat som ett jehu i soffan och kollat på OC - morgon - lunchrast - kväll 
(Konstigt om man aldrig får någonting gjort här hemma i lyan!)
Även fast jag sett alla avsnitten redan så är jag ändå lika ivrig att trycka på ett nytt avsnitt om och om igen. (en till...nää...bara en till)

Mor och tomas (min låssas-far) Är tyvärr inte bättre. Det räckte bara med ett avsnitt, sedan var dom också fast i serie-träsket. Dom två tävlar dessutom om vem som har hunnit se mest avsnitt av Lost.
"Vilket avsnitt är du på?"
"Jag går och lägger mig nu"
= trycker igång en skiva från dvd-boxen.

Frostbiten

Vem?

Ledtråd:
Hon äger en Grisbjörn! 

123292-183

Filmen
Frostbiten, som hon är med i verkar tyvärr inte vara någon hitt.
En svensk vampyrfilm som utspelar sig i Kalix, njiaa...(?)

Det är ju på Bråkmakargatan hon hör hemma och inte i Kalix!

Full kastrull

Igår satt jag och josefin och drack "lite" alkoholhaltiga drycker här hemma hos mig, lite senare kom två tjejer till på besök. En liter vin + nån spritdrink fick jag i mig. Sen blev det väldigt mörkt, för min del. Kom aldrig in på krogen. Hittade inte mitt legg, och ser man ut som 12 så är det svårt att komma in utan ett, men tur var väl det kanske. Vaknade upp i soffan med jackan på klockan halv nio på morgonen (fortfarande knall) Flög upp som en iller från soffan för att leta min väska. Borta borta borta var den. Ångest! Bestämde mig för att ta en morgonpromenad för att försöka hitta den. Behövde dock inte gå så långt eftersom jag fann den utanför min port i en snödriva! TUR! Jepp det har jag verkligen. Lyckas alltid tappa bort mina saker i fyllan, men på något konstigt sätt har jag alltid fått tillbaka allt.

Josefin undrade om jag hade ont idag, men det har jag faktiskt inte. Vi två har tydligen legat i en och annan snödriva i natt. Och tagit oss fram på gatorna som två Bambin.

Jepp, skulle egentligen inte skriva om min härliga händelse igår, för så roligt ville jag inte att ni skulle få ha, men det fick ni tyvärr iaf! Men men, eftersom bakisen börjat släppa nu och jag är ganska glad trots allt så bjuder jag på det!

Josefin: Vi får försöka lyckas bättre med våran utgång nästa gång :P


Amour

Kommer ihåg när jag satt i samma klassrum som Niklashögstadiet,
på den tiden då vi bara var klasskompisar.

Han satt och virkade sina enorma mössor och var allmänt vild av sig. Och jag satt med mina kompisar och snackade skit igenom hela lektionerna.

På den tiden fanns det nog knappats någon kärlek mellan oss om man säger så.
Eller?


För ca ett år (det var iaf förra året) sedan tog jag för skojs skull upp en av mina gamla dagböcker som jag skrev när jag gick i 7:an.


Där i hittade jag ett rätt så komiskt stycke:


Det var just när jag hade börjat på högstadiet, när jag kommit till en ny skola och allt var nytt och spännande. Jag och mina kompisar gjorde då en lista på vem vi tyckte var snyggaste killlarna i klassen. När jag sen läste listan så blev jag väldigt förvånad, eftersom jag inte alls kommer ihåg att jag tyckte så som jag gjorde, men en sak blev jag...och det var lite smått rörd! ;P För den killen som stod högst upp på min lista var nämligen min Niklas :D


Det här har Niklas berättat åt mig som han minns från förr:


Det var också då när vi just hade börjat på högstadiet och vi två skulle bli klasskompisar. Hela 7:an skulle samlas i klassrummet och det var då han fick syn på mig. Såhär har han berättat att han tänkte då: Vem är det?! Hon har jag aldrig sett förut, snygg hon var! Det var första gången han såg mig och undrade vem jag var. Han tyckte även att jag var väldigt väldigt liten. (Haha...mm....men hur lång var jag egentligen?
1.40 högst!! 1.36cm lång i 6:an iaf :P)

Haha...tänk om han hade sagt som han tänkte då den där dan till mig, det kanske hade blivit vi två redan då?? :P


Men hur som helst, att det skulle bli vi två i framtiden trodde nog knappst varken jag är eller niklas på den tiden ( eller våra klasskompisar =P)

Men så blev det och nu har vi varit tillsammans i 2 och 1/2 år.

Han är snällast, finast och underbarast!

Lite smärtsamt är det ju att vi måste vara ifrån varandra så mkt.

Men den ständiga väntan och längtan är utan tvekan alltid värd att vänta på.


Kärlek vid första ögonkastet eller ej?
vem vet, men äkta kärlek är det iaf!

LOVE YOU!
123292-181


Tigrarna är tillbaka!




Bloggade för inte så länge sen om Sandra och Rikards små kisseungar.  
Nu har dom vuxit till sig lite och spärrat upp gluggarna. 
Tigrarana är numera som livliga grå bommulstussar med stora klarblåa ögon :D

Den vita katten, Idun fick ju 3 ungar också, men som tyvärr inte överlevde :(
Fick träffa dom en gång iaf.

Bokmal

123292-175123292-176 123292-173

Haha, nu har även karlarna blivit sugna på att vässa sina stift!

Kevin vill avslöja allt och Emilio vill ge sin version av dödshoten mot Pernilla Wahlgren

Fisblek!

Vad har hänt nu då!?
Såhär fisblek brukar du ju inte vara, Marissa Cooper?

123292-172

Mischa Barton - Sjätte sinnet

hejdå Baberiba

123292-171

Farväl, familjen!
Hey Baberiba försvinner också från tv-rutan. 
Det är bestämt att det inte blir någon ny säsong till våren.
FYFAN!

Big Brother

123292-169
2007?

Verkar som att det ej blir någon broder nästa år. Eller har jag fel?

Jag blir ju nästan lite upprörd såhär mitt i nattmörkret

Biggan var minst sagt fenomenal


Let´s Dance

123292-168

Roligt att
Ebba ploppar fram i TV-rutan igen, hon har ju som blivit lite bortglömd. Jag är nämligen ett stort fan av Skärgårdsdoktorn, och givietvis finns säsongerna
på DVD  i min bokhylla :P
Ska bli kul när programmet sätter igång och se hur hon lägger stegen.

123292-143

nyhet

Niklas har prov åkt på sina ny-designade skidor som kommer ut på marknaden nästa år.
Får tyvärr inte visa bild på dom än, men jag kan säga att jag är en riktigt stolt kvinna eftersom både mitt och hans personnummer är med på skidan :D

Här är förra årets design:

 
Uppstaplade skidor
på en mässa i Las Vegas


Fick just veta att han ska åka och tävla i Japan
Hur coolt är inte det?

Jag är så avundsjuk på honom, tänk om jag också skulle få resa runt
så mkt som han gör!
Jag skulle vara överlycklig!

Julbråk!

För 3 veckor sedan frågade jag min chef hur jag kommer jobba under jul och nyår. Jag sa att jag helst ville vara ledig. Han sa att jag fick välja att vara ledig antingen jul eller nyår, men tyvärr inte båda. Så jag valde att jobba julen. Jag som ville fira jul och nyår i Kiruna detta år. Besviken.

I måndags var jag tillbaka på jobbet. Och fick då se att min chef hade delat ut alla mina (fasta) timmar till andra under hela julen och hela veckan fram till nyår!!! VA??? Ledig i 12dagar i sträck!! Först säger han att jag måste jobba och sen helt plötsligt behöver jag inte jobba alls!  Om jag hade vetat det här lite tidigare så hade ju jag och Niklas kunnat åka till Kiruna och fira jul!! Men nu är det ju försent eftersom jag redan har varit i Kiruna nyss. Och inta har råd att börja åka tillbaka igen.

Satan!

Men iaf, så pratade jag med chefen och frågade varför han gjort som han gjort. Han hade tydligen missuppfattat mig (???)  missuppfattat vad??? Han sa ju att jag var tvungen att jobba!! ääääh....sa åt honom att jag minsann skulle ha tillbaka alla mina timmar. Så han fick tjorva som fan med att ringa runt till alla lyckliga extra arbetare och säga att de inte kunde jobba eftersom jag skulle ha deras timmar istället! Rätt ska vara rätt! Har han en gång sagt att jag måste jobba så ska jag föfan jobba också. Men men, allting löste sig tillslut. Tror min chef fick lite dåligt samvete. Lyckades nämligen rycka åt mej 6 röda dagar :D (100% OB tillägg - JAAA!) + att jag är ledig på julafton och nyårsdagen. PARTY!!


Godmorgon, godmorgon...hör fåglar sjunga glatt!

Jag har vänt på dygnet
Somnar 4-5 varje natt (morgon)
Att stiga upp nu är en rejäl plåga
Bläää!
Jobbet väntar!


Vad har hänt?

Jag är förvånad!
Tog en sväng ner på torget nyss och kom hem med detta:

En röd poloklänning
Ett svart bälte med silverspänne
En svart kuvertväska

Julaftons - klädseln är räddad =D

Åre har inte bara pjäxa och skidjacka i butikerna numera! Tackar för det!


De är bara dessa skor som saknas:
123292-167

 


2007

"Det man gör på nyårsafton visar hur resten av året blir"

Eller?

Suget svider!

123292-165

Sitter just nu och knaprar i mig lite pistasch nötter, ligger nöt skal över hela databordet!

Idag har
Josefin varit på besök här hos mig, vi såg filmen Uptown Girls...lilltjejen är en jävel på att spela måste jag säga. Sedan gick vi ner till Holiday och tog en fika, tre kulor glass var :D Josefin ville att jag skulle följa med ut ikväll, är ju Dippan-premiär ju!! Jag är väldigt sygen måste jag säga! VILL! Men jag SKA försöka hålla mig! (svider) Sedan är det ju första dagen på jobbet imån, eller första och första jobbade där förra säsongen också och var bakis var och varannan dag, så det spelar nog inte någon större roll om jag kommer och stinker sprit ännu en dag på jobbet! Det är ju som sagt vana! :P För även om jag stinker sprit och beter mig lite onormalt så jobbar jag tydligen bra eftersom chefen vill ha tillbaka mig ännu en säsong ;)

NEJ! Jag ska försöka vara en duktig flicka denna helg! Men nästa helg.....Njaaa! =D


Hett!

Niklas var med i Aftonbladet förra veckan då Anders Neuman, chefredaktör på Transition listade ut veckans 10 hetaste.
Niklas kom på 7 plats med motiveringen:

"Dubbla bakåtvolter i stretchjeans och rosa hjälm. Det var Niklas melodi på Winter Jam. En av Sveriges skönaste karaktärer inom jib-skidåkning"

Jubel till honom :D

123292-166

Klappen

Känns lite ensamt att sova nu när jag inte har min krabat bredvid mig som sparkas och snor täcke. Tycker det är skönare att somna på soffan framför tv:n nu när niklas är bortrest, än att gå in i ett tyst och mörkt sovrum för att sedan rulla tummarna till sömn.

Det var inte så farligt faktsikt att komma hem till min tomma lägenhet ändå! Jag möttes nämligen av en mysig och julpyntad lya, söten hade t.o.m fixat fram en julgran :D Men det bästa var ju julklappen som han köpt till mig som jag fick syn på när jag kom in, den gick inte direkt att undvika! Den var ta mej fan lika stor som mig nästan. Och den väger knappast som en fjäder =D Det måste nog ha gått en hel rulle av julklapps papper för att slå in den!

123292-170


Mobil

123292-164
Denna mobil ska jag köpa när stålarna rullar in!
Rosa är nummer ett!
 Oh, jag blir nästan pilsk av tanken att den kommer bli min i framtiden!

:(

Lyssna!!
Ring inte
mig efter det jag berättar nu. Det är inget jag vill prata över telefonen, vi kan prata om det senare. Jag vill vara den första som berättar det för er, jag vill nämligen inte att ni ska höra det från andra. Jag vet att ni blir ledsna, men jag är säker på att vi kan prata ut om det senare....bara lova mig att inte bli jätte arga. Men det finns ingen jultomte!


Snyft!


Hejdå!

6 timmar kvar då innan jag flyger till Ö-sunds flygplats där min taxi väntar på mig och kör hem mig till Åre. Känns lite trist att lämna alla nära och kära, all julstämning och SNÖ! För att att sedan komma hem till en mörk och ensam lägenhet . Önskar att Niklas vore hemma. Men han sitter just nu på ett plan mot USA. Jaja, ska väl bli skönt (kanske) att börja jobba iaf och känna pengarnas rullning. Har ju varit ledig från jobb nu i 4mån, men satan vad gött jag haft!

123292-163
Jag vet varför ingen annan fått snö än vi här uppe i Kiruna.

Varje flinga har landat här!

bilder

Lite "fest" bilder från helgerna här uppe i Kiruna
Tog massor av kort, men tyvärr försvann dom från datorn p.g.a mig, tröga mig.

 

Söten kunde inte hålla sig!

Nu har Niklas också skaffat sig en blogg....är det dags nu Niklas? hihi! Du som var så emot ;P
Han har dessutom namnsdag idag!
Grattis till honom!

Tigerungar!



Sandra
och Rikards katt Tuva har fått 5st kattungar. Den vita katten, Idun fick två idag :D
Så otroligt söta!
Så gulligt när Idun ligger och gosar med Tuva och kattungarna (hon vägrar vara i sin egen bädd)
Hon var ju lite avundsjuk i början, men den sjukan verkar ha släppt nu :)

Jag vill ju också ha en kattunge, satan att jag inte tål :(

Drinken!

123292-152

Godaste drinken jag någonsin druckit
Vaknade upp dagen efter sjukt bakis dock,
men det var denna drink jag mest av allt ville suga i mig!
MmmmMMMmm...

fjortispynt

123292-150

Tack alla sötisar som röstar på mig, ligger på plats 24 nu :D

Fick ett samtal av min berusade Niklas inatt kl 3. Ett ord i minuten kunde han kläcka ut sig högst. Men han var sötast på jorden för det. Kl 4 fick jag samtal 2 av honom. Då hade han bränt handflatan på platten efter en misslyckad äggstekning. Sen tuppade han av i luren.

Idag har jag och mor pyntat granen
samtidigt som vi pratat om mitt trotsiga fjortisliv jag levt som ung (och dum)
Sedan målade jag mina naglarna i samma färg som grankulorna. Blodröda.

Ikväll blir det en sista utgång här i kiruna innan jag drar hem till Åre igen.


Lugn kväll

 

 Ätit middag med hela familjen framför tv:n

 

Idol i rutan och kött, potatisgratäng och vitlöksbröd på talriken

 

Tända ljus och ett glas rött

 

Mina (vovven) fick sitt grisöra


88:an

Ligger på plats 88 på Bloggtoppen just nu
Rätt sträv plats enligt mig, fast glassen är fan god
Så rösta på mig om du vill! :D

123292-143